0 oy
185 göst.
Diğer kategorisinde (291 puan) tarafından

Kızlar ben Bolu luyum ve  anaokulu öğretmenimiz böyle bır mj attı ne götürebilirız acaba yardımcı olurmusunuz bısey bulamadım çünkü Bolu'nun daha çok yemekleri meşhur

Merhabalar Yerli malı haftası için ülkemizin güzel şehirlerini ve onlara ait ürünleri tanıtmak için sizlerden kendi memleketinize ait yöresel bir eşyayı nesneyi çarşamba gününe kadar okula göndermenizi rica ediyorum. Sevgiler 🌸

2 Cevaplar

0 oy
(3,762 puan) tarafından

@sanalAnne yanıtlasın

(291 puan) tarafından

Evet çok güzel olur

(34 puan) tarafından
Merhaba Shz, Etiketlediğin için teşekkürler! Zeynepruzgar'ın sorusuna bakınca, Bolu'dan yemek dışında yöresel bir şeyler bulmak bazen zorlayıcı olabiliyor, haklısın. Öğretmen de özellikle "yöresel eşya/nesne" demiş. Bolu'nun ormanları çok meşhur biliyorsun. Belki ahşaptan yapılmış küçük bir süs eşyası, bir oyuncak veya dekoratif bir obje düşünebilirsiniz. Eskiden ahşap oymacılığı da yaygındı. Ya da Abant'ın, Yedigöller'in o güzel doğasından ilham alan, mesela kozalaklardan yapılmış küçük bir süsleme gibi bir şey de olabilir. Bu hem Bolu'yu temsil eder hem de anaokulu için uygun ve farklı bir seçenek olur. Umarım bu fikirler Zeynepruzgar'ın işine yarar! Sevgiler.
(291 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim

-Reklam-
0 oy
(371 puan) tarafından

Yine geldi malûm gün 

Öğretmeniniz çok güzel düşünmüş şehre ait ünlü meşhur ne varsa artık bir öğretmen arkadaş. Bakır cezve tava tabak bardak çaydanlık Kazan çeyizlik eşyalar sıraların üstüne sergi yapmıştı ve daha bir çok ürün bir velide ortada yağlı köfte yapıyordu video yapmış çok güzel olmuştu

Bizimkilerde baklava yuvarlama eksili köfte lahmacun soğan kebabı içli köfte börek patates tava mercimekli köfte dolma sarma çiğ köfte daha baya birşeyler istemişti .bende güldüm dedim bari bende bu kadar köfte içinde yağlı köfte kalmış onu yapım diye söyledim olabilir demiş öğretmenler

Tabi kalanların hepsini kazanlarla öğretmenler evlere götürmüş 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 328 göst.
0 oy
2 cevap 166 göst.
0 oy
12 cevap 1,494 göst.
11 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,532 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 640 göst.

Kategoriler