Çatlatma iğnesi sonrası kanama yerleşme kanaması mı?

0 oy
631 göst.
Diğer kategorisinde (1,185 puan) tarafından

3 yıldır gebelık istiyorum ama olmadı.1 tane kızım var 4 yaşında. 

O normal yollarla oldu

Doktora gittim. Yumurta büyütme hapı kullanıp çatlatma ıgnesı oldum. 23 Kasım 

Yarın kan verecektim ama bugün böyle bir kanama oldu ama bu yerleşme mı adet mı..?

image Fotoğraf için kusura bakmayın..

6 Cevaplar

+1 oy
(2,518 puan) tarafından

Adet canım bu

(1,185 puan) tarafından

Deme ya 

-Reklam-
0 oy
(3,222 puan) tarafından

Bildiğin  adet canm 

(1,185 puan) tarafından

Öyle bir üzüldüm ki anlatamam

0 oy
(30,716 puan) tarafından

Yerleşme kanaması belli belirsiz bir leke olur bu net kan adettir 

(1,185 puan) tarafından

Öyle bir üzüldüm ki anlatamam

0 oy
(428 puan) tarafından

Adet canım bu yerleşme kanimsi olur açık kahve gibi

(1,185 puan) tarafından

Öyleymiş bacım 😒

0 oy
(2,142 puan) tarafından

Son durumunuz nedir adetse gelmeye başlamıştır zaten lavaboya gittiğinizde belli olur direk dökülmeye başlar inşallah hamilesindir yerleşme kanaması belli belirsiz kahve rengi şeklinde oluyo ama inşallah biz yaniliriz hamile çıkarsın ♥️

(1,185 puan) tarafından

Yok canımın ıcı bu baya baya adetmiş. Dolu dolu geliyor olmadı yanı yıne

0 oy
(17,432 puan) tarafından

Benim daha az gelmişti 

(1,185 puan) tarafından

Benımkı adetmıs

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yerleşme kanaması ile adet kanaması nasıl ayırt edilir?
Yerleşme kanaması genellikle adet kanamasına göre daha kısa sürer, açık pembe veya kahverengi renktedir ve yoğun bir akış göstermez. Adet kanaması ise parlak kırmızı renkte başlar, zamanla yoğunlaşır ve pıhtılı olabilir. Yerleşme kanaması genellikle birkaç saat veya en fazla 1-2 gün sürerken, adet kanaması normalde 3 ila 7 gün arasında devam eder.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çatlatma iğnesi sonrası kanama olması hamilelik belirtisi midir?
Çatlatma iğnesi sonrası yaşanan kanama, gebelik sürecinde embriyonun rahme tutunması olan yerleşme kanaması olabileceği gibi, hormonal değişimlere bağlı bir durum da olabilir. İğne sonrası yapılan tedavilerde erken dönemde görülen lekelenmeler bazen progesteron desteğinin eksikliğine veya iğnenin etkisiyle oluşan hormonal dalgalanmalara işaret edebilir.
Yerleşme kanaması çatlatma iğnesinden kaç gün sonra olur?
Yerleşme kanaması, genellikle yumurtlamadan veya döllenmeden yaklaşık 6 ila 12 gün sonra meydana gelir. Çatlatma iğnesi uygulanan hastalarda ise bu süreç, iğne yapıldıktan sonraki 10-14 günlük zaman dilimine denk gelir. Eğer bu kanama adet döneminizden birkaç gün önce gerçekleşiyorsa ve hamilelik testi sonucunuz pozitifse, bu durum büyük ihtimalle yerleşme kanamasıdır.
Çatlatma iğnesi sonrası adet gecikmesi olmadan kanama normal mi?
Çatlatma iğnesi sonrası adet tarihinden önce kanama yaşanması, kullanılan ilaçların etkisiyle rahim iç zarının (endometrium) hassaslaşmasından kaynaklanabilir. Özellikle tedavi döngülerinde hormonal seviyelerin takibi önemlidir; eğer kanama miktarı artıyor ve adet düzeninize benziyorsa bu durum tedavinin o ay başarılı olmadığını gösterebilir.
Gebelik testi için kan tahlili en erken ne zaman yapılmalı?
Gebelik testi için en doğru sonuç, çatlatma iğnesinden sonraki 14. günde veya beklenen adet gününüzün gecikmesinden sonra kan testi yaptırmaktır. Daha erken yapılan testlerde, kullanılan çatlatma iğnesinin içindeki hCG hormonu nedeniyle yanlış pozitif sonuç alma ihtimali çok yüksektir. Bu yüzden doğru teşhis için doktorunuzun belirttiği test gününü beklemek kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 227 göst.
0 oy
0 cevap 76 göst.
0 oy
4 cevap 124 göst.
1 Mart 2026 Diğer kategorisinde Semihamm (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 117 göst.
1 Mart 2026 Diğer kategorisinde Semihamm (2 puan) tarafından soruldu

Kategoriler