Hayırlı geceler hanımlar
Oğlum müftülüğün anaokulun gidiyor okul ve öğretmen olarak gerçekten çok iyi çok güzel şeyler öğrendik fakat okulun üçüncü haftasında öğretmen beni aradı ve çocuğunuz vuruyor dedi tabi ben çocuğumu uyardım anlattım vs bu zamana kadar ne bir arkadaşına nede kardeşine vurmamıştır daha sonra bir hafta ara ile öğretmene tekrar sordum aynı sorun devam ediyor dedi bu sefer sert bir dille uyardım özellikle iki arkadaşı vardı bir arkadaşıyla çok oyun oynarlar bizde annesiyle görüşüyorduk çocuklardan dolayı ama farkettim ki bu arkadaşı sürekli yapıyo vuruyo yada kötü bir söz söylüyo benim oğlumda kendisini savununca annesine gelip şikayet ediyor ben bugüne kadar sesimi çıkarmadım çocuk bunlar diye ama geçen hafta öğretmen o arkadaşla bana sizinle özel konuşalım birbirleriyle kavga ediyolar vs dedi o anda da diğer çocuğun annesi hocam benim oğlum kardeşinede evde vuruyo bende kim öğretti diyince Metehan dedi bi şok oldum diceksiniz ki evde farklı okulda farklıdır tamam kabul ama benim oğlum gerçekten biri ona vurmadıkça vurmaz bende oğlumun durup dayak yemesini izleyemiyorum kardeşine daha bir kere zarar vermedi o kadar arkadaşı var hiç bir şekilde zarar vermedi küfür öğrenmis bir kaç tane ben okulun ilk günü öğretmene söyledim bakım küfür ediyor beraber bi yol izleyelim diye vuruyo olsa onuda söylerdim sonuçta ikiside kötü bir alışkanlık bide küfür ederken bizden korkmayan çocuk vururkende Korkmaz çünkü biz ikisinden net bir şekilde uyaran bir aileyiz ben şimdi nasıl bir yol izleyeylyim okuldan almak çok istiyorum içim hiç rahat değil mutlu değilim bide ben mecburen suç oğlumun üstene kalmasın diye sürekli çocuğumu uyarıyorum oğlum yapma oğlum vurma oğlum söyleme öyle deme öyle bu şekilde olmaz diye bu durumda beni üzüyorsun çunku diger çocuğun annesi uyarmıyo bende başkasını çocuğunu eğitemem sonuçta okulda sa suç oğlumun üstüne kalıyo ben soruyorum oğlum önce kim yaptı diye o bana geldi vurdu bende ona vurdum diyo yada o bana bi konuda zarar verdi bende ona vurdum diyo ama nedense öğretmen hep bize karşı bi problemli gibi yaklaşıyo
Çocuğunuzu okula iyi şeyler öğrensin geliştirsin diye yolluyorsunuz ama aksine kötü şeyler öğrenip yoldan çıkıyorsa alın o zaman bi faydasını görmezsiniz . Alışkanlık kazanmasın daha sonra gittiği diğer eğitim kurumlarında aynı davranışları sergiler
Evet aslında tam olarak bu düşüncedeyim ben cunku bir davranışın önüne şimdi geçemezsem biliyorum ki ileride hiç geçemem ama alirsam bu sefer çocuğumu uzermiyim düşüncesi beni mahfediyo çocuklarında bir alışma kaynaşma sureleri oluyo başka bir okula gitse ya hemen kaynasamazsa diye
Çocuğunuzun başka çocuklarla kaynaşamama sıkıntısı ilk bahsettiğinizden daha hafif bir mesele bence . Önceliğiniz şiddet davranışları sergilemesi olmalı
Bu kötü alışkanlıklar zorunlu eğitimden önce kapılan şeyler değil. Şimdi alsın ilkokula başlayınca napacak? Yine mi okuldan alsın? Vuran söven çocuklar hep olacak ve hep kötü örnek olacak arkadaşlarına. Herkes adabı muaşeret ile yetiştiremiyor çocuğunu her çocukta verilen eğitimi almıyor ne yazık ki
Teşekkür ederim yorumunuz icin cokda doğru bir konuya değinmişsiniz 🌸 ister istemez bende çocuğumu okul durumunda böyle zor duruma düştüğünü görünce kafa karışıklığı yaşıyorum ne yapmam gerektiği konusunda
O konu da da haklısınız tabi ileride başka sınıfta başka okulda aynı şeyi yaşanmayacağın bir garantisi yok .
Okuldan almak geçici bir çözüm olur sadece. Bu tarz çocuklarla ve olaylarla her zaman karşılaşabilirsiniz
Peki ben nasıl davranmalıyım çocuğuma hep anlatıyorum siddetin ne kadar kötü bir şey olduğunu özellikle kızlara bayanlara kendimizden büyük yaşlı insanlara vurulmaz kızlar birer çiçek siz erkekler onları korumak icin vvarsiniz vs diye kendim yeterince anlattığımı düşünüyorum ama inanın geceleri uyuyamaz oldum sıkıntıdan
Bu çocuklar birbirine vururken öğretmen napıyo??? O kadın şikayet ediyosa sende şikayet edeceksin öğretmen ikisini de ikinizide uyaracak.. gerekirse ikisini bir araya getirtmicek.
Bende bunu anlamıyorum sınıf mevcudu öyle çok kalabalıkta değil nasıl ikisi birbirlerine öyle vuracak kadar kavga çıkıyor anlam veremedim
Bu sebeblerden dolayı çocuğu almak mantıksız sonucda bu çocuk her ortama girecek ve ne yazikki ortam sizin istediğiniz gibi olmuyor siz cocugunuzu uyarmaya devam edin ogretmenede anlatın böyle diye oda uyarsın çocuğunuz kötü iyi olan arkadaşlarını kendi seçip eleyecek ileride bunu siz istesenizde yapamazsiniz
Benim çocuğum da küfür kötü kelime bilmez Ana okuluna gidiyor bu yıl herşeyi de çok güzel öğrendi ama evde bizim yanımızda bu kelimeleri kullanmıyor uyanık.cunku kizacagimizi biliyor
Öğretmene söyledim evet söylediğiniz kişi küfür kullanıyor dedi uyarın hocam dedim başkada yapacak birşeyim yok yani burda duymazsa ilk okulda duyacak
Bizimkide vurana vurur ama o bana vurduğu için vurdum demez iyice sorgulayinca soyler
Benim oğlum söylüyo ama bu sürekli olunca artık benide psikolojik olarak yormaya başladı kendi çocuğumu sorguluyorum sürekli en kısa zamanda öğretmenle konuşmakta fayda olacak galiba
Boyle durumda ogretmenin iyi bir analiz yapmasi lazim. Yani veli sikayetindense siniftaki durumu kendi gozlemleyip yorumlamasi lazim. Bahsettiginize gore ogretmen bunu yapmiyor. Boyle durumda cocukla oyun oynamayi kesmesini soyleyin ve cocugu surekli ogretmene veya veliye karsi mahcup olmamak icin uyarmayin. Olayi ogrenmeye calisin. Neden vurdun nerden cikti olay vs gbisine. Benim oglumda hic vurmaz hatta cok hirpalanmisti kucukken bu yuzden zamanla kendini savunmayi ogrettim. Cok sukur okulda mevzu olmadi 2. Sinif suan ama mevzu olsa da direk sorarim ne oldugunu direk yargilamam. Olaya gore de ogretmenle konusur aciklamami yaparim. Cocugu vurma vurma diye uyarmayin olayi ogrenin ve ogretmenle acikca konusun.
Teşekkür ederim öğretmenle konuşacağım inşallah ve oglum icin elimden geleni yapcam onu yargılamamaya anlamaya çalışıcam çünkü ben oğluma doğru söylediği konusunda çok güveniyorum yanlış yapsa yaptım anne özür dilerim demesini bilen bir çocuk çünkü
Ne guzel benim oglumun adi da Metehan. O da ayni hatasini direk soyler :) Metehanlarin ozelligi sanirim :)
Çocuğunuz başka arkadaşlarıyla oynasın öyle söyleyin ondan dqa uzak dursun.
Aralarında oyun vs diye başlayan itişmeler olmuş, çocuğunuz şikayet etmelik bi durum gibi görmemiş ama diğer çocuk etmiş gibi geldi. Cazgır olan haklı çıkmış gibi. Kendi de hoşgörmesin çekinmesin ne olursa öğretmene söylesin.
Söylüyorum her gün oğlum sana zarar veren insanlarla oynama arkadaşın sana zarar verirse onunla arkadaş kalmak zorunda değilsin öğretmenine söyle kendin bir yere kadar halledebilirim diye tamam diyo ama yine oraya gidince dayanamıyo ya
1,496,859 soru
24,452,326 cevap
354,092 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın