0 oy
134 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından

Başka bir ülkeye yerleştik suan görümcemde kalıyoruz kağıtlarımızı beklıyoruz , benim ilk hamileliğim cok zor geçti yatarak 5 ay , annem bende kaldı bana baktı tuvaletim yemeğim bakımım herşeyle ilgilendi, şimdi kızım 4,3 yaşında burda kreşe başlıcak zor bir süreç olucak dil için.gitmek istemicek ağlıcak.

Görümcem çalısıyor ve bama diyorki bie cocuk yap oturumun hemen olur, baskı var cocuk yapmam için. Ben yaşadığım süreç beni cok korkutuyor. Çünkü bacaklarım tutmuyor dermansız oluyorum ayrıca 22. Haftamda serklaj olmuştum benim rahmim açık olduğu için 2. Gebeliğimde de böyle olabilirmiş şimdi bunu bildiğim için erkenden serklaj olabilirim hatta rahim sarkmam var suan 2. Evrede. Psikolojim bozuldu ve 2 gün önce bişiler oldu ve vajinal duş aldım hemen. Beynim uyuşmuş gibi siz olsanız naparsınız bana bakacak kimse yok eğer cok riskli olursa hastanede yatıcakmısım ama diğer cocugum aklımda

7 Cevaplar

+2 oy
önce (1,923 puan) tarafından

Bence kizin da sen de oraya alismadan yaparsan çok zorlanirsin 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,832 puan) tarafından

Bence şuan yorum yapmamız anlamsız. Çünkü hamile olabilirsin bile. Vajinal duş engel olmuyor maalesef

0 oy
önce (25,987 puan) tarafından

Çocuk kararı görümcenin onun bunun kararı veya tavsiyesi ile veya bir şey elde etmek için verilecek bir karar değil bence. Annenin hazır olması lazım senin hamileliğin zor geçtiği içinde durumu ona ayarlaman lazım görümcen mı bakacak sana da çocuk yap diyor kafanın karışması bile fazla gereksiz bu durum için 

0 oy
önce (5,672 puan) tarafından

Orda biliyorsun sağlık daha geride ay kusuyorum diye hastaneye burdaki gibi gidemezwin

0 oy
önce (102 puan) tarafından

Çocuk yapıp yapmamana görümcem mi karar veriyormuş Çok çocuk istiyorsa kendisi yapsın sanki kendi bakacak bir de boş akıl veriyorlar ya İlk önce oraya alışmanız lazım bir de ortada sağlık sorunumuz varmış yani bunu senin düşünmen lazım sen istiyorsan eşin istiyorsa başkasının lafıyla olacak bir şey değil bu

0 oy
önce (5,277 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

1 yıl geçsin öyle yap. Daha dil mil bilmeden ordan oraya koştur kızın dedigin gibi belki hemen alışmayacak ağlayacak belli olmaz. Her çocuk bir değil ama hemencecik de alışabilir. Benim kızım 4 yaşında basladi kreşe tek Türkçe konuşuyordu simdi Almancayı da çok güzel konuşuyormuş öğretmeni söyledi. 3 ayda çözdü dili

önce (3,521 puan) tarafından

Çift dilli çocuklara çok özeniyorum, maşallah. Sürekli maruz kalınca çok kolay öğrenir çocuklar. 

önce (5,277 puan) tarafından

Yurtdışında yaşayınca öyle oluyor o ülkenin dilini çok güzel konuşuyorlar. Türkçe öyle değil ama çocuktan çocuğa değişiyor türk olup konuşamayan çok. Kızım suan 4 yaşında ama 8 10 yaşındaki çocuklardan güzel Türkçe konuşuyor. İnşaAllah daim olur zamanla unutmaz. Küçükten tembellik yapmasaydım şuan 3 dilli olurdu Fransızcam da var anadilim 18 yaşıma kadar orda yaşadım ama gel gör ki hep Türkçe konuştum olsun onu da okula öğrenir bende destek olurum zamanı gelince 

0 oy
önce (4,923 puan) tarafından

Yurtdisinda yasayan biri olarak söylüyorum cocuk size hicbir avantajlı saglamadigi gibi ayakbagi da olacak. Sanirim iltica ettiniz bunu bilen hicbir doktor ayy canım dur sana merhamet edeyim demez aksine bile bile bir de hamile kalmış gözüyle bakar once kagitlariniz onaylansın ki yaşadığımız dönemde cok zor onaylanıyor cogu kisiyi geri gönderiyorlar cocugunuz alışsın en onemlisi siz alışın dili öğrenin evinize yerleşin arabanızı alin sonra 2. Cocugu dusunun. 

Ayrıca kağıtlarım olsun diye cocuk mu yapılır bacım bir cocugun dünyaya gelis amacı bu nasil olur 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 336 göst.
2 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bsrakran (126 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 140 göst.
1 Aralık 2025 Tatil-Seyehat kategorisinde Glcnm (266 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 393 göst.
1 Ağustos 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Asya15 (293 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 188 göst.