Iyi geceler hanimlar içimi yiyen bi konu bu çünkü 2 5 sene önce zayıflama karari verip ardindan tam hakkıyla kapanacagim diye söz vermiştim kendime 1 yilda da kilolari verdim fakat hakkıyla kapanamadim yapmak ıstiyorum fakat çevre baskısından korkuyorum bir de düğünlerde nasıl yapacağım hiç bilmiyorum içimi öyle yoyo ki bu konu kendimi çok kötü hissediyorum bana yardim edin Allah için
Allah bu duyguyu içine vererek sana nasip edecek gerçek tesettürü Demek ki o yüzden kendini bırakma toplum baskısı her zaman oluyor açıkçası çok açık kişiye de toplum baskısı oluyor kapanıp Saçının bir kısmını gösterene de ya da çok kısa giyene de baskı uyguluyorlar Niye sen kendin korkasın ki tesettürün için sonuçta senin tesettürün Allah'ın rızası için olan bir şey Allah'ı mutlu edecek şey de toplum baskısını düşünme Gerçekten yapacağın şey senin ahiretin için ise ve tamamen Rabbimin rızası için ise hiç toplum baskısını hiçbir şey düşünme Gerçekten ben de çok baskı gördüm çarşaf giyindiğim için gelen geçen laf söyledi Hatta beni tanımayanlar bile kulağını kapatacaksın Kimseyle laf dalaşına da girmeyeceksin
Dışarıda tam tesettürlü kardeşlerimi görünce öyle mutlu oluyorum ki içimden Rabbim bana da nasip et diye dua ediyorum inşallah Ya Rabbım bana da nasip etsin
en güzeli de en rahatıda düğünde oluyor dikkat çekici giyinmiyorsun erkekli ortamda ve kimse yadırgamıyor gün geçtikçe ilk başlarda boşver diyen olacak ama sana alışacaklar dik dur yeter ki
Bir kere hakkıyla kapaninca zaten kimse bükemez beni sen kaç yaşındasın canim beb25
yaklaşık bir ay sonra 29 olacağım ama 20 yaşında giydim çarşaf 18 de de geniş giyinmeye başladım
mesela ilk başta mutlaka dış kıyafet ile içeri kıyafetin ne olduğunu ayrıştırman lazım bunun ayrımını yaparsan kadın erkek karışık düğünlerde o şekilde giyersin inan başlarda olur bir kaç sıkıntı ama geçecek zamanla duyma aklına geleni hayırsa geciktirme hele islami konular geciktirmeye gelmez şeytan ve nefis var çünkü
Bol feracelerle başlasam zaten hep koyu renk giyen biriyim siyah vücut hatlarini belli etmeyen bol bir ferace sipariş vereceğim ilk is olarak
Birde tanışalım canım ben Serap 25 yasimdayim 1 oğlan 1 kiz annesiyim çok mutlu oldum seninle konuştuğuma
Yapamayacağı düşünüyorsan kendini zorlama bence kapanıp sonradan acilirsan sahada kötü hissedersin .Allah doğrusu neyse ona ulastirsin
Zaten kapalıyım canım da Rabbimin emrettiği gibi degil bende bol giyinmek istiyorum ki zaten giyiyorum ama düğün vs. Olunca olmuyor
Kendinizi hazır hissetmiyor gibi Geldiniz bana ayrıca
Düğünlerde napacağım ne demek ? Düğünlerde açılıp normalde kapanacak haliniz yok çevre için değil Allah için kapanılır zaten milleti dinlerseniz ohooo
Kapanmak tesettürlü olmak Allah rızası için yapılır
Çevre baskısıni neden onemsedigini anlamadım ayrıca ben açık bı ailede büyüdüm halada sulalemin hepsi açık ama ben 18 yaşında tesettüre girdim çevrem diğer tarafta benim günahimi taşımayacak yani
Tövbe estağfurullah canım bende nefsime yenik düşmemeye çalışıyorum biraz yardımcı olsan
Canım nefsin Allah'ın rizasinin önüne geçmemeli lazım Allah kendi yoluna çevirdsin inşallah bazı şeyler nasip işi bana kırılma ama doğru olan bu bence
Haklısın canım kırılma değilde biraz sert geldi yorumun çok sağol Allah razi olsun
Tanışalım mi ben serap 25 yaşımdayım zaten kapalıyim Rabbimin emrettigi gibi değil bunu başaracağım e
İnşallah sen nevsine yenilme şeytan vesvese veriyo emin ol ne güzel kapalisin işte milleti boşver herzaman konuşacak bişey bulur onlar
Evet ağızları hiç boş durmaz Yapacağım buraya post da atacağım Rabbimin izni ile 🤲❤️Allah razi olsun senden 🌸🥰
Feraceliyim ye birçok zorbalık gördüm umurumda değil ilk zaman evet ağır geliyordu ama şuan alıştım hatta hoşuma bile gidiyor Allah rızası herşeyin önünde düğün olayında çalgılı düğüne çok yakınım olmadıkça katılmıyorum mecbur kalırsam kenarda oturuyorum
Ne güzel dua et bana da nasip olsun o günler zorbalabmaya razıyım sadece kötü bakışlardan korkuyorum sözlerden değil de karanin icinde ak olmaktan düğün konusunda bende öyle yapacagim canım zaten bizde kadin erkek ayru oturur
Baksınlar onların cenneti varmıki bizi koyacak yada kim oluyorlarki razı edelim aşağılayıcı bakışlar şaka kisvesi altında aaa suriyeli demeler ki bunu en yakınlarım yaptı başlarda ağladımda üzüldümde ama Rabbimin vaadi var islam derdiyle dertlenenin mahsun olanın mükafatını ben vereceğim diyor Rabbim sanada nasip etsin İnşallah
Aminnn gözünden dökülen her yaş kurban olsunlar çok sağol ablam Allah razi olsun çok iyi birisin zaten burdan tanıyorum seni sen beni tanimazssin da sadece okuyanlardanim çünkü o kadar güzel kalbin var ki sözünden anlaşılıyor en yakin zamanda buraya feraceye girdim diye post açmak nasip olacak hissediyorum
Kimsenin kimsenin giyimine karışmaya hakkı yok. Feracenizi düzgünce eşarbınızı takar çıkarsınız dışarı mis gibi. Düğün konusuna gelince oraya da feraceyle katılacaksınız mecbur kalırsan. Çalgılı düğünlere genelde uğrayıp hayırlı olsun deyip çıkıyoruz, abla kardeş kuzen vs olunca da kenarda oturuyoruz
Anladim canım zaten uzak akrabaya esim tek gider yakınlarimda da dediğin gibi yaparım Allahın izniyle
Zaten kapaliyim ve Allaha şükür hiç bir zaman pantolon tunik saç gözüken şekilde kapanmadim hep etek boydan elbisemi giydim çok şükür şimdi tam emrettiği gibi bol giyinmek istiyorum olacak da inşallah çok sağol yorumun için Allah razı olsun
Cümlemizden inşaAllah, Allah daim etsin :)
Buradan bir arkadaşla tanışmıştık. O da böyle tesettür postu açmıştı. Kendisi o zaman açıktı. Şuan bol ferace giyiyor. Direkt böyle giriş yaptı tesettüre. MaşaAllah güzel kardeşime.
Postun bana o günleri hatırlattı 🙃🥰🤭
Ben peçeliyim canım. 17 yaşında girdim peçeye. Sana tesettürle ilgili söyleyebileceğim en güzel şey, içindeki özgürlük. Ben tesettüre girince özgür olduğumu hissettim.🌺🌺🌺 şuan 26 yaşındayım. Hiç pişman olmadım hep iyiki dedim. Elhamdulillah. Rabbim şaşırtmasın.
Sen gerçekten iste. Ve adım at. Niyetin varsa amel de olur inşaAllah
Maşallah kardeşime ❤️
Hayra Vesile olan hayri yapmış gibidir ❤️ Allah razi olsun senden
Maşallah sana bende 16 yaşımda kapandim hep etek ve uzun elbise giyiyorum
O hissi bende yasayacagim canim inşallah Allah senden razı olsun. Niyetim var uzun zamandır hep erteliyorum. Düğün için vs elbise bile almak gelmiyor içimden. Olacak🤲😊😘😘
bu çevre her zaman bir şeye karşıdır. açıksındır açık olmana karşıdır, kapanırsın kapanmana karşıdır, zayıflarsın zayıfa karşıdır, iş bulur çalışırsın çalışmana karşıdır, çalışmazsın ona da karşıdır. kısaca dediğim gibi her şeye karşıdır.
senin yapman gereken tek şey kendinden emin olmak, ne istediğine karar vermek. birileri laf edecek diye istediğin şeyden korkmamalısın. kapanmayı istiyorsan kapan çık. niye kapandığını soran mı oldu, canım öyle istedi kapandım bu kadar
Çok doğru öyle zaten abla herseye bir kulp bulurlar
Zaten kapalıyım etek elbise şeklinde sadece bol giyincem halkıyla bunu da yapacağım çok sağol teşekkür ederim Allah razi olsun ablacım ❤️😘
Tatlım yorumlara verdiğin cevaplardan başı örtülü oldugunu anladım. Çok zor olmamalı senın için sonuçta başörtüsü tesettürün tamamlayıcı unsuru. Asıl hedefi değil. Sen tamamlayıcı unsurunu barındırıyorsun. Eksiklerin var, farkındasın, düzeltmek istıyrosun. Yapabilirsin 🌸 modanın da kölesi olmak zorunda değiliz. Düğünlerde balık model gıbı dar ve vücudu saran şeyler gıymezsen, düğünlere pekâlâ da gidilir
Evet canım çok şükür kapalıyim ve hic bir zaman çok dar giyinmedim, pantolon giymedim Allaha şükür
Yapacağım. Zaten hic bir zaman balik model giymedim yine düğünlerde de çok yakinim haric gitmem ve tesettürümden ödün vermem
Bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim sana Allah razi olsun senden ❤️🤲🤲🥰
Henüz hazır olmadığını düşünüyorum.
Ne zaman ki bu yorumları takmaz olursun o zaman hazırsındır.
Teşekkürler ablacım çok sağol 🌸
1,489,900 soru
24,350,498 cevap
346,459 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın