0 oy
718 göst.
önce Özel Günler & Hijyen kategorisinde (4,244 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Selamlar, 

Bu, ufak, günlük pedlerden kullanıyor musunuz?

Yoksa günlük ya da gün aşırı iç çamaşırı mı değiştiriyorsunuz?

Sürekli pedlerin plastik oluşu, sağlığa ve cilde zararı üzerine yorumlar okuyorum. Bir çok doktor da iyi değil diyor. Hatta regl döneminde de daha çok kap kullanmayı tavsiye ediyorlar. Sizlerde durum nasıl?

Yorum yazıp da cevap veremediğim herkese teşekkürler 🪴

30 Cevaplar

0 oy
önce (3,582 puan) tarafından

Hangi marka kullansamda bir süre sonra kaşıntı yapıyor. O yüzden dışarıda kullanıyorum ama evde iç çamaşırı değiştiriyorum.

önce (4,244 puan) tarafından

Bazı markaların kokusuz olanları var, bi tık daha iyiler. 

önce (3,582 puan) tarafından

Kokusuzda kullandım, en fazla 1 gün kullanabilyorum, sık değiştirmeme rağmen kaşıntı yapıyor. Aralarından en iyi gelen molped oldu

önce (169 puan) tarafından

Ben çocuk bezi yeni doğan alıyorum hem ekonomik hem baya iyi 

-Reklam-
0 oy
önce (19,101 puan) tarafından

Kullanmıyorum. Sadece reglin son günlerinde lekelenme vs görünce kullanırım 

Keşke ben de kullanmasam ama zor ya. 

0 oy
önce (12,264 puan) tarafından

Eskiden çok kullanırdım bıraktım kasinti vs. Yapıyordu günlük çamaşır değiştiririm ve artık sebebini bilmediğim bir şekilde eskisi kadar da akıntı olmuyor 

Ped kullanımı akıntıyı arttırıyor diyor uzmanlar. 

önce (12,264 puan) tarafından

Bekarken sürekli oturarak çalıştığım için ve çalışma saatleri uzun diye mecbur kullaniyodum koku olmasin diye falan ama artık evdeyim kullanmıyorum 

Çok önceden kullanmıyordum aslında. Bir ara kullanmaya başladım ve bu şekilde devam etti. Şimdi de bırakması zor gibi. 

0 oy
önce (63 puan) tarafından

Kullanmıyorum çünkü genital bölgenin doğal florasını bozuyor ve mantara sebep oluyor. Her gün çamaşırımı değiştiririm zaten her gün duş aldığım için 

Doğru aslında. Şükür ki hiç mantar sorunu yaşamadım ama. 

0 oy
önce (7,709 puan) tarafından

Ben regl döneminde beş gün geçtikten sonra kullanıyorum lekenme şekilde geldiği için bir kaç gün daha rahat oluyor onun haricinde hergün yeni çamaşır giyerim

Regl durumları için zaten gerekli ama normal akıntı için de kullanıyorum ne yazık ki. 

önce (7,709 puan) tarafından

Çok zararlı olduğu için kullanmıyorum organik olanları da çok pahalı eskiden annelerimizin pamuklu kumaştan bez yaparmış hergün yıkarmış tekrar kullanırmış o tarz bir şey yapabilirsin

0 oy
önce (74 puan) tarafından

Ben günlük pede rahat edemiyorum  gereksz  gibi geliyor her aksam yatmadan  değişirim Camsirimı

Çok ince, yok gibileri var aslında, o yüzden rahatsız olmadım hiç. 

önce (74 puan) tarafından

Ben sevmiyorm  ya küçük  birsey  olmasa da olur gibi

0 oy
önce (8,402 puan) tarafından

maalesef kullanıyorum, maalesef diyorum çünkü evet dediğin gibi durumlar var. bez de kullanmayı düşündüm, denedim ama bezler kayıyor. bende akıntı falan çok oluyor. Gün içinde 4-5kez çamaşır değiştirmek zorunda kalıyorum özellikle yumurtlama dönemlerinde. dışarıdayken bu daha da zor, asla o ıslaklığı hissetmek istemiyorum bu yüzden kullanıyorum. 

Şimdiye kadar enfeksiyon ve mantar sorunu yaşamadım hiç. Sık sık değiştiriyorum ama. 

idrar yolu enfeksiyonu 3-4senede 1 yaşarım, mantar da 1 kez oldu yeni evlendiğimde🤭😅 başka sorun yaşamadım şükür ama sürekli günlük ped almak, bunu yanımda taşımak sinir bozucu

Bu da bir bütçe gerçekten. İndirime girince eşim haber veriyor, lazımsa alalım diye 😊 Bu parfümlü olanlar bayağı yan etki yaptı ama sadeleri iyi çıktı şükür. Bütğn çantalarımın küçük iç cebinde yedek ped var 🙄

önce (754 puan) tarafından

Bende 3. Yıldır düzenli kullanıyorum idrar yolu enfeksiyonu ya da mantar yaşamadım hiç .tabi yaşamayacağım anlamına gelmez ama 🙄 

ben de sade alırım hiç kokulu kullanmadım. indirimdeyse kutu kutu alıyorum 😂 şu an 1 çekmece günlük ped dolu diğer çekmece normal ped dolu😂

0 oy
önce (10,807 puan) tarafından

Kaşıntı ve tahriş yapıyor bende günlük değişiyorum kullanmıyorum ped

Bazı markaların, özellikle kokulu olanların hepsi kaşıntı yaptı. Ama şuan kullandığım kokusuz ve sorun yaşamadım şükür. 

Bende bitek beije den aldığımda sorun yaşamadım 

beije den memnun musun? yıkama falan rahat mı

Evet sıkıntı çıkarmayan tek diyebilirim ben yıkanan kullanmıyorum ama 

bakayım bende

0 oy
önce (800 puan) tarafından

Ben kullanmıyorum ya rahat değiller günde en az 2 defa iç çamaşırını değiştiririm zaten sürekli duş da alıyorum mantar var gebeyim şuan akıntı oluyo yani 

Mantar hiç olmadım. Kullanmam da sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ama bu ıslaklık olayından rahatsız olduğum için 2 çamaşır da kesmez beni. 

önce (800 puan) tarafından

Zor ya valla en az günde 2 defa değiştiririm bazen daha çok değiştiriyorum 

Evde sorun olmaz da, dışarıda asla yapamam gibi geliyor. 

0 oy
önce (33,222 puan) tarafından

Enfeksiyon oluşturabilir günlük ped kullanmıyorum o yüzden 

+1

Bir çok uzman öyle diyor. Fakat şimdiye kadar sorun yaşamadım neyse ki. 

0 oy
önce (5,685 puan) tarafından

Ben evde kullanmıyorum. Çok sık çamaşır değiştirim çünkü. Ama dışarı çıktığımda da kullanıyorum. 

Bu şekilde deneyeyim diyeceğim ama ıslaklık hissi yüzünden zırt pırt çamaşır değiştirmek zorunda kalırım. 

önce (5,685 puan) tarafından

Yumurtlama dönemim de çok akıntım olur benim. Evlenmeden önce de öyleydi hâlâ aynı. Molped in mor paketli olan ürünlerini çok beğeniyorum tahriş yapmıyor bende 

Benim kullandığım markalarda sorun yaşamadım şimdiye kadar. Bazı modeller hariç. 

0 oy
önce (264 puan) tarafından

Çok iğrenç şekilde kaşıntı yapıyor

Bu durumu sadece bazı markaların, kokulu modellerinde yaşadım. O yüzden onları tercih etmiyorum. 

Eskiden hatırlıyorum eski şeyleri Annem tertemiz yıkardı keserdi kullanırdk yumuşacık 🤣

Genital bölge için daha sağlıklı (pamuklu) şeylerdi tabi ama yıkaması etmesi vs zor 🙂‍↕️

Yok kız atardık yıkamazdık tekrar ne güzel günlerdi be çok özledim o günleri

E yine yapabilirsin aslında 🤔 eskiyen, küçülen kumaşlardan. 

0 oy
önce (3,780 puan) tarafından

Günlük değişiyorum ams gün içinde ped yada ped elimde yoksa peçete koyarım o akıntı ıslaklığı fena kaşındırıyor ve pis hissettiriyor aslında anne usulü pamuklu ütülü bez koymak en güzeli ve sağlıklısı ama onunla uğraşamam ve toplanıyor lanet bişi oluyor 🤭 şükür hamilelik hariç hiç idrar yolu enfeksiyonu olmadım hayatımda hiç mantarda olmadım inşallah olmamda ama hamilelikte ped kullanmadım sık sık ütülü değiştim 

Bulamazsam kendim de yaparım, kolay görünüyor. Hatta en kısa zamanda bakayım. 

Buldum markayı ☺️ Going zeroo 

Evet yapılabilir illaki atlet vardır 😅aslında bende çıt çıt takma aparatı ve dikiş makinasıda var çocuklardan fırsat bulursam eşimin atletlerinden yaparım 🤭😅😅

😂 Eşimin atleti bile yok. Böyle 1 m lik kumaş olsa yeter zaten. Çıtçıt aparatı ve makina bende de var. Ama bu çıtçıtlarım bitti, mağazada da aşırı pahalıydı. İnternetten bakmam lazım. Sanırım evde yapılsa daha da güvenli olur. Çocuklar uyuyunca anca fırsat oluyor. 

Hahaha çok iyi 😅😅 evet çıt çıt alırsan daha güvenli olur bende hiç düşünmemiştim evde yapmayı ne güzel banada fikir oldu ☺️☺️kolay gelsin şimdiden 

+1

Teşekkür ederim, sen de sağol valla yapacağım en kısa zamanda 🌸🥰

0 oy
önce (2,383 puan) tarafından

Pedler pişik yaptıgı için adet döneminde kap kullanmaya başladım cok memnunum akıntı için işe eski pamuklu kumaşlardan kare kare kesip kucuk şekilde iç çamaşırıma koyarım, artık plastik birşeyle temas edemiyorum kesinlikle yakıyor alerji yapıyor, adet kabı cok guzel bsey öneririm

Her gün akıntım olmuyor  akıntım olacağı zamanı biliyorum o zamanla koyuyorum çok kalın koymuyorum , onun dışında külot değiştiriyorum sık sık, adet kabı bakteri tutmayan bir şey olduğu için içim rahat, günlük olarak zaten her değiştirmede temiz su ile yıkıyorum adet zamanında, Bir de doğal sabunla yıkıyorum çeşme'de, en son adetin bittiğinde de bir iki gün doğal sabunlu suyun  içinde bekletiyorum küçük kavanozda, sonra mikrodalgada sterilize ediyorum kutusuna kaldırıyorum, sanki adetim adet değilmişim gibi geçiyor o kadar rahat bir şey alışınca, ayda bir kaç gunde  bu temizliği yapmak zor gelmiyor açıkcası :) 

Kullanan kişilerin hepsi öneriyor ama. Belki bizde ki ön yargıdır. Kullanandan bilmek zor oluyor. 

önce tarafından düzenlendi

@seri hiç öyle hssetmedim inanki yok gibi zaten, sadece 2 saat sonra doluyor mesela içinde bulup bulup gibi hisler geliyor hissediyorsun dolduğunu, ya da idrara gittiğinde adet kabının ucunu hissediyorsun, o orada kaybolmuş gibi bir şey hissettirmiyor sana, şimdi tabii ben 2 sene kullandığım için bana çok rahat geliyor ama siz bilmediğiniz için böyle korkunç gibi hissetmeniz normal, benim için kolay bir şey ve içim rahat, ıkınınca hemen dışarı çıkan bir şey zaten, şans verin derim :))

önce (12,547 puan) tarafından

Mikrodalgada sterilize etmek mide bulandırıcı geldi 😂😖

Kabı 3 gün sabunlu suda bekletiyorsun dezenfekte oluyor, sonra mikrodalga, düşününce tuhaf geliyor olabilir 😂

0 oy
önce (15,139 puan) tarafından

İç çamaşirı değiştiriyorum hiç kullanmadım günlük ped

Önceden hiç kullanmıyordum ama bir başlayınca, rahatlığına alıştım. 

önce (15,139 puan) tarafından

Ben son yıllarda ekstra huzursuz karı oldum sınırıma dokunur😬

0 oy
önce (589 puan) tarafından

Kullanmıyorum günlük zaten duş alıp çamaşır değiştiği için çok gerek kalmıyor sadece adet sonlarında leke leke olduğu dönemlerde kullanıyorum 

Akıntım çok ve ıslaklık da olunca ped kolayıma geliyor ya. Keşke öyle olmasa. 

0 oy
önce (4,951 puan) tarafından

Benden başka kimse kullanmıyor sanırım...  Fakat ben çok memnunum ve açıkçası yıllardır kullanıyorum 

Ben de hiç sorun yaşamadım. Akıntı fazlalığı yapar diyor uzmanlar, bende belki sadece bu vardır bilemedim. Fakat çok büyük rahatlık veriyor bana. Günde istediğim kadar değiştirebiliyorum. 

Kesinlikle.  Ben sürekli kullanıyorum bittikçe alıyorum.  İç çamaşırım de temiz kalıyor böylelikle..

Yukarıda arkadaş bez olanlardan örnek atmış. İyi bir alternatif bence. Bı de o şekilde deneyeyim. 

Bi bakayım bende 

0 oy
önce (46 puan) tarafından

Hiç kullanmadım her gün çamaşır değisirim namaz kılıyorum içim rahat etmiyor 

Gün içinde çok akıntı olunca, tek değişim yeterli gelmiyor. 

0 oy
önce (8,490 puan) tarafından

Normalde kullanmıyordum son 2 3 aydır lekelenmelerim var her gün kullanıyorum ama aşırı sıkıldım. Atmak istiyorum

Aslında ince ve yok gibiler. Fakat tak, çıkar uğraştırıyor tabi. 

önce (8,490 puan) tarafından

Her wc sonrası değiştirmek canımı sıkıyor. Ama takmak zorundayım lekelenmeler oluyor

0 oy
önce (52 puan) tarafından

Hem her gün çamaşır degistiriyorum hemde günlük ped kullanıyorum.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 407 göst.
0 oy
21 cevap 562 göst.
16 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Hilay (428 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 291 göst.
30 Ekim 2022 Diğer kategorisinde ASEL ESRA (1,556 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 450 göst.
14 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Bayanmerakli (925 puan) tarafından soruldu