Eşimin e-devletinden doğum yardımı başvurusu yaptım, olur mu?

0 oy
148 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (656 puan) tarafından

Benim e devlete birturlu giremedim. Lohusayim rahatsızım gidip PTT den yapmak gibi bir şansım şuanda yok. Geç kalmakta istemedim esimden yaptik.  Oluyormu? . Benim adım yazıyordu ordan yapmış olmama ragmen. 

1 cevap

+1 oy
(142 puan) tarafından

Olmaz kendi e devletinden yapman lazım 

(656 puan) tarafından

Merhaba. Post sahibiyim. Yaptım oldu..

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum yardım parası başvurusunu eşim kendi e-devletinden yapabilir mi?
Doğum yardım parası başvurusu kural olarak annenin kendi e-devlet hesabı üzerinden yapılmalıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sistemleri üzerinden yapılan başvurularda hak sahibi anne olduğu için, ödemenin annenim kendi adına kayıtlı banka veya PTT hesabına tanımlanması gerekmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin e-devletinden yaptığımız doğum yardımı başvurusu geçersiz mi sayılır?
Başvuru eşin hesabı üzerinden yapıldıysa kurum tarafından incelendiğinde reddedilme ihtimali yüksektir. Başvurunun geçerli sayılması için annenin kendi e-devlet şifresi ile giriş yaparak 'Doğum Yardımı Başvurusu' ekranından işlemi kendi adına tamamlaması en doğru yöntemdir.
Doğum yardım parası başvurusu nereden ve nasıl yapılır?
Doğum yardımı başvuruları e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'Doğum Yardımı Başvurusu' hizmeti kullanılarak online şekilde yapılabilir. İnternet erişimi olmayan veya e-devlet şifresi bulunmayan kişiler, en yakın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Hizmet Merkezi'ne giderek şahsen başvuru dilekçesi verebilirler.
Doğum yardım parası başvurusu için zaman aşımı süresi ne kadardır?
Doğum yardımı başvurusu için belirlenen yasal süre, çocuğun canlı doğumunun gerçekleştiği tarihten itibaren başlamaktadır. Başvurunun zamanında değerlendirilmesi ve ödemenin alınabilmesi için doğumdan hemen sonra mümkün olan en kısa sürede başvuru yapılması önerilmektedir.
Lohusa olduğum için PTT'ye gidemiyorum, doğum yardımı başvurusunu nasıl yapabilirim?
Lohusalık döneminde olduğunuz ve evden çıkamadığınız için e-devlet şifresi edinmek adına PTT'ye gitmek yerine, mevcut bir banka hesabınızın internet bankacılığı şifresi ile e-devlete giriş yapabilirsiniz. Çoğu banka, internet şubesi aracılığıyla e-devlete güvenli giriş yapılmasına olanak sağlamaktadır, böylece fiziksel olarak PTT'ye gitmenize gerek kalmaz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 1,551 göst.
0 oy
6 cevap 405 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (8,846 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 129 göst.
0 oy
3 cevap 444 göst.

Kategoriler

1,507,497 soru