Kızlar merhaba öncelikle en başta şunu söylemek istiyorum boşanmadim boşanamiyorum ama benliğime ulaştım kaybetmiştim bu 5 sene içerisinde artık anormal olanın ben değil o olduğunu kesin öğrendim. Biz onunla evlendiğimiz ilk gün veya saatler diyeyim bana o kadar iyi davranıyorduki ailem de neymiş cennetteyim demiştim çünkü kör bir aşığım aynı zamanda. Daha sonra aniden durgunlasmaya başladı agresif tavırlar felan ben anlamlandıramadim hiçbir şekilde , normal olan bu sanıyordum ama bir yanım kötü hissediyordu her ne kadar alttan alsam da o gece terslemelerini agresifligini ki en fazla şefkat göstermesi gereken gecede, bir yanım o kadar huzursuzduki anlamlandiramamistim birşey yaptım galiba diye düşünmeye başlamıştım. O gece başlamış meğer hayatımin kâbusu fakat ben herşeyden habersizim normal sanıyorum. Böyle başladı anlatsam okumaktan sıkılırsınız, bana bir düşmanı gibi öfke dolu bakışlarla bakar bir melekmisim gibi davranıyor anlam veremiyorum, dört dörtlük adam bitanem demeden tek kelime konuşmayan adam, işteyken günde 4 5 defa arayan adam aniden tüm güzel sözleri kesiyor hiç aramıyor. Anlam veremiyorum, aniden küsüyor terslemeye başlıyor beni her lafımı ağzıma tıkıyor, ben kötü hisstemeye başladım huzursuzluğum gitgide arttı ve giderek tahammül edememeye başladım agresif davranınca ben daha fazla agresif davranmaya başladım sebebini de bilmiyorum ama meğersem narsistin de amacı buymuş ya, benim öfkem tepkilerimle uzüntümle besleniyormus. Yaptığı hata her neyse ona tepki verdiğim için bana sen şöylesin böylesin böyle kötü bir kadınsın diyor , ne oluyor ben ne yaptım diyorum dizlerim tutmayacak raddeye geliyorum sadece sakin sessiz ve devam ediyor hiçbir gerekçe göstermeden veya tutarsız şeyler söyleyerek beni çileden çıkarmaya. Hatam ne diyorum hiçbir şey demiyor veya çocuğa desen inanmayacak şeyleri öne sürüyor, Allah'ım ben ben olmaktan çıkıyorum düşüp bayılacak gibi olduğum o kadar çok zaman olduki ama zerre duygu zerre merhamet zerre empati yok. İnsan değiller arkadaşlar asla değiller, bir insanda olan hiçbir duygu yok sadece sizin öfkeniz sizin verdiğiniz tepkiler iyi veya kötü onlar için hiç fark etmiyor yeter ki karşısındakini kontrolü altında tuttuğunu bilsin tek dertleri bu. Zerre bakın zerre aklınıza gelen en küçük eleştiriyi düşünün tahammülleri yok hemen saldırıya gecerler. Neyin içinde olduğunuzu asla ama asla bilemiyorsunuz kendinizi hatalı görüyorsunuz ben kimim ben hangisiyim diyorsunuz, böyle öfke nöbetleri geçiren benim o sakin o hatasız galiba diyorsun. Baksana bana melek gibi davrandığı günler var (ki bunlar en fazla bir kaç gün sürer) böyle birisine ben nasıl davrandım diye kendinizden şüphe edecek noktaya getiriyorlar. Halbuki onlar da zaten bundan besleniyormus. 2 çocuğum var her iki hamileliğimde de neler yaşattı bana sadece Allah biliyor. Aylarca küs kalabilir ve sen dersin ki ben özür dilesemmi acaba veya yanına gitsem o hatalı bile olsa belki de karakteri öyle. Ama bakarsın ki gidip barisan sen olunca yine aynı bir süre sonra hatta daha kötüsü. Ben 5 senedir evliyim ve eşimin gizli bir narsist olduğunu 3 gündür öğrendim gizli narsist diyorum çünkü normal narsistle aralarinda bazı farklar var gizli narsist normal narsistle aynı tıpatıp ama bunu daha fazla sinsilikle yapıyor duydukça Allah'ım evet aynısı aynı şeyleri yapıyor dedim öğrendim öğrendikçe yapbozun parçaları birleşti. Evet hata bende değilmiş dedim sevindim , kaybettiğim benliğimi yavaş yavaş onarmaya çalışıyorum aynı zamanda oglumunkini de çünkü o benden daha fazla belki de yara aldı hem benim eşim tatafindan mahfedilen psikolojim onada yansıdı , Bayram gibi ama aynı zamanda yoğun bir yas düşünün. İşte aynen bunları yaşıyorum günlerdir " evet sorun ben değilmişim diyorum evet ben anormal değilmişim" çünkü beni buna inandırmıştı neredeyse kafam allak bullaktı. Ama aynı zamanda yasta gibiyim çünkü tedavisi Yok asla düzelmezler ve benim boşanma ihtimalim yok neredeyse , sebebini sormayın çünkü o kadar yorgun bitkinim ki aynı zamanda umutluyum ama kurtulacağım konusunda değil evet ben deli degilmisim oymuş diyebildiğim için. Bunlara karşı kendinizi korumanız için duvar gibi olmanız lazım ne kötülüğüne şiddetli duygu belirten tepkiler ne iyiligine mutluluk belirten ifadelerle karşılık vermemeniz gerek. Her cümle duygudan yoksun duvar gibi olmalısınız. Örneğin sen şöyle bir kadınsın dediğinde kısa ve net " değilim " tepkiden hiçbir öfke de belirtmeyen bir yüz ifadesi ile. Çok zor yaşamayan bilemez ama 1 kişi dahi benle aynı şeyi yaşıyorsa yıllardır ne yasadığımı bir ben bildiğim için onu bu bataklıktan kurtarmak istiyorum. Ben şu an iyileşmek için çabalıyorum hem kendimi hem oğlumu ve bunu psikolojik destek almadan çok zor yapabileceğimi biliyorum. Tek başınasınız çünkü kimse anlamıyor dışarda melek gibi o yüzden hep yalnızsınız.Ve yapayalnız geçirdiğim 5 senenin krizleri yalnızlığı intihara ramak kalislari tek başıma atlatabilirmiyim bilmiyorum. İşin en kotu yanı zerre bakın zerre umurlarında olmuyor onların iyi davranırken tek derdi sizden beslenmek bunu alınca yine itecek sizi. Ve siz yapayalnız kalacaksınız. Siz hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyuyacaksınız o bunu bildiği hâlde filmini izleyerek uyuyacak . En ufak bir umut yok ışık yok ...
Tedavisi evet çok zor ama var. Onunla yaşamak istiyorsan onu görmezlikten gel, eleştirini en tatlı an da direk değil dolaylı yoldan yap. Öfkenden besleniyorsa ona öfkeni verme onunla kavga etme ve en can alıcısı mutlu ol huzurlu ol. Bunu ev işi yaparak kitap okuyarak müzik dinleyerek kendini oyala. Ve en önemlisi “sensiz ben mutluyum” mesajını verdiğin an o bocalamaya başlayacak. Sana saldıracak o dönemde istediğini verme. Sonra durgunlaşacak sonra kendisini senin ellerine teslim edecek. O ipi aldığın asla bırakma asla. Bıraktığın an o canavar tekrar güçlenip hayatını mahvedecek
Evet kesinlikle canavarlar başka açıklaması yok,vNasıl elestirebilirim peki mesela nasıl zamanda örnek verebilir misiniz,
Çok iyi bir insansın harika babasın ama biraz çabuk kızıyorsun sanki… gibi. Zaaflarından beslenir zaaflarını güçlendir. Empati özelliği yoktur. Seni konuşurken o seni dinlemez sana cevap düşünüyordur. Sen zor durumda olduğunu anlatmak istersin o anlamaz. Sen ne kadar çok güçlenirsin o o kadar zayıflar. İkna etmeye çalışma onu geçiştir. Para isterken onu pohpohlayarak para iste. Gerçek bir narsist ise onunla yaşamak çok zor. Allah kolaylık versin
Gerçek bir narsist, 5 yıldır evliyiz toplam 1 sene konuşmuşuzdur herşeye muhalefet herşeye tepki herşeye küs
Umarım kendini toparlama sürecin daha da güçlenerek devam eder. Dilerim sen ve çocukların için her şey zamanla daha iyi olur
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, umarım..
Sende kendini üzdüğünde kalıp kendine hastalık edineceksin..
Allah yardimcin olsun ama ya bu diyardan gideceksin ya bu deveye gudeceksin mecburiyeti allah kimseye yaşatmasın
Evet hasta ediyor seni, bunun farkında ve zevk alıyorlar kurbanını izlerken
Allahım yardımcın olsun canım ya uf uf üzülmemeye çalış ona rağmen umarım toparlarsın kendini 🤲🤲
Her kelimesi her harfi o kadar yakınki bana sanki ben açmışım postu gibi.
Evet narsist biriyle yaşamak dünyanın en kötü şeyi malesef ama bende alıştım artık yada belki ipelerin kopacağı günü bekliyorum bilmiyorum
Tek duymak istediği sen haklısın en iyi sensin en mükemmel sensin bende istediğini veriyorum söylüyorum yada bazen bende sinir krizleri geçirip yüzüne yüzüne vuruyorum narsist biri olduğunu narsist biri hem dünyanın en iyi insanı hemde en kötü insanı gibide görünebiliyor ne yazıkki
Evet aynen öyle ama işte gizli narsist bunu dolaylı yoldan yapmaya çalışıyor normal narsist direkt, benim eşim gizli yani aşırı aşırı sinsi planlı hareket edenl cinsinden
Kuzenim böyle biri. Başka ciddi sıkıntıları da var. Yengemin türlü engellemelerine rağmen evlendi. Yengem kızı açık açık uyardı oğlumun böyle karanlık tarafları var kızım pişman olma diye. Kız Leylalık etti, çok aşığız çok seviyorum ben onu düzeltirim dedi. 1 sene anca evli durdular. 2022'den bu yana boşanmaya uğraşıyordu kız. Bizimki zaten normal değildi iflah olmaz bir canavara dönüştü. Ekim 2025'te boşandılar. Kız adını falan değiştirmiş. Başka bir şehre yerleşti. Tedaviye başlamış.
İnsan evliliğin sarhoşluğundan anlayamıyor. Basiret bağlanıyor. Çocukça umutlarla giriyor bir yola. Sonra da o yolun kurbanı oluyor.
Dilerim kurtuluşun yakındır. Evlatlarınla birlikte.
Umarım.. bu kadar erken farkına varıp boşandığı için kızı tebrik etmek gerek aslında. Benim gibi yıllarca neyin içinde olduğunu bilmeden yaşayanlar da var, ki bir ara uzun süre ayrı kaldık o dönemde kendisi de yalvaracak raddeye gelmişti ki yalvarıyordu da dön diye
Bizim kızın şansı yengem oldu. Evlenmeden bir bir anlattı oğlunu. Kız evlenip aynı evin içine girince bir bir anladı yengemin ne demek istediğini. Kabullenince de boşanma davası açtı ama kuzenim delirdi. Kontrolden çıktı. Davayı uzatmak için elinden geleni yaptı. Eşim hamile ayrılamayız dedi. Kız hamile olmadığı kanıtlamak için kan falan verdi dosyaya eklendi. Bu sefer de merdiven altı bir yerde kürtaj oldu falan dedi. Akla hayale gelmez iftiralar. 3 sene sürdü ama boşandılar çok şükür. İnsan boşanmaya da şükür diyebiliyormuş.
insallah kurtulursun ama senin yerine koyyorum kendimi . daha insanlar varken evlendiginiz gun odaya gtmek . bu inanilamaz bir durum . bunu normal birsey gibi gorup seni alip odaya sokan birliktelik yasayan adam. ve bunu cok normal karsilayan cevrenizdeki o evde olan insanlar. yani hicbirinin normal olmadigi daha bu ilk geceden belliymis ebn olsam ilk geceden bir anormallik var bu adamdada bu ailedede diye anlardim heralde.
kacmis olabilirsiniz. daha once birliktelik yasamizsaniz ve bunu herkes de bilebilir farketmez nasilsa zaten karikocalar bi imza attilar atlt tarafi dusunmus olabilirler evdekininsanlar esinde . ama insan hi dusunur bu bizim ozel gecemiz ya alayim bi otele gotureyim . yada evde yasayanlar birlik duracaksaniz kalksin bi akrabaya gtsinler o gece gencler rahat etsin diye dusunme nezaketini gostersinler.
dugune gelen misafirler ise kastettigin hale teyze konu komsu evdeyken odaya cekilmeniz zaten cok garip olur oleyse eger furum cok daha vahim de. ben birlik yasayacaginiz kaynana kayinpeder bekar gorumce yada kayin falan varken evde odaya cekildiniz diye dusundum. misafirler varken odaya cekilmeniz cok daha ütopik..
annem 40 sene once evlenmis birlik gelmis babannem dedem ve bekar amcamla birlik yasamislar bes sene. ama ilk evlendirleri gun Ve sonrasında birkaç gün babaannem amcam ve dedem yan binada dedemin kardeşinin evinde kalmışlar. yani aile de bunu düşünmeli hani birkaç gün gelin hem eve alışsın hem gençler rahat etsin diye kocan zaten bunu düşünmesi lazım bilmiyorum mesela bizimkiler de 40 sene önceden bu düşünce varmış nezaket varmış bence böyle olmalıydı sizde de
Hayır birliktelik yaşamadık sadece ben çok kötü idim o gece bu yüzden belirli aralıklarla yanıma geliyordu, erkek arkadaşları vardı diger odada sonra yanlarına gidiyordu. Biraz yanlız kaliyorduk iyi hissetmem için çünkü kimseyi tanımıyordum . Yani insankar varken basbasa kalisimiz konuşma ve sarılma ile felan geçiyordu çoğunlukla
Kendi içine dönüş yap eğer muhafazakâr biri isen tasavvuf a eğer normal biri isen bu kişisel gelişim var onunla ilgili eserleri oku.ben ikisini birleştiriyorum bir çok tepkinin sebebi sen dehilsin aslında onun kişisel özelliği mutsuz insan senin mutlulugunu çekemez huzursuz olur seninde onun gibi dipte olmanı ister sen tepki vermedikçe görmezden geldikçe o kendi jaranliginda boğulur hatta hastalanır kendine hep şunu de bunun benle alakası yok ve hep mutlu ol sen dur hiç dusme
Resmen benim hayatımı anlatmışsın her haklı oldugum konuda her seferinde özür dileyen resmen ondan Sevgi dilenen biri haline gelmis buluyorum kendimi sanki iki arkadaş gibi evin içinde yaşıyoruz sevgi yok güzel söz yok günlerce ceza veriyor gibi ben de ilk başlarda ben daha önce neden tanımadım bu adamı derken şimdi tanıdığıma o kadar pişmanım ki sizi bı cennette gibi yaşatıp sonra cehennem günleri gelcek deseler inanmazdim ama psikolojim yerle bir kendimi asla toparlayamiyorum dışarı dahi çıkmak istemiyorum
Seni o kadar iyi anlıyorum ki böyle dizlerin tutmayacak raddeye geliyorsun bazen o da bundan besleniyor zaten bak sana Bir video aticam bu özelliklerden kaç tanesi onda var
https://youtu.be/IrKOPWVrexo?si=L0IpY0jbifgzNcDv
Benim eşim tam bir gizli narsist hiç bir eleştiriyi asla kabul etmez ne söylersen hep kötüsün ve resmen benimle evin içinde şuan bı düşman
Beni sinir etmek için sürekli ***** saçma videolar yapıp imali paylaşımlar yapıyor sabır çekiyorum ya sabır
Çünkü böyle yapınca seni çileden çıkaracağını biliyor, sen ona istediğini veriyorsun
1,489,683 soru
24,347,533 cevap
346,323 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın