0 oy
260 göst.
önce Diğer kategorisinde (73 puan) tarafından

KPSS ye çalışmak istiyorum çalıştığımı görünce esim beni manipüle ediyor. Senden bir cacık olmaz boşa çalışma yapamazsın senin kafan ermez bunlara falan diyor. Herr gün bu cümleleri duymaktan sıkıldım. Bana böyle şeyler dediği için bazen pes ediyorum hana inanmıyor yapabileceğine dair inancı yok. İki defa kpssye girdim. Heyecanlanıyorum. Çok stresli geçiyor bende Sinavim bitene kadar ellerim titriyor. O kadar çok istiyorum ki.. ortaöğretime girmek istiyorum..  iki çocuğum var çok zorlanıyorum. Ama yapacak birşey yok ergenlik zamanımda evlilik kararı verdim 17 yaşında ailemin zoruyla evlendim. Şimdi cefasini çekiyorum. Eşim de asgari ücret alıyor o yüzden devletin herhangi bir kurumuna yerlesmek istiyorum. Arkadaşlarım zengin koca bulup hayatini yaşıyorlar ben neden bunu düşünemedim. Neden erken evlendim diye sorguluyorum. Bunalimdayim ne yapacağımı blmiyorum teselliye ihtiyacim var derdimi anlatacagim kimse de yok sizden başka hakkınızı helal edin  

9 Cevaplar

+2 oy
önce (4,244 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Öncelikle mutluluk 'zengin koca' ile paket halinde gelmiyor. Zengin olup sizi parasıyla ezmeye çalışıp, başı boş dolanıp, aldatıp, hatta şiddet de uygulayabilir vs. Yani para olsa da başka sorunlarınız olabilir. Mühim olan aile birliği, huzuru, mutluluğu.

Eşiniz aşağılık kompleksine girmiş. Asgari alıyor, yettiremiyor, üstüne siz kpss kazanırsanız daha da zoruna gideceğini biliyor. E bir zahmet de girsin. Böyle saçma s.alak konuşup moral bozacağına, en azından sussun. Sizin vereceğiniz en iyi cevap o kpssye deli gibi çalışıp, sınavı geçmek. 

önce (2,094 puan) tarafından

@Darknes123 postu sen actin zannettim. napti senin kaynananlar geldi çöreklendilermi yine senin basina calisama diye

önce (42 puan) tarafından

Yok diğer eltimde kalmışlardı çoğunlukla,diğer eltimde aramış oraya mı gitsen acaba diye(bi elti daha var) evine mi gitsen acaba buradaki doktor seni iyi edemedi tarzında konuşmuş orada oğlu doktor daha iyi doktorlar vardır baksınlar felan demiş  kayınvalidem de imalı konuştuğunu düşünmüş alınmış tabii benim ki dedi annemi ara başımın üstünde yerin var de felan dedi valla normal geçmiş olsuna aradım ama onun dışında gel diye felan konuşmadım yani 

iyi aferim.   bence iyi yaomissin . bunkadini kendi cocuklari istemio zaten bi senin esin hayirli evlat. ama bu anneni evine getirmekle hayirli evlat olunluo. doktor arastirip bulsun digerleri baska doktor bakim diyecege kendileri evlat olarak doktor bulsun randevusunu alsinlar. onu bile yapmiyorlar.

Aslında eşim annesine çok düşkün asla kıyamaz da işte kendi ailesi bile aslında en değer vermedikleri de benim kocam keşke gerçekleri görse 

Bi oğlu doktor zaten o doktoru ayarlamıştı ama diğer gelin arayınca herhalde doktor olan oğlunun yanına gider diye düşünüyorum o da evli zaten 

-Reklam-
0 oy
önce (643 puan) tarafından

Senin aklın eriyormu derdim ben sıkma canını hiç bişey için geç değil daha biletimiz kesilmedi sonuçta çalış bol bol banada diyo bazen sen eve alıştın çalışmazsın bu saatten sonra diyo gülüp geçiyorum sen profmusun diyorum mesela böyle şeylere canını sıkma 

önce (73 puan) tarafından

İnsanın hevesi kursaginda kalıyor zaten stresliyiz bı zahmet destek olsunlar onlar da

önce (643 puan) tarafından

Bekleme destek kendisi bu yoldan geçmediyse seni anlamaz ki 

0 oy
önce (3,538 puan) tarafından

Ben 2014 te üniversiteden mezun olduğumdan beri iki yılda bir giriyorum kpss ye 😃 olmuyor ama yine de girmeye devam ediyorum. 1 üni bitirdim yetmedi üzerine ikinciyi okudum yetmedi formasyon aldım. Hala evde çocuk bakıyorum. Bazen bende motivasyonumu kaybediyorum. Bazen benimde eşim iki üniversite bitirdi evde oturuyor diyor. Sinir oluyorum. Ama özelde de çalışmamı kendi istemiyor. Devlet olursa kurumsal yer olursa izin verirmiş. Benimde iki çocuğum var ders çalışıyordum kızım uyandı mesela ara vermek zorunda kaldım. Ne zorluklarla çalışmaya çalışıyoruz eşinin seni üzmesine izin verme. Pes etme. Gerekirse heyecanını yenmek için bir psikologtan destek al. Bak girdiğim sınav sayısına 6 kere girmişim 

image

Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. İstikrarlı olmak kimsenin ne söylediğine bakmamak lazım. Umarım bu sorunu çözerim kendimce 

Size de Allah kolaylık versin 

önce (3,538 puan) tarafından

Amin hepimize kolaylık versin canım. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın. Telegram kullanıyorsan orada bir çok kitabın pdf i var. Kitap konusunda da destek olmuyorsa eşin oradan bulabilirsin. 

0 oy
önce (2,159 puan) tarafından

Dur atan var bir de ben atayım basvurdugum sınavları da sen de pes etme. Ben üniversite okumama rağmen bile sınavlara girdim, kazanmasan bile kendini deniyorsun, hatalarını fark ediyorsun. Bak bu da benim basvurularim , birbirimize gaz verelim, insanların ne dediklerinin bir önemi yok 

image

Denemissiniz siz de ne güzel Allah emeklerinizi bosa cikarmasin inşallah.. 

0 oy
önce (25,975 puan) tarafından

Sizin bu zengin koca takıntınızın sonu hiç iyi yerlere gitmeyecek bilginiz olsun. Madem daha iyi bir hayat istiyorsunuz. Ya eşinizin sözlerine kulağınızı tıkayıp daha fazla ders çalışın ya da girin bir işe çalışın düzeltin aile bütçenizi öyle zengin koca olsun refah içinde yaşayayım hülyalarina boşuna kapılmayın. 

Haklısınız da ben daha küçükken verdiğim kararı doğru bulmadığımi söyledim evlendikten sonra bu kadar sorumluluk alacağımı tahmin etmemiştim herşeye toz pembe bakiyordum o zamanlar. Yani şu anki aklım olsaydı evlenmezdim mesleğimi elime almayana kadar. Eşimin bana destek olmaması beni üzüyor. Yapamayacağım dan korkuyorum. Bana çok söylenir sonra sana demedim mi senden birşey çıkmaz diye. Çok söylenir o . Tek sorun eşimin bana bu sekidle davranması 

esin narsist. yani bi laf dicem kusurabakma ama kendisi bir s.ike don bile olamamis. ite kaka iyi kitu bi iste calisio iste mecburen. gelmia sana senden biraey cikmaz deyip seni eziklio. kendinden ne cikmis. ? sanki sanirain fabrikator holding patronu marka sahibi  sanki sanirsin yatlari katlari hnlari hamamlari var. b.oka konacak bir böcek bile degilken seni gommeye calisiyor bo.kun icine.

0 oy
önce (492 puan) tarafından

Kız eşinin bu saygısızca sözleri seni daha çok motive etsin basardigin zamanda bun sözleri bir bir ağzına tıka başarılar dilerim canım 

0 oy
önce (5,952 puan) tarafından

Benim kocam da zengin 

Adam para kazandıkça ego tavan yapıyor 

Götü kalkiyor 

Herkesi kucuk görüyor bende dahil 

Bugünde başıma kalktı aldığını ettiğini yedirdiginj 

Kan kusturdu resmen 

Yani demem o ki zengin kocayla evlenmekle mutlu da olunmuyor işte bitmiyor

0 oy
önce (7,729 puan) tarafından

17 yaşında "zengin koca" bulmak yerine şu anki azime ders de çalışabilirdin. Ben öyle yaptım mesela. Çoktan atanmış da olurdun, çocuk yaşta gelin olmazdın.

Eşin eş değil, gerçekler üzücü olabilir ama bunun farkında olursan daha az sarsılırsın. Eş olmak takım olmak demek. Sizi teşvik edip desteklemek yerine ezmeye çalışıyor. Aşağılık kompleksi var fena hâlde. Dilerim sağlıkla ilgili bir bölüme ya da sosyal hizmetlere falan atanır da eşinizin tedavisine de bir yol bulursunuz. 

0 oy
önce (1,371 puan) tarafından

Zengin olan herkes mutlu değil öncelikle bunu kafanızdan atmalısınız. Zengin olup da her gece arkadaslarıyla takılıp sizi umursamayan ya da para bol diye aldatmaya kalkan bir eşiniz de olabilirdi Allah korusun. Kalbi güzel olsun önemli olan budur.. KPSS mevzusuna gelecek olursak da eşiniz korkuyor kısacası bu yüzden sizi manipüle etmeye çalışıyor

. Eğer kazanırsanız kendisinden çok daha fazla maaş alacağınızı bildiği için bunu kendisine yediremiyor. Sorunlar çıkabileceğini sizin davranislarinizin değişebileceğini düşünüyor. O yüzden sizin kazanmamanizi kendi açısından daha iyi olabileceğini düşünüyor. Emin olunki yoksa hiç bir erkek eşine senden şu olmaz bu olmaz demez, olandan nasıl olmuş ya onlar anne karnında mi ogrenmiş gelmiş

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 242 göst.
+3 oy
22 cevap 2,525 göst.
12 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Manolyam (3,351 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 429 göst.
21 Şubat 2025 Diğer kategorisinde 1111 (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,154 göst.

Kategoriler