Oğlumun kreşteki hırçın arkadaşı için endişelenmeli miyim?

0 oy
70 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (122 puan) tarafından

Arkadaslar oglum krese gidior orda 4 yasinda bir cocuk cok yaramaz surekli iteklior ve biraz laftan anlamaz bir cocuk sanki. Oglum la oynuyorlar. Mesela bugun briaktim krese oglumu hemen kosmaya hoplamaya basladilar. Bilmiylrum acikcssi oglumun onunla fazla oynamasini istemiyorum.

Sizce hissetiklerim normal mi yoksa abartiyorum? Ögretmene diyebilirmiyim onunla oynamasini istemiyorum iste oglumu iter döver diye? Yanlis anlasilirmiyim?.yoksa oglumla konusmam yeterli mi? Oglum 5 yasinda.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kreşte hırçın davranan çocukla oğlumun oynamasını istemiyorsam ne yapmalıyım?
Kreşteki arkadaş ilişkilerini yönetmek için öğretmeniyle mutlaka birebir görüşmeli ve endişelerinizi somut örneklerle ifade etmelisiniz. Çocuğunuzun güvenliği ile ilgili kaygılarınızı paylaşırken öğretmenden gözlem yapmasını ve rehberlik etmesini isteyebilirsiniz. Ancak diğer çocuğun arkadaşlığına tamamen yasak koymak yerine, çocuğunuza sınır çizmeyi ve kendisini korumayı öğretmek uzun vadede daha etkili bir beceri kazandırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
5 yaşındaki oğluma kreşteki yaramaz arkadaşıyla ilgili ne söylemeliyim?
5 yaşındaki çocuğunuza arkadaşının davranışlarını yargılamadan, sadece kendi sınırlarını nasıl koruyacağını anlatmalısınız. Çocuğunuza, biri onu ittiğinde veya canını yaktığında durup 'bunu yapmanı istemiyorum, canım acıyor' demesini ve hemen öğretmenine haber vermesini öğretebilirsiniz. Böylece çocuğunuzun kendi sosyal sınırlarını fark etmesini ve zor anlarda nasıl tepki vermesi gerektiğini öğrenmesini desteklemiş olursunuz.
Çocuğumun kreşteki arkadaş seçimi konusunda endişelenmem normal mi?
Ebeveynlerin çocuklarının kreş ortamındaki sosyal ilişkileri ve güvenliği konusunda endişelenmeleri oldukça normal ve korumacı bir reflekstir. 4-5 yaş dönemi çocukların sosyal becerilerinin geliştiği, çatışmayı çözmeyi ve sınır koymayı öğrendikleri bir süreçtir. Eğer çocuğunuzun fiziksel veya duygusal olarak zarar gördüğünü düşünüyorsanız, durumu öğretmenle paylaşarak okulun disiplin veya sosyal gelişim politikaları hakkında bilgi almanız en sağlıklı yoldur.
Kreş öğretmenine hangi durumlarda arkadaşlık kısıtlaması talebinde bulunulabilir?
Kreş öğretmeninden arkadaşlık kısıtlaması talep etmek yerine, çocuğunuzun güvenliği için daha aktif bir gözetim isteyebilirsiniz. Öğretmenler genellikle çocukları sürekli ayırmanın sosyal gelişimi olumsuz etkileyebileceğini düşünürler. Bu nedenle, 'oğlumun itilmesinden endişe ediyorum, oyun esnasında onları gözlemleyebilir misiniz' şeklinde bir yaklaşım, öğretmenin de süreci yakından takip etmesini sağlar ve sizin endişenizi ciddiye almasına yardımcı olur.
Akran zorbalığı veya itişme durumunda 5 yaşındaki çocuğuma nasıl destek olurum?
Akran itişmelerinde çocuğunuza ilk olarak kendi vücut sınırlarını savunmayı öğretin. İtme veya vurma gibi durumlarda, çocuğunuzun sert bir ses tonuyla 'hayır' demesini ve hemen uzaklaşarak güvenli bir alana, yani öğretmenin yanına gitmesini teşvik edin. Ayrıca gün sonunda kreşteki arkadaşlıkları hakkında 'bugün oyun oynarken seni üzen bir durum oldu mu' gibi açık uçlu sorular sorarak durumu düzenli olarak takip edin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 146 göst.
29 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Yarin (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 499 göst.
0 oy
1 cevap 149 göst.
0 oy
4 cevap 131 göst.

Kategoriler

1,507,792 soru