Bir kaç ay önce sokak köpeği gördüm bir iki defa ekmek verdim bize alıştı artık. Evimiz bahçeli ama kaynanam bahçede beslememize izin vermiyor. Birkaç kez eşiminde arabasının üstüne çıkıp uyudu şimdide komşunun arabasının üstüne çıkmış komşuda eşime fotoğraf yolladı. Bu köpeği burda uzaklaştırın yoksa ben yapıcam diye ama çok alıştım o köpeğe nasıl ayrılıcam
tamam bahçeye girmesin de arabanın üstüne yatıyor diye de şikayet edilmez, sıcak oluyor diye yatıyordur hayvancağız orada. insanlar gerçekten merhametsiz.
başka bir yer bulun, evinizden biraz uzak yemek vereceksen orada ver
Baya ağır köpek ve arabayı çiziyor farkındayım bu konuda hoş olmuyor ama yinede kendimize alıştırdıkdan sonra bırakmak zoruma gidiyor
bir kulübe yapın, içine bir minder, eski battaniye. köpeği de oraya alıştırın uygun bir yer bulup.
Arabanın üstüne çıkıp uyuyorlar mı öyle ya valla ev halkıyla veya sağ solla kötü olmazdım ben alışmıştır yemek falan vermişsiniz sonuçta yine de kimseyle uğraşıp başınızı ağrıtmayın yine besleyecekseniz başka yere götürün ekmek vs uzak yere koyun uzakta yer en azından
Kaç kere çıktı uyudu eşimde her defa kızdı yapma diye ama yine çıkıyor. Ben düşünüyorum ki belki onun uyuduğu kısımda sıcaklıkvar diye uyuyor ama komşuda rahatsız oluyor
Herkes bu durumu kaldıramaz ki zorunda da değiller yani burada aynı durum yaşansa herkes tepki gösterirdi eminim kimse istemez arabasının üstüne köpek çıksın yatsın yani kedi gibi hafif bir hayvan da değil bir dolu çizikler oluşabilir komşunuz ondan dolayı rahatsız olmuştur o nedenle başka bölgeye götürebilirsiniz köpeği engel olamıyosanız bu duruma
Köpeğin kulağı küpeli ise daha uzak bir yerde yemek bırakırsanız uzaklaşabilir belki eğer değilse belediyeyi arayın isterseniz aşılarını yapar kısırlaştırma yapar
Köpeğin kimseye zararı yok bir kere bile havlama sesini duymadım sadece arabaların üstüne çıkıyor
Arabada uyuyunca noluyormuş ki ne yapabilir en fazla .
3-4 ay önce lokal boya yaptırdık, 5 bin TL para ödedi eşim . En fazla bu oluyor 🙄
Aa gerçekmmi napıyor arabaya tırmalıyor felanmı
Çıkarken tırnakları ile tırmanıyor canım ondan
Ozamn sıkıntı ya. Erkekler için arabaları çok kıymetlidir kalpten giderler heleki pahalıysa araba
Çizmekten ziyade ağır köpek farkındayım ama yinede ayrılamıyorum
Zararsız hayvan kime ne zararı var ki..
İnsanlara zarar vermiyorlar arabalara zarar veriyor onunda tek sebebi var bence sıcak olsun uyusun diye yapıyor
O zaman müsait bir yere yuva yapacaksınız bahçeye sokmayacaksınız. Çok seviyorum alıştım diyorsan da evin de besleyeceksin. Ben de çok severim hayvanları sürekli besleme yaparım. Ama arabamın üstüne köpek çıksın istemem. Çünkü köpek kedi gibi olmuyor tırnaklarını içine çekemez her inip çıktığında arabayı çizer, daha ağır olduğu için arabayı yamultabilir.
Yazdımya canım kaynanam izin vermiyor bahçede bakmamıza diye. Ve bende biliyorum ağır köpek arabaya zarar veriyor ki eşim artık bezle suyla arabada geziyor arabasının üstünü temizlesin diye ama ha deyincede vazgeçmeı olmuyor bende alıştım ona oda bize alıştı yürüş yaptığımızda bile arkamızdan geliyor
Ama sen köpeğin hiçbir sorumluluğunu almıyorsun. Sadece sevmekle iş bitmiyor ki. Yarın öbür gün o köpek kuduz olsa orada birine zarar verse benim yüzümden diyip sorumluluğunu alacakmısın yada köpek hasta olsa bütün veteriner masrafını ödeyecek misin ? Eğer bunlara hayır cevabını veriyorsan sen hayvansever değilsin sadece kendini sevgi duygunu tatmin etmek istiyorsun.
Bizim eve kaynim kopek getirmişti yavruyu vurmuş biraz bunlarda kıyamadım eve bahçeye getirmişler ben hariç herkes biz bakarız dedi ben ağladım o köpeği istemiyorum diye sesinden rahatsız olurum diye..
Sonuç kopek bizde şimdi ben hariç herkes verelim diyor kimseye el sürdürüyorum ve bakıyoruz 3 yasinda oldu 😁 seninde bahçe varmis bakabilirsin tek sorun kakasını temizlemek lazım biz Temizliyoruz birde kuduz aşısı falan şart
Bahçede bakarım ama kaynanam izin vermiyor bu seferde beni ısırır diye🙄
Yav ne ısıracak hayvan benim boyumdan ayağa kalkınca kopek elimi ağzına soksam ısırma koca dişleri ile kopekler besleyen sahibi isirmaz
1,489,615 soru
24,346,216 cevap
346,255 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın