Yine şu isim konusuyla geldim buraya.ben çocuğumu karnımda 9 ay o isimle büyüttüm doğuma giderken o isim olmasın falan filanın ismi o dediler kaynana cadısı (görümcesinin torunu).bı arada 3 çocuğum .eşim adam olmadı benim tarafımda olsaydı şimdi bu hallerde olmazdım.neyse nüfusta ismi değiştiremedim gidemiyorum oraya.Zatrn onca imsam var 2 isimli.bem de çocuğuma o isimle seslenmek istiyorum (karnımda olarken verdiğim isimle)bekliyorum kv arasın beni bu lafların hepsini ona söyleyeyim.Çocuguma seslendiğim o isme de karışma terblyesizliğinde bulunmasın bir zahmet.Yerimde olsanız ne yapardınız?kocamın beğendiği isimle mi seslenirdiniz (o ismi de ben bulmuştum )yoksa nüfusta olmayan siz seven isimle mi ?Konu burda isimden gitmiyor benim sözümün hiç olmasından gidiyor ben de yenilgiyi kabul eden insan değilim
Kimse kusura bakmasın da ben kaynana maynana dinlemem. Belki ben anasını sevmiyorum böyle insanı kendi çocuğundan soğutuyor
isme anne baba ortak karar vermeli ama bana kalsa yüzde 90 annenin hakkıdır isim koymak.
ne kaynana, ne kayınbaba
çocuk kaç yaşına gelirse gelsin annenin içinde kalıyor o isim.
eşim için isim belliymiş, kayınbabam evden çıktığında babası onu değil bunu koyun demiş, kayınbabam da gitmiş o ismi koymuş eşime. eşimin bugün doğum günü 38 yaşına girdi. kayınvalidem hala der, benim haberim olmadan bu isim kondu diye.
öyle birinin adı falan da değil eşimin ismi, ama kayınvalidem için içinde yara.
İşte bence eskiler kendileri koyamadığı için şimdi gelinlerine karışıyor 😁 ama gerek yok bence herkesin kısmeti.az düşünseler aynı şeyi onlarda gelinine yaşatıyor öyle yaparak.benim kayinvalidem de annemde öneride bulundu hoşumuza gitmediği için koymadık kendi bulduğumuz sevdiğimiz oldu.begenmeselerde kabullendiler mecbur
kayınvalidem kendi bunu yaşayınca öneride bile bulunmadı vallahi, ne istiyorsan onu koy dedi.
Ne güzel böyle düşünmesi lazım hepsinin
3. Çocuğuna isim koyma hakkı bari sende olsaydı kocan insan değilmiş hiç kusura bakma karnımda seslendiğim isim ile devam ederdim
Eşinin terbiyesizligi sen 9 ay boyunca bı isim le sevmissin konusmussun onunla kafasına göre işimi değiştirmesi saygisizlik olmuş sana karşı . Ama şimdide nüfusta çocuğa isim konulmus sen farklı onlar farklı derse çocukta karmaşıklık kimlik çatışması olmaz mı ya işimi degistirt degistiremiyoraan bence kabullen bacım çocuğa yazık kimlikte yazmayan işimi benimserse cocuk okuldada zorlanır çocuklar başka isimle seslenecek mecbur listedeki nüfus ismi neyse herkes öyle bilecek ama sen farklı isimle buyutursun çocuğa zor olur
Eşinin terbiyesizligi sen 9 ay boyunca bı isim le sevmissin konusmussun onunla kafasına göre işimi değiştirmesi saygisizlik olmuş sana karşı . Ama şimdide nüfusta çocuğa isim konulmus sen farklı onlar farklı derse çocukta karmaşıklık kimlik çatışması olmaz mı ya isimi degistirt degistiremiyoraan bence kabullen bacım olan olmuş çocuğa yazık kimlikte yazmayan işimi benimserse cocuk okuldada zorlanır çocuklar başka isimle seslenecek mecbur listedeki nüfus ismi neyse herkes öyle bilecek ama sen farklı isimle buyutursun çocuğa zor olur
O ismi de sen bulmuşsun ama neden kimlikte yazılmamış bir isimle sesleniyorsun ki
Yenilgiyi kabul edemiyorum kaynananın gözüne sokmak istiyorum ki size teslim olmadım demin beni aramış uyumuşum yarın ararsa söylerim
Sana kendimden örnek vereyim ben kızıma Eylül'de doğacak diye Eylül ismi verecektim sonra eşim ben sancı odasindayken aradı beni hayatım iznin olursa sana bişey diyecem dedi ama sesi nasıl kötü nasıl ağlamaklı eşim annesini 12 yaşında kaybetmiş üvey anne elinde büyümüş çok çektirmiş Rahmetli anamin ismini koymak istiyorum dedi o anki sesi beni benden aldı tamam sorun değil koy n'olacak dedim kızımın ismi nezire oldu evet eski ve zor bir isim ama eşimin o anki sesi ve annesine olan ozlwmini göz önünde tuttum kimlikte ismi nezire ama ben hem nezire diyorum hemde Eylül kızım iki ismine de alıştı etraftaki herkeste nezire veya Eylül diye seslenir sen kaynanana kizginsin ve söylemek istemiyorsun sende benim gibi iki ismede alistirirsin buna da kimse karışamaz
1,489,914 soru
24,350,606 cevap
346,464 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın