Dizimdeki kemik ödemi ve bağ aşınması nasıl geçer?

0 oy
203 göst.
Diğer kategorisinde (320 puan) tarafından

İyi akşamlar bacılar doktora sağ Diz Mr mı gösterdim bugün kemik içi ve dişimda ödem var dedi bağlar aşınmış geçene kadar bekle dedi okadar sordum tedavisi nedir diye evdeki ağrıkesici vs leri kullan dizini kullanma geçene kadar bir yılmı daha fazla mı beklicen bilinmez dedi ya çok ağrım var nasıl geçer başına gelenler rica etsem çözümünü bulabildiniz mi

3 Cevaplar

+2 oy
(4,335 puan) tarafından

Geçmiş olsun post yukarı çıksın

(320 puan) tarafından

Çok teşekkürler 

-Reklam-
+1 oy
(287 puan) tarafından

Bence başka bir dr gitmekte fayda var siz nerede yaşıyorsunuz 

(320 puan) tarafından

Mardindeyim canm ya bilmiyorum kimi bulacam ki

0 oy
(885 puan) tarafından

Aynısı bende var sağ dizimde üstüne bide kitle çıkmış sıvı birikmesi olmuş ne olacak nasıl geçecek bende hiç bilmiyorum ağrısı o kadar zor ki dizime vurulmuş gibi. Allah şifa versin hepimize inşallah canım 

(320 puan) tarafından

Canm brnim bağları aşınmış kemik içi ve çdvresi ödemli yani doktor basit bişi geçecek diyor ama ben otırup kalkamıyorum canm günde tatlı kaşığı jelatin kullanacaz ve kollajen başlicaz sende kullan chatgbt ye sor sana anlatır

(885 puan) tarafından

Ben dizimi hiç bükemiyorum sanki ayağım sürükleniyor yürürken. Bakalım doktor a da sorup kullanırım olmasa çünkü hem emziriyorum hemde tiroid var malesef

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Dizdeki kemik ödemi nasıl geçer ve iyileşme süreci ne kadar sürer?
Dizdeki kemik ödeminin iyileşmesi ödemin derecesine bağlı olarak genellikle 3 ile 6 ay arasında sürmektedir. İlk adım olarak dizin üzerine yük bindirmekten kaçınılmalı, istirahat edilmeli ve doktorun önerdiği buz kompresi veya ağrı kesiciler düzenli kullanılmalıdır. İyileşme sürecini hızlandırmak için fizik tedavi uzmanı gözetiminde yapılan güçlendirme egzersizleri kritik öneme sahiptir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Diz MR sonucunda kemik içi ödem ne anlama gelir?
Kemik içi ödem, kemiğin iç kısmındaki süngerimsi yapıda sıvı birikmesi ve inflamasyon oluşması durumudur. Genellikle aşırı yüklenme, bağlarda aşınma veya küçük travmalar sonucu ortaya çıkar. MR görüntülerinde ödemin görülmesi, ilgili bölgenin zayıfladığını ve daha fazla hasar almaması için dinlendirilmesi gerektiğini belirten bir uyarı niteliğindedir.
Kemik ödemi olan bir dizde nelere dikkat edilmelidir?
Kemik ödemi iyileşene kadar dizin zorlanmaması, diz çökmekten kaçınılması ve merdiven inip çıkarken dikkatli olunması gerekir. Ağır yük kaldırmaktan uzak durulmalı, gerekirse doktor tavsiyesiyle dizlik veya baston gibi destekleyici yardımcılar kullanılmalıdır. Dizdeki ağrının artması durumunda aktivite seviyesi hemen azaltılmalı ve bölge dinlendirilmelidir.
Dizdeki bağ aşınması ve ödem için fizik tedavi gerekli mi?
Evet, dizdeki bağların aşınması ve eşlik eden kemik ödeminin tedavisinde fizik tedavi oldukça etkilidir. Fizik tedavi, diz çevresindeki kasları güçlendirerek ekleme binen yükü azaltır ve iyileşme sürecini destekler. Uzman bir fizyoterapist eşliğinde uygulanan kişiye özel egzersiz programları, ödemin çekilmesini kolaylaştırır ve dizin fonksiyonelliğini geri kazanmasını sağlar.
Dizimdeki ödem ve bağ aşınması için evde neler yapabilirim?
Evde uygulanabilecek en etkili yöntemler istirahat, doğru buz uygulaması ve dizin seviyesini yükseltmektir. Günde 3-4 kez 15 dakikalık aralıklarla yapılan buz masajı inflamasyonu hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca, doktorunuzun reçete ettiği ağrı kesici ve ödem giderici ilaçları aksatmadan kullanmak ve dizin üzerine ağırlık vermeden, doktorunuzun önerdiği basit eklem hareketlerini yapmak süreci destekler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 106 göst.
23 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 174 göst.
29 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Asya5324 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 480 göst.
26 Mart 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 162 göst.
13 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Masum anne (338 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,167 soru

24,693,413 cevap

368,478 kullanıcı

...