Çocuğumun beyaz kan hücresi yüksek çıktı, ne yapmalıyım?

+1 oy
664 göst.
Diğer kategorisinde (14,395 puan) tarafından

napıyorsunuz hanımlar? 

burada hava yağmurlu çok şükür, sonunda yağıyor bereket. eşim kızı aldı, babaannesine götürdü. ben de azıcık kafa dinleyip yapılacak işlerimi halledeceğim ama öncesi sakinlikte kahve keyfi. daha yemek de yapmadım. nohut pişireceğim büyük ihtimalle, Allahtan haşlanmış nohut var. 

yarın tekrar doktora götüreceğiz kızımı, beyaz kan hücresi aşırı fazla çıkmıştı, düşmüş hali bile doktoru memnun etmedi. o yüzden tekrar tahlil vereceğiz. inşallah normal çıkar, keyfi neşesi yerinde iyileşti gibi, iştah da normale dönüyor gibi. 

image

13 Cevaplar

+1 oy
(16,084 puan) tarafından

Istanbuldada şükür şakır şakır yağmur yağıyor. Yağsın Allahım bol bol yağsın inşallah 

image

image

Hepsi bir arada okul tatil malum vakit geçirmece 😄
(14,395 puan) tarafından

çocukları eğlemek zor oluyor bazen, Allah sağlıklarını göstersin hep

-Reklam-
0 oy
tarafından

Eşim işte bende bu çay içtim yemek yok ne yapsam diye düşünüyorum buzluktan kıyma çıkardım ama ne yapacağımı bilmiyorum afiyet olsun sanada kizinada Rabbim şifa versin insallah 

(14,395 puan) tarafından

sağol canım 🤗 yap sulu köfte gibi bit şey ya da uğraşma kıymalı makarna miss 

0 oy
(27,792 puan) tarafından

Bu gün esim evde bende kafa dinliyorum kızımla ilgileniyor. Kafa dinlemekten yoruldum bir tık. Nar yiyip gidip sarcam onlar ajssjjs

Afiyet olsun 

(14,395 puan) tarafından

ahahaha yoğunluktan sonra fazla kafa dinlemek de iyi gelmiyor bünyeye 😂😂

(27,792 puan) tarafından

Ahahah aynen ya birseyler eksik gibi geliyor sjsj

0 oy
(2,010 puan) tarafından

Bizimde her pazar olduğu gibi 2 3 de kahvaltı yapıldı güne çok geç başlıyoruz 😅 benim de hanımlara sorum olacak kızımın saçları kıvırcık böyle lüle lüle asla taranmasını sevmiyor ama birbirine çok karışıyor . Saç tarama spreyi dışında önerebileceğiniz neler var acaba ?

(14,395 puan) tarafından

aman aman fazla sürme, saçı ıslat biraz, eline azıcık sür yağdan nohut kadar falan ve bütün saça yedir, yıkamana gerek yok

tarafından

Benim kızda 29 ayına girecek eşim dalının kolay taramasını almış ama onu bile sikamiyoruz kacmasindan 

(17,118 puan) tarafından

Benim kızında kıvırcık, seviyor ama toplattırıyor her gün farkli farklı 

@honkiponkitoninok dediği gibi saç spreyi kullanıyorum her sabah tarar toplarım 

Haftada iki uç kez Hindistan cevizi yağı sürerim duştan bi iki saat önce, bazen yilan yaği kırılgan ve seyrek olduğu için 

Her gün giriyor duşa benimkiler duştan sonra yine sprey sıkıp tarayıp kurutuyorum düşük ısıda 

tarafından

Yılan yağı ne canım seyrek saça iyi oluyormu

(17,118 puan) tarafından

Evet gürleştirmek için aktardan almıştım çok seyrektı saçları toparladı biraz

0 oy
(9,141 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun mavimiz inşallah en kısa sürede iyileşir 🫶🏻

Konya'da da 2 gündür çok güzel yağıyor yağmur 

Oğlum dershanede kızlarımın saçına kına yaktım dün akşam öylesine suda yıkadım .rengine bayıldılar.şimdede normal duşa girdiler. 

Oğlumda leblebi üzüm keyfi yapıyor çizgifilm eşliğinde. Eşim markette 

Akşama yemeği sipariş edicez bakalım çocuklar ne isterse bugun rahatım 😅

(14,395 puan) tarafından

sizin evde iyi pişiyordur yemek😂 valla dışarıdan dediğin gibi lahmacun, etli ekmek(bizim burda pide var sadece) veya kebap söylemek mantıklı oluyor özellikle kalabalıkta. diğerleri kuş kadar😅 tavuk dünyası ben de severim ama kızıma 2-3 kere yedirdik bize olmadı ama kızıma dokundu niyeyse ondan beridir eşim sevmez orayı 😂 

benim canım da bu aralar kebap ve lahmacun çekiyor, o kadar çok istiyor ki kebabı lahmacuna sarıp yiyesim var😂😂

(9,141 puan) tarafından

Kebab için yerine gitmek lazım ya . Sıcak sıcak gelecek önüne . Bizim burda bide tirit ve tandır kebabı var onlar için yerine gideriz yemeğe . Ayy mükemmel yapan yerler var heeyerdede yenilmez . Birgün gelirsen Konya'ya bana yaz muhakkak liste yapar atarım yerleri 😅😅

(14,395 puan) tarafından

tandırı yemedim ama çok güzel olduğunu duydum. Bu yaz tatile giderken eşime özellikle dedim konyadan geçelim diye tiritçi mithata gittik😂😂

tandır için eşim bir yeri biliyor o da sanırım öğlene kadar bitiyormuş, ona denk gelemedik hiç, başka yerler varsa öneriye açığım 😋

(9,141 puan) tarafından

Tabiki . Tandır kebabı için Ehil kebab 3 şubesi var . 

Tirit evet Mithat iyidir ama hem çok dar bir mekan hemde çok kalabalıktır yada erken biter

Geneli döner var ordada çok güzel yaparlar tiridi .canın çekerse döneride tavsiye ederim muhteşem yaparlar.

Şendağlı etkiekmektede yağ somunu yemeni tavsiye ederim Atom tercih et ama . Yediğine değsin 😂

(14,395 puan) tarafından

ekran görüntüsünü aldım, bir daha gelirsek inşallah denerm🤗

0 oy
(2,033 puan) tarafından

Afiyet olsun canım ben güne kötü başladım maalesef  mutfağa girdim atıştırmalık alayım dedim sabah 6da mutfak borusu patladı bu son zamanlarda 3. Evi su basması mutfağı temizledim şimdi kızımın kıyafetlerini katılıyorum eşim yemek yapma dedi lahmacun getirecekmiş yemek derdim yok bugün 

(14,395 puan) tarafından

evin işi bitmezmiş gbii bir de ekstra şeyler çıkınca deli oluyorum. neyseki yemek işinden kurtulmuşsun

(2,033 puan) tarafından

Hiç sorma canım ya hamileyim birde daha da sinirlerim bozuluyor çabucak. 

0 oy
tarafından

Eşim evde bugün, gorumceme gittik . Cocuga oyuncak araba bana da bileklik verdi . Kârliyim 😄 Upload failed: [object Object]

(14,395 puan) tarafından

güle güle oynasın minnoş 😍

0 oy
(17,118 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun prensese 💐

Uyudu benimkiler bende kalkıp yapayım kahve sabah içmemiştim 

Gece vardı yağmur çok güzel yağdı sabaha kadar 

(14,395 puan) tarafından

teşekkürler canım😍

0 oy
(530 puan) tarafından

Şükür eşimde evde degil gurbette çalışıyor sabah erkenden evi temizledim kek yaptım kurabiye yaptım mercimek çorbası yaptım çocuklarla içtik cayimida içtim yağmur yağarken sesi çok huzur veriyor birazcıkta uyku molası vericez çocuklarla 

(14,395 puan) tarafından

ooo dolu dolu gün olmuş🤗

0 oy
(3,345 puan) tarafından

Kizçe nasıl diye soracakken postu gördüm iyi maşallah inş temiz çıkar tahlilleri 

Bende bugün bi curcuna iki makina çamaşır serdim evi sildim supurdum dil köşe temizledim hep yapiyorumda zaten yemek ne yapayım diye düşündüm beyaz lahana vardı kapuska yapıcam bayılırım yaninada dünden makarna var onu soslayip evdekilere kakaliycam yarın has gidicem çok buruk icim herşeye yetişip kendimde yorulmuş gibi hissediyorum

Babamda 8 yıl boyunca çok hastane yogunbakim kapısında bekledik o yüzden o psikoloji iyi gelmiyo sanırım .bebeğim uyutup eşimi yıkadım  kalkamadan abisinide yikiycam ütü yapıcam ooooo ahanda yazdım ne çabuk🤭

(14,395 puan) tarafından

sağolasın canım 🤗

hastaneye git gel bi de sonunda kayıp varsa maalesef çok yıpratıcı oluyor. Allah dermansız dert vermesin 

(3,345 puan) tarafından

Amin amin

0 oy
(848 puan) tarafından

Kafayı yemek uzerey

imageım basım agrıdııııı butun kıs nasıl olcak ağrımaya basımı agrıtttım

0 oy
(1,814 puan) tarafından

Elhamdülillah basladi rahmet yağmurları cok cok gecmis olsun tez vakitte iyilessin minik insaAllah 

Benim bugun cok kotu gecti ya komsumu davet ettim cocuklar yasit oynarlar kisiri yapalim dedim demez olaydim brnim oglan cocugu perisan etti cocuk oynuyo yok benimle oyna onunla oynuyo yok sen buboyuncakla oyna baskasiyla oynama muzik actilar oynuyolar cocuga donmeden oyna diyo oyun oynarken cocugun elindeki araba benimkinin yuzune gelmis asla ciddi bisey yok olsa bile yapilacsk is degil cocuga bi yokat cikardi sok oldum onlarine biseyler koydum yesinler diye cocuga vermedi cocuk neye elini atsa onunla ben oynucsm diye agladi daha neler neler biraz once esime bays bi icimi doktum hepsini ona anlattim ondsn sonra unuttum heralde velhasıl kelam cocugu perisan etti Allah razı olsun komsum iyi niyetli olur cocuk onlar alisir zamanla dedi sayet onun uerinde brn olsam brnim cocugum boyle akran zorbaligina ugrayacak bi daha asla gorusturmem ve cogunlukla boyle baska arkadasi da yok ne zaman gorussek boyle gitmeyim gorusmeyelim o zaman diyorum komsum durmuyo davet ediyo bi kac kere davet edince mecbur gidiyorum e brn gidersem onu da devat etmem lazim kac sefer muhammed durmuyo diyorum olsun bisey olmaz oyle oyle alisacak diyo offf cok doluyum 

0 oy
(13,648 puan) tarafından

Yağmur, çay, huzur Upload failed: [object Object]

image

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarda beyaz kan hücresi yüksekliği ne anlama gelir?
Beyaz kan hücresi yani lökosit değerinin referans aralığının üzerinde olması, vücudun genellikle bir enfeksiyonla veya inflamatuar bir süreçle mücadele ettiğini gösterir. Bu durum bağışıklık sisteminin aktif çalıştığının bir işaretidir. Ancak tek başına bir değerin yüksekliği tanı koymak için yeterli değildir; çocuğun genel klinik durumu, ateş, iştah ve diğer kan değerleri ile birlikte bir uzman tarafından değerlendirilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda kan tahlili sonuçları neden tekrar istenir?
Doktorlar, bir önceki tahlilde elde edilen değerlerin klinik bulgularla uyumsuz olması, sonuçların net bir teşhis için yeterli olmaması veya değerlerin takip edilmesi gereken bir seyir izlemesi durumunda tahlilin tekrarlanmasını ister. Özellikle yüksek lökosit değerlerinin zaman içindeki değişimi, enfeksiyonun iyileşme sürecini veya devam edip etmediğini anlamak için kritik bir veri sağlar.
Çocuklarda kan tahlili öncesi nelere dikkat edilmelidir?
Çocuklarda kan tahlili öncesinde doktorun belirttiği özel bir açlık süresi yoksa, çocuğun huzursuz olmaması için düzenli beslenmesine devam edilmelidir. Tahlil günü çocuğun yeterli sıvı aldığından emin olmak damar yolu bulma sürecini kolaylaştırabilir. Ayrıca ebeveynin sakinliğini koruması, çocuğun işlem sırasındaki stresini azaltarak sonuçların daha güvenilir bir ortamda alınmasına yardımcı olur.
İyileşme dönemindeki çocuklarda iştah kaybı nasıl geçer?
Enfeksiyon sonrası iyileşme döneminde çocuklarda iştahsızlık görülmesi oldukça yaygın ve normal bir durumdur. Vücut enerjisini iyileşme sürecine harcadığı için iştah geçici olarak azalabilir. Bu süreçte çocukları zorlamadan, sevdiği besinleri küçük porsiyonlar halinde sunmak ve bol sıvı alımını desteklemek iştahın normale dönme sürecini hızlandıracaktır.
Çocuklarda enfeksiyon belirtileri nelerdir?
Çocuklarda enfeksiyonun en yaygın belirtileri arasında ateş, halsizlik, iştah kaybı, huzursuzluk ve uyku düzeninde değişimler yer alır. Bunun yanı sıra öksürük, burun akıntısı veya vücutta döküntü gibi spesifik semptomlar da eşlik edebilir. Eğer çocukta bu belirtilerle birlikte beslenmeyi reddetme veya aşırı uyku hali gibi durumlar varsa, zaman kaybetmeden bir çocuk sağlığı uzmanına danışılmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 719 göst.
1 Ocak 2025 Diğer kategorisinde siyahmezarinsahibi (1,832 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 986 göst.
17 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 584 göst.
17 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Limonlu kek (5,908 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,274 göst.

Kategoriler

1,511,812 soru

24,661,085 cevap

366,744 kullanıcı

...