35 haftalık hamileyim, bebeğin sertleşmesi doğum belirtisi mi?

0 oy
224 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,056 puan) tarafından

Bugün 35. Haftamız bittı. Sabahına 36 haftalık olacaz. Malumunuz son aylarda bebek zaman zaman sertleşir, toplanır bir yerde. Dikkat ettim de bugün çok oldu bu durum. Sizce doğumun ne kadar yaklaştığı anlaşılabilir mi böyle? Tahminen kaç güne doğumum başlar? Siz kendinizde böyle bir şey gözlemlediniz mi hani şu gun sertleşip toplanması arttı çok oldu şu kadar gun sonra doğum başladı gibi? 

Sezeryen olacak henüz doktora gidip gun almadım. O yuzden merak ediyorum 

3 Cevaplar

0 oy
(5,785 puan) tarafından

Bende de kasılmalar çok olurdu ama ilki 40+4 de, ikincisi 41.haftada doğdu. Kasılmalar acı veriyorsa, dinlenmeye rağmen geçmiyorsa, doğum belirtisi olarak kabul edilebilir. 

(1,056 puan) tarafından

Ne zaman sıklaştı hatırlıyor musun 

-Reklam-
0 oy
(4,177 puan) tarafından

Yok normaldir.benimde oluyor zaman zaman ama büyüdüğü için oluyor olabilir.hatta 35 te falan baya küt bir sancı girdi geçmedi gece 1 2 saat .sonra doktora sordum normal dedi.sanci ağrı peşpeşe ve aralıklı olursa doğum sancısı olur dedi.yoksa geçmeyen ağrıya korkma dedi

(1,056 puan) tarafından

38+4 31 Aralık bende. O yuzden hastaneye gitmiyorum 30-31 Aralık'ta kontrole gitmeyi düşünüyorum sırf ocakta gun versınler diye😅😩😭 sende hangi güne denk geliyor canım 38+4?

(4,177 puan) tarafından

O zaman soylesen 1 2 günle ocağa verir bence doktor.benim çok var 22 si

(1,056 puan) tarafından

Devlet hastanesi insanı kaale mi alırlar 😏 kontrollere bile doğru düzgün gidemedim tavırlarından. Sanki sisteme hafta uyumunu girsinler diye gidiyoruz. Bi USG görseli bile vermediler şuana kadar 

(4,177 puan) tarafından

Hmm anladım.ama yinede dikkat et çok uzun ara verme yinede kontrole git

(1,056 puan) tarafından

Tesekkur ederim 🍃 

0 oy
(4,673 puan) tarafından

Normalde arada oluyordu 39. Haftada gündüz sık olmaya başladı akşam düzenli olmaya başladı uzan ve takip et eğer belli aralıklarla oluyorsa açılman oluyor demektir ağrı olması şart değil 

(1,056 puan) tarafından

Ayy şua in bi kaç defa sancı oldu ınsallah bu kadar yakın değildir 😑

(4,673 puan) tarafından

Ben saati açmıştım 19 20 dakikada bir sertleşiyordu gittim  açıklığım olmuştu ama hiç ağrım yoktu gece ağrılarım başladı öğle doğum oldu eğer sezeryan olacaksan bir kontrole gitmen de fayda var 

(1,056 puan) tarafından

Tesekkur ederim 🍃 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

35 haftalık hamileyim bebeğin karnımda sertleşmesi doğumun yaklaştığını mı gösterir?
Hamileliğin 35. haftasında bebeğin karnınızda toplanıp sertleşmesi genellikle Braxton Hicks adı verilen yalancı doğum sancılarıdır. Bu durum doğumun başladığı anlamına gelmez ancak vücudunuzun doğuma hazırlandığını gösteren normal bir süreçtir. Eğer sertleşmeler düzenli bir hal alırsa, süresi kısalırsa veya şiddeti artarsa doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Günde kaç kez bebeğin sertleşmesi normal kabul edilir?
Günde 10-15 kez görülen düzensiz sertleşmeler genellikle normal kabul edilir. Ancak bu sertleşmelerin sayısı gün içinde çok artıyorsa, dinlenmenize rağmen geçmiyorsa veya beraberinde ağrı, kanama ya da su gelişi gibi belirtiler eşlik ediyorsa vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Sertleşmenin sıklığını takip etmek, doğum zamanlamasını anlamak için önemli bir veridir.
36. haftada bebeğin sertleşmesi ile gerçek doğum sancısı nasıl ayırt edilir?
Braxton Hicks kasılmaları düzensizdir, pozisyon değiştirdiğinizde veya dinlendiğinizde genellikle geçer. Gerçek doğum sancıları ise daha düzenlidir, zamanla şiddeti artar, aralıkları kısalır ve dinlenmekle geçmez. Eğer sertleşmeleriniz düzenli bir ritim kazanmaya başladıysa ve bu ritim 10 dakikada bir tekrarlanıyorsa, bu doğumun yaklaştığının en önemli belirtilerinden biridir.
Hamileliğin son haftalarında bebeğin sertleşmesi durumunda ne yapmalı?
Bebek karnınızda sertleştiğinde öncelikle pozisyonunuzu değiştirin, ılık bir duş alın veya sol tarafınıza uzanarak dinlenmeye çalışın. Eğer bu yöntemlerle rahatlamıyorsanız ve kasılmalarınız bir düzene giriyorsa, çantanızı hazırlayıp doktorunuza haber vermeniz en doğru adım olacaktır. 36. haftada olduğunuzu unutmadan bu tür belirtileri not ederek bir sonraki kontrolünüzde doktorunuzla paylaşın.
Sezaryen doğumlarda sertleşme yaşanması doğumun başladığını mı gösterir?
Sezaryen planlanmış olsa bile vücut kendi doğal doğum mekanizmasını çalıştırmaya devam edebilir ve bu da kasılma şeklinde sertleşmelere neden olur. Bu sertleşmeler doğumun başlamak üzere olduğunun bir işareti olabilir; ancak sezaryen planınız varsa, kasılmaların yoğunluğu ve sıklığı takip edilerek operasyon zamanlaması netleştirilmelidir. Kasılmalarınızın başladığını hissettiğiniz an vakit kaybetmeden hastaneye gitmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 183 göst.
0 oy
8 cevap 239 göst.
25 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 134 göst.

Kategoriler

1,508,581 soru

24,620,458 cevap

364,581 kullanıcı