Kaynanazın evine gittiğinizde kim orda daha cok hizmet eder yani kayınvalidenizin evi olduğu icin yemekleri cayı daha cok kim yapar. Ortak yaparız diyenlerin yanı sıra kayınvalideniz sizi gördüğünde asla yemek yapmasa asla ikramda bulunmayı sizden beklemesini nasil karşılardınız.
yasli kaynana ise gelinden beklenir hoyle bisey . annen de olsa yasliysa genelde kiz hazirlar onu bekler yani. . genc dinemik dincse sana yaptirmak istiosa hizmetci istio. beraber yapalim diosa zaten anne kiz gibi arkadaslama yapilir yenir kaldirilir temizlenir toplanir.
benim kaynana yok ama annemin evine gdince ne voluk cocuga bakarim nede yemek memek yer kenara cekilirim vogu zaman. bana dinlenme tatil gibi oluo. annem yasli olsa ama ona yaptitmam ben yaparim
Hasta olduğunu hep söyler ama baya dinamik cocuklarla oynadığında sırtına alır kucağından indirmez yeri gelir büyük kizim 13 kilo diğeri 10 kilo ikisini ayni anda kaldırır ama asla yemek hazırlamaz bi cay nedir onu bile ikramda bulunmaz bn yaparsam birlikte iceriz.
yapma ozaman sende . yada yaparken hadi anne sunu yapalimda yiyek de kalkin beraber yapin.
Bugün, kaynana kabul günü herhalde :)
Beraber yapılmasında da bir sorun yok, hiçbir şeye elini sürmemesinde de. Al ev senin, sen de bu evin kızısın der gibi, ne güzel :)
Bn annemin evine gittiğimde orası bnim evim sonucta ama annem bize nasil ikramda bulunacağını ne yedireceğini şaşırır ama kayınvalidem de bnde cocuklarımla ilgilenirim hem cocukların uykularıyla hem öz bakımı hemde yemek yapmanın derdine girerim bunu görmesine rağmen el atmaması sizce.
Bana elimi sürdürmez iki küçük çocuğum var bazen zorla bırak diye yapıyorum birşeyler ama sen çocuklarla ilgilen der her zaman
Ne güzel ya yeminle oraya gittiğimde kendi evimden daha cok yorgun evime gelirim.
5 senelik gelinim daha birkaç ay önce gittiğimde ilk defa evini supurdum sildim oda cocuklarla bahçeye indirdim o evde yokken yoksa hiç müsade etmez benim elim ayağım tutuyor yapamadığım zaman olursa yardım edersiniz zihniyetinde Allah razı olsun kendisinden
Gitme sende. Eğer eli ayağı tutuyorsa kendi evi yardim etmedi. Kaç yaşında çocukların benim 4 ve 1.5 yaş her gittiğimde yemeği o yapar a dan z. Ben sofra kurarım toplarım bulaşık yıkarım o kadar. Çocuklarım oyuncak filan dağıttıysa onları toplarım. Ki kaynanam hep uğraştırıcı yemekler yapar basite kaçmaz.
Bizi görene kadar kaynanam komple evi yikatir bırak yemek çay mis nasıl olsa bütün tabak bardak inmiş kalanlarida cikarinda dolabı silip öyle koyun der yaşlı ama işi nasıl yapıyorlar diye kontrol eder
Yaşlı mı yoksa dinak mı
Yaşlı ama kendi işini yapabiliyor kimse yokken
Biz cok şık gidemiyoruz zaten 15 gunu buluyo 3 4 saat oturup geliyoruz bu ara 2 saate dustu hatta napalim nasip ama bu konuda kaynanamin hakkini yemem yeni evliyken cogu zaman orda kalirdik beni uyandirmaz kahvalti hazirlardi bi kac ay yabanci mutfak diye cekindim sonrada hamile kaldim kokudan giremedim yemekleri hep o yapti simdi bile ne zaman gitsem yemek cay salata bile yapilmis olur cok vaktimiz olmadigi icin esimle kayinvalidem sofrayi kurarken biz kayinbabamla kuran calisiriz yeni ogrendi her guttigimizde birlikte okuyoruz yer iceriz ben toplarim baska isin var mi derim hic su da var demez Allah bin kez razi olsun
Eskiden ben yapardım yaprım sıkıntı degıl ama baktım işler baska boyuta çıkıyor bende elimi çektim gıdınce otururum onlar hızmet eder ama kaynana tek olursa kalkar yardım ederım ona bırsey bırakmam bana gelıncede kaldırmam hiç
Kaynanam oraya gittiğimde asla bırakmaz birşey yapayım zorla yaparım zorla oturtmaya çalışırım ben yaparım anne sen otur derim asla kabul etmez yemek yaptırmaz anca yardıma izin verir bazen çayı bile bırakmaz demleyeyim bardağıma kadar doldurur önüme koyar yetmez ben yemek yiyeyim diye kendini aç bırakır çocuklara bakar ben yemek yiyeyim diye ben ondan razıyım Rabbimden ondan razı olsun inşallah hamilelikte bütün halılarimi bile zorla cikarttirdi bana yıkadı verdi
Allah'ım bütün iyi Kaynanalara iyi gelin iyi gelinlere de çok iyi kaynana nasip et inşallah ( AMİNN)
Çöpüne dahil dokunmazdım sadece kendi yediklerimizi toplardım, kendi evimde de çöpüme dahil dokunturtmadım. Gerçek yüzlerini gördükten sonra iyi ki yapmamışım dedim
Yemeği o yapar bana özenmez bahanesi o yemek seçmiyordur ama ben de kendimi geri çekerim bize ev kiminse işi o yapar
Biz iki gelin olarak yeriz içeriz kacariz 😂😂😂
Yok değil 57 yasinda😊 bende 47 yaşındayım eltimde 30 yasinda
Yemek yeriz mutfaga götürürüz ben hallederim siz etmeyin derim.bizde ikiletmeyiz 😂
Aranızda nasıl 10 yaş oluuor eşiniz sizden küçük mü
8 yas küçük benden 😁
Eşim benden 10 ay küçük diye kendime yediremiyorum bazen 😄 8 yaş çok iyi. Biz de hep şey derler kadınlar hızlı çöküyor erkek büyük Ols daha iyi olur falan, 🙂
Devir değişti şimdi kadinlar genç kalıyor her türlü bakım var gerekirse estetik var 😁 ben yaşlı kocayı napcam
Çok yaşlı değilse beraber hazırlanabilir annem içinde gelin olmasına rağmen çalışıyor 7/24 çayını ikramını misafir ağırlama kendi yapar diğerleri tembelliğe geldiği için yapmaz
Kendi darlingimden örnek vereyim ben atlarım direkt o beni oturtur ben koşar giderim o kolumdan tutar salona atar en son ikimizde pes ettik ne o geri adım atıyor ne ben ortak girişiyoruz genel olarak söylemek gerekirse eğer yaşlı hasta ve özel durumu varsa gelin ve eşi yapmalı ama elı ayagı tutuyorsa ortak yapılmalı kesinlikle yardım istemiyorsa karışılmamalı
Vala ben bayramdan bayrama gittim için o hizmet eder onuda pek beceremez yaaa
Kaynanam yapar kendi evinde. Herkesin kendi mutfağı kendi düzeni kendi elinin ayarı ,damak tadı, yemekmyaoma şekli farklı.
İkram etmesini beklemem kocaman kadın çayımı dolduracak değil
Benim kaynanam A dan Z ye yemeğini hazırlığını yapar biz gidincede salata yapıp sofrayı kurarım .hizmetimi yapar çaylara bakarım bulaşıkları bitirir çıkarım
Bu biz bizde boyleyiz
Kaynanaya göre değişir benim üvey kaynanamın evinde herşeyi ben yapıyorum öz kaynanam da o kendisi yapıyor bazen de ben yapıyorum ama bence geç yap senin evin demesi daha samimi rahmetli ( üvey) annem beni hiç yabanci hissettirmesi evinde bende herşeyi yapıyordum
Karşılıklı binalardayız
Her gün ya ordayız ya bizde
Kim Denk gelirse yapar ama ondaysak bardağımı bile kaldırtmaz bana
En cok o dolanir cunku onun evi
Benim kayınvalidem yaşlı. Genç bir kayınvalide bahsettiğiniz şeyleri yapıyorsa bence pek iyi niyet değil, bazılarında oğlan evlendirince otomatik hizmetci de gelmiş kafası oluyor. Kayınvalidem yaşlı ama evinde asla yemek pişirmem, bunu eşime de dedim. Çünkü babası her şeye laf ediyor, kulp buluyor. Kendileri genel olarak her şeyi eleştirmeye hevesli. Sofra kurar, toplarım, bulaşıkları hallederim, çay getir götürürüm. Benim evimde de ben ona hiçbir şey yaptırmam.
Yemeği birlikte genelde o çay üstüne kendisi verir bn servis eder toplar makinaya atarım. Meyve falan varsa direk yıkar getirir. Yaşlı ortalık dağınık olsa bı makina yap sil zor gelmez . Annemi düşünürüm genelde annem olsa yapardım inada yaparım kötü de olsa yaparım sevabım olur en azından
1,490,134 soru
24,353,761 cevap
346,620 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın