0 oy
81 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,288 puan) tarafından

Geçen hafta kızımı okula götürmeden önce bir şey yemeden çıktım evden. Eve gelirken asansörde başım dönüp gözüm karardı eve zor attım kendimi soğuk ter boşaltıp rahatladım. Tüm gün 9 a 5 di tansiyonum. Bugün sabah da açlık hissetmediğim için yemeden çıktım, zaten okulla ev arası gidip gelmek 5 6 dk anca okul hemen yanımız. Bugün tansiyonum 17 ye 15 çıktı yime soğuk ter boşaltıp limonlu suyla kendime geldim. Diğer hamileliğimde hiç böyle sorun yaşamamıştım, neden böyle oluyor anlamıyorum. İlerleyen haftalarda beni zorlar mı?

Annemin kuzeni doğuma girerken tansiyonumu çıkmış beyin kanaması geçirmişti bu da sürekli aklıma geliyor. Beni korkutuyor 

6 Cevaplar

0 oy
önce (2,177 puan) tarafından

Benim de normalde düşük oluyor hamileiğimde de öyle ama bundan önceki kürtaj olduğum bebekten sonra uçuyordu resmen tansiyonum sonradan düzeldi sen doktora gidince muhakkak söyle canım dikkat et Allah korusun kötü düşünme 

-Reklam-
0 oy
önce (7,744 puan) tarafından

Benim normal tansiyonum 9-6 sorun yaşamıyorum. Ama sizin demek ki normali daha fazla. 

Bu kadar tansiyon dalgalanması normal olmayabilir doktora bildirin bence.

0 oy
önce (12,548 puan) tarafından

Canım 9/5 , 10/6 bunlara normal diyordu benim doktorum. Hatta gebelikte düşük tansiyondan değil yüksek tansiyondan korkulur diyordu. Benim de genelde 9/6 çıkar hamileliklerimde de öyleydi. 

Ama bugün ki yükselen tansiyonun malesef sıkıntı. Hele küçük tansiyonun 15e çıkması çok büyük risk. Acilen dr.una danış bu konuyu. Sürekli tansiyon ölçümü fln ister belki.

önce (4,288 puan) tarafından

Benim normal tansiyonum kaç bilmiyorum, ilk rahatsızlığımda bu çıktı beni perişan etti. Bu sefer ki daha ağırdı ama sanırım yüksek oluşundan. Teşekkür ederim 

0 oy
önce (800 puan) tarafından

Canım gebeyken 14 olunca doktorum en yakın acile yada sağlık merkezine git demişti doktorum. Senin 17 çok tehlikeli acile gitmelisin. Ben gebelik zehirlenmesi geçirdiğim için ilk doğumda şuan tansiyon ve şekeri yazıyorum 12 13 çıkıyor sınırda dedi doktorum şuan ilaç baslamicaz ama yazıyorum yine

Çok şükür. 6 aylık olduğu için çok mu kaldınız hastanede

2 ay yoğun bakımda kaldı canım çok şükür sağlık durumu iyiydi sadece zayıf biraz şimdi 2.ye gebeyim 10 haftalık gebeyim

Maşaallah ❤️ Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin 🌸

Amin çok sağol canım 🥰 cinsiyetiniz belli mi

Evet erkek 🩵

0 oy
önce (24,181 puan) tarafından

Tansiyon çok önemli bir konu. Kesinlikle en yakın zamanda hastaneye gidip muayene ol. Hamilelikte ekstra önemli. Benim normalde tansiyonum 10 11 falan olurdu. Hamilelikte 13 14 olduğu zamanlar oldu. Ama yok dinlenmedigim için oldu yok söyle yok böyle derken hamileliğim geçti. Doğumun ertesi günü hastanedeyken 20 11 olmuş. Sebebini bulamadilar. Hamilelikte tansiyon hastası olmayıp da doğum sonrası olmasına şaşırdılar falan. Halbuki olabilen bir durummus. Doğum sonrasında bir süre çektim bu sikintiyi. Sonra geçti şükür. Sen de ihmal etme 

İhmal etmiyorum aslında diğerinde acike gittim, kadın doğum bizlik bir şey yok bebeğin hareketini hissediyorsan deyip yetişkin acile gönderdi orada da tansiyon o an için normal olduğu için bir şey yapmadılar 

önce (24,181 puan) tarafından

Bilmiyorum da bı dahiliyeye görün istersen. 

Bu durumlarda dahiliye mi gitmem gerekiyor, kadın doğum Dr anlamaz mı 

0 oy
önce (3,523 puan) tarafından

Kaç haftalıksın .bence o şekilde aç kalma en azından ceviz vs biseyler atistir az da olsa.normal gibi olmuyor hamilelik 

21+5 sabah erken olduğu için açlık hissetmiyorum, yemek gerektiğini de unutuyorum sanırım 

önce (3,523 puan) tarafından

Öyle oluyor insan acikmıyor ama sonra bir  anda kötü oluyor.hatirliyorum o haftalarda 2kere bende olmuştum biraz oyalandim iş yaptım yemek yediğim halde sonra geçmemisti titremem.tansiyon aletim yok bakmadım ama sonra olmadı bir daha .sendede olmaz inşallah tansiyon sıkıntısı . geçmiş olsun 

Amin inşaallah teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 248 göst.
1 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 201 göst.
12 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Esraahsen25 (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 144 göst.

Kategoriler