Bebekliginden beri aşırı zor bir cocuk. Evde durmuyor sıkılıyor biri ton oyuncak var. Oyuncak da sevmiyor kızım. Oturan sabahtan akşama kadar maymun gibi oynatıp oyalıcaksın. Bakıyorum bazı çocuklar 4 5 saat oturup kendi oynar. Benim çocuğumun her şeyi var hiç memnun değil hep mızmız sıkıldım oturup kendi 30 dk oynayamıyor. Kreşe başlamadan yine evde vakit geçirebiliyordu. Artık o da yok. 8.40 14.00 kreşte zaten. Akşam da 19.00 uyuyor. Ama 14.00 19.00 arası vakit geçiremiyor. Sizin çocuklarınız nasıl vakit geçiriyor o kadar saat bu yaş aralığında olanlar. Birde her şeyden çok çabuk sıkılır kağıt kalem ver mesela saçma sapan çizgiler çizip 2 dk da bırakıyor. Oyun tek başına oynamayı sevmiyor asker gibi başında durup oynatıcaksın.
O kadar oyuncak var ve oynamıyorsa, yarısını sakla, sıkıldıkça ver. Biz şimdiki ebeveynlerin hatalarından biri de, aman çocuk sıkılmasın derdi. Sıkılmaya da ihtiyacı var. Öyle öyle hayal gücü gelişecek. Sürekli bir uyarana ihtiyaçları yok.
Benimki sıkılmaya tahammül edemiyor, hiç yanlız da durmuyor. Yanlız dursa yine tamam diyeceğim ama başımın dibinde durup sürekli kafamı şişiriyor bu sefer sıkıldım diye. Biraz odana git oyna diyorum 5 dk ayrılmıyor
Kızım da bazen sıkılır, gelip bana ya da kardeşine sarar. Ben de onunla beraber kanape ye oturup hiç bir şey yapmıyorum. Bir, iki, üç kendi kalkıp gidiyor, oyuncakları ile uğraşıyor. Ya da minderleri alıp bir şeyler yapıyor.
Sürekli uyaran istiyor çocuk. Bu belki mizacı ile ilgili belki sunduğunuz imkanlarla ilgili. Okulda böyle değilse, öğretmeninden özel ilgi istemiyorsa size bir şey anlatmaya çalışıyor. Pedagog gördü mü hiç?
İlgiyi çok seviyor. Sürekli herkes ona bakacak tabi yabancıya öyle değil. Çok sevdiklerine ben babası anneanne babaane. Bu kızım hep böyleydi. Ben mizaç olduğunu düşünüyorum. Bebeklikten beri böyle 8 aylıkken ayrılık kaygısı ile başladı odadan çıkamıyordum krize giriyordu. 2.5 yas civarı azalmıştı az da olsa odasında yalnız oynuyordu simdi yine sevmiyor 5 dk de olsa yalnız durmayı. Oyuncak sevmiyor. İnsan seviyor. Kayinvalidemleri bile eve çağırdığımda ne güzel kalabalık sofra oldu diyor 😂Yani interaktiflik istiyor sohbet vs. Ha hiç mi tek başına oturup oynamadı oynadı evet 2.5 3 yaş aralığında. Agostozda kreşe başladı kresten beri artık evde tek başına vakit geçirmek hiç zevkli gelmiyor ona. Hoş bu zamana kadar en fazla günde 40 dk yalnız oynamıştır zaten simdi böyle yazınca sabahtan akşama kadar çocuğumu odada yalnız bıraktığımı düşünmeyin 😅
Aynısından. Üstelik ikizler. Oturun beraber oynayın işte.. çok kısa sürer ve kavgasız bitmez oyunları. Abide eklenince resmen cinnet geçirmelik. Son seneleri evde. Seneye inşAllah kreş🤲🏻
17 aylık başka kızım var müsaade etmiyor. Kitap okuyacağım küçüğü kitabı elimden alıyor. Resim çizeceğiz kalemleri elimizden alıyor sağı solu boyuyor. 2 si bir olunca kavga ediyorlar pek verimli vakit gecirilmiyor
Allah yardımcın olsun. Çok tanıdık sahneler. İnşAllah en az zararla geçer bu zaman diyorum ben. Yoksa evde hır gür hiç birmiyor,onlarda çocuk kendilerince haklılarda
Genelde böyle çocuklar.evet sürekli değişik oyun bulup ilgisini çekmen lazım .oğlumda oyun oynamayı çok seviyor.uyumasin yeterki saatlerce oynasın.vr o gün 10 saat oyna onunla yinede yetmiyor hiç oynamadık birlikte diyebiliyor 😄 evde sıkılıyorlar demekki.surekli onu mutlu edecek değişik şeyler düşünüyorum.her zaman oyun değil etkinlik ev işleri vs vs öyle şeylere de katıyorum ki farklı oldukça sıkılmasın.belki çoğu zaman saçma sapan, Belki hiç çıkmayacak tohumlar ekiyoruz falan 🤣yani her yana saldırmak zorundayız.. Allah yardım etsin
Tek cocuk mu sizinki ben tek cocuk olunca enerjim daha fazlaydı 17 aylık başka kızım var. Yan yana hep didişme kavga vs hiç sakinlik yok
Şimdilik tek 2 olmaya az kaldı inşallah.zorlanacağımın farkındayım 🫢
Hadi sağlıkla kucağına al inşaAllah rabbim kolaylik versin her anlamda şimdiden sakin uslu bebek olur inşaAllah
Amin sağolasın 😊
Aynısı aynısı diyorum başkada bişey demiyorummm
04.03.2022 li.kizim
Genel olarak doğdu dogali akılı yavrum
Öyle böyle zaman geçiyor
Biraz bana yardım ediyor mutfakta
Biraz oyun
Biraz Tablet
Arkadaşlarına gidiyoruz
Onlar bize geliyor
Markt turu o bu derken 9 gibi yatıyor sabah da 10 da kalkiyor
MaşaAllah canım akıllı çocuklara hep özenirim. Benimki akıllı olmasına akıllı da çok yoruyor beni
Kızım 5 yaşında oyuncak ve kitap aşığı ver boyamayı etkinlik kitabını dünyayı unutur daha oyuncaklarını toplamadım bak oyun kurmuştu uyudu bizimde çok fazla Oyuncak var ama oynuyor değiştirerek
Benimki oturup oynayacaksın ancak öyle oynar. Senin kızın hep tek mi oynuyor yoksa seninle mi tek oynuyorsa MaşaAllah barakAllah kızına. Benimki doğdu doğalı böyle 5 dk yalnız oturup oynamaz.
Bu akşam biraz babasıyla oynadı sonra hep tek oynadı bazen anne sende gel der yada babasıyla ister ama illa gelin demez işim varken ben yaparken o oynar bir yandan benimle konuşur falan
Bence yapi meselesi. Peki bebekten yani 1 yaş 1.5 yas hep mi böyleydi. Ilk kızım hep yapışık mızmız tek başına 5 dk durmayan bir çocuktu 4 yaşında halen öyle. Ikinci kızım 17 aylık büyük kızımdan daha iyi oynuyor. Oyuncaklarla oynar sürekli yapışmaz bana
Yapı meselesi olduğunu bende düşünüyorum. Kızım 6 7 aya kadar kolikti hep kucaktaydı sonra pusetle olduğum odaya taşıyordum yani ben mutfakta o odada durmazdı illa beni görmesi lazım 1 buçuk yaşta depremi yaşadık travmanında etkisiyle bu durum arttı asla ayrı odada duramiyor görme alanında olduğum sürece sorun yok tek başına oynar arada gelir sarılır öper sonra oyununa devam eder ama göremiyorsa yanımda biter anında
Benimki de oyle ya yani biraz duzeldi ben kendimde cok suc buluyorum bu konuda el bebek gul bebek buyuttum sacini kestirmeye kiyamadim 1 bucuk yasinda ilk trasini oldu mecbur kaldik asisini yaptiramadim agliyo diye kiyamadim o icerde ben disarda agladim hep hala oyleyim gerci hic kimseye emanet edip 2 saat uyumadim biyere gitmedim aman sikilmasin oyun oynayim aman aktivite yapayim gelissin aman tv izlemesin aman kendi basima 5 dk oturmayim cocugun zamaninda calmayim bi daha bugunleri geri gelmeyecek ozlerim diye diye cocuk tek basina oynamayi ogrenemedi asla kendi basina bisey yapmiyodu dedigin gibi sulu boya veriyodum 2 karalayip kalkiyodu oyuncak aliyoduk eve gelince atiyodu kenara surekli venimle oyna benimle oyna tuketti beni son 1 senedir 1 saatten fazla oynamiyorum baslarda cok sıkıldı agladi zamanla alisti simdi hala oyle biraz oynar bana sarar ama 1 saatten baska oynamam zaten gucum de yok yatiyorum surekli hamileyim
Bende hamile olana kadar hep oynadım 7 24. Simdi kardeşi 17 aylık yan yana daha zor hep kavga gürültü didişme. Tek tek olunca yine daha iyi duruyorlar
Valla mi e hani birlikte oynuyolardi tek cocuk daha zordu
Yok bacım ya bizde ona kanarak yaptık ikinciyi 1 yaşına girene kadar daha iyi oynuyorlardı simdi yan yana kaos oluyor. Biri birine vuruyor o onun elindekini alıyor derken yapma etme vurma demekle geçiyor bütün gün
Yandin desene kiz valla ben oyle bikiyodum herkes yap yap tek cocuk buyutulur mu yazik arkadas olsun birlikte oynasin falan diyolardi cok buyuk hayal kirikligi yasiyorum suan
@TevhidGulu kandırıldık desene🫢benim 2.de yolda🤭
Genelde diyenler şöyle diyor.kavgaları da oluyor ama oyunda kuruyorlar.yani ben hep böyle duydum.o yüzden alıştım heralde😄
Ha hiç oynamıyorlar değil tabiki oynuyorlar ama 5 10 dk kavga didişme desen bütün gün. Benim küçük daha 18 aylık olcak ama belki 2.5 3 yaş olunca daha iyi anlaşırlar inşaAllah diyelim yoksa böyle zor
Allah sabir versin valla anne olmak demek kendinden vazgecmek demekmiş gercekten su kadar buyusun duzelirler diye diye koca koca insanlar oluyolar o zaman da bitmiyo diyolar
Vallah benimki 4 yaşını eylülde doldurdu halen çok yoruyor. Kardeşi daha kolay şimdilik bakalım onunla da 2 3 4 yaş nasıl geçecek
Buyugu okula gonderirsin o zamana en azindan
Gönderdim gönderdim gitti bile :))
Sanki benim kizimi anlattin. O da 9 dan 15:30 a kadar krese gidiyor. Gelince anami aglatiyor. Sadece benim degil butun ailenin ayarlariyla oynuyor resmen:) illa yaninda biri oynayacak. Ben is yaparken falan yanimda durur. Miz miz cenesi hic durmaz. Ya kucak ister ya benle oyna der ya da surekli yiyecek birseyler ister(abur cubur) zorlar. Ama zaman da cabuk geciyor. Onlarda akillanacaklar insallah
Aynı benim aynı her seyi yemin ederim. Kac yaşında sizinki. Ben ümidimi kaybettim hiç düzelmicek
Çok şükür tek değilmişim ya am cidden bu durum bir tek bana mi çok zor ğeliyor bazen artık birazcık yalnız kalmak istiyorum lütfen artık biraz tel başına oyna birazcık kendi başına vakit geçir diye kızıma yalvarırken buluyorum kendimi bazen öfke problemi yaşayip bağırıyorum bilmiyorum ya
Yok banada çok zor geliyor. Lütfen biraz da odanda oyna diyorum yok diyor. Yanımda sakin uslu oynasa oyuncakla yine razıyım ama bağırarak konuşuyor sarki söylüyor 3 saat boyunca başıma ağrı giriyor bazen o derece:')
Benim kızımda aynı bazen hasta oluyorum yorgun oluyorum onunla oynamayı reddediyorum sırf dikkatimi çekmek için sırf benim odağım başka yere kaymasın diye çok boş boş bağırarak oyun oynuyor bağırarak kendi kendine konuşuyor aynı kelimeyi tekrarlayıp bağırıyor falan :)
Kusura bakma mrvgul cevabini simdi gordum daha. Kizim 3.5 yasinda. Gercekten zaman cabuk geciyor. Her anin kiymetini bilmek lazim. Onlarin bebeklikleri geri gelmeyecek ne kadar guzel vakit gecirdik o kadar kazanc. Zor ama sakin kalabilmeyi ogrenmemiz lazim bence:) herkese bol sabirli bir gün diliyorum💜
Her çocuk farklı
3 buçuk yaşında kızım etkinlik sever kendi kendine oyun kurar kardeşini dahil eder
Oğlum iki yaşında kendi oynamayı daha çok sever etkinlikleri yeni yeni sevmeye başladı
Çok farklı gerçekten. 4 yaş kızım doğdu doğalı adama yapışıp 5 dk yalnız durmaz oynamaz. 17 aylık kızım daha 7 8 aylıkken oturup oynardı. Halen öyle kendi oynar beni aramaz
Kizlar daha becerikli oluyor bence. Kardeşler ee bile çok büyük fark var davranış olsun huy kavrama olsun
Kizim konuşamıyordu geç konuştu ama iki yaşında büyük tuvaletini tuvalete yapıyordu oyun grubuna severek gidiyordu her hafta , müstakil merdiven çikabiliyor , sulu boya yapıyor, dişlerini fırçalıyordu
Oğlumda hiçbiri yok kapalı alanda hiç durmak istemiyor dövmuşler gibi ağlıyor, boya kalemleri ağziyla tanımaya çalışıyor, merdiveni dört ayak çıkmak istiyor diş firçasını sadece ısırıyor 😂
Ay bu benim oğlum şu an 4 buçuk yaşında hala aynısı, telefon veriyordum sıkıldım demesin diye , yok anacim bıraktığı gibi yine başlıyor sıkıldım demeye. Telefonu kestim zaten çok zararliydi varsın kafa kalmasin bende, söyleniyor anne sıkıldım sıkıldım telefon ama yok, binbir emekle büyüttüğüm evladımı teknolojinin esiri yapamazdım. Şimdi anasifina gidiyor bir kaç saat, sabah ve akşam 40 dk veriyorum o kadar, alarm kuruyorum çalınca getiriyor bana telefonu. Onun dışında TRT çocuk vs açıyorum TV den ki onları sevmiyor izlemiyor pek . Ha bu arada "gemini" uygulamasını indir yapay zeka çocuk gelişim konusunda inanılmaz güzel tavsiyeler veriyor diyecegin cümleye kadar söylüyor
Çok haklısın bende kreşten gelince yorgun diye günlük 1 1.5 saat izin veriyordum izlemeye. Ama o bile çok bu sefer agresiflik daha çok her şeyden sıkılma başlıyor inşaAllah kavga yerine kardeşiyle güzel oynamaya başlarlar
Aynı problem bende de var 4 buçuk yaşında kızım oyuncakları ile asla oynamio diyor ki sürekli benle oyna benle igilen dibimden ayrılma sürekli ilgi ver şefkat ver oyun ver yani kısacası bütün zamanını hep bana ayır başka hiçbişi yapma kafasında dibimden asla ayrılmio 5 yaşına gircek neredeyse hâlâ tuvalete dahi tek başıma gidemiyorum öyle bir bağımlilik bende ne yapıcam bilmiyorum onunla oynamasam oyun falanda oynamıyor öyle işte.
Çok yorucu. Sanırım çoğu çocuk böyle yorumlardan öyle anlaşılıyor. Ümidimi kaybettim 4 yaşta böyleyse seneye bir fark olmayacak 😂 peki başka çocuğunuz varmı
Mizaç meselesi benim oğlum da 3 yaşına girecek doğduğundan beri mızmız asla tek başına bir dk oyalanmaz kahvaltıyı toplamama bile müsade etmiyor benimle oyna diyor gel gör ki gurbetteyiz buraya geldik arkadaşim yok oğlumun yaşıtı yok eşim sık nöbete kalıyor oğlumla başbaşa hava kış kar havası yağdı yağacak ona rağmen imkan oldukça her gün çıkarıyorum ama yetmiyor ben de bunaliyorum artık
Ha tamda böyle. Mizaç olarak mızmız bir çocuktu ve halen böyle. Hiç düzelmicek sanırım eylülde 4 yaşını doldurdu ama aynı:'(
Valla ben daha oralara gelemedim bacım. 18 aylık olmak üzere. Anamdan emdigim süt burnumdan geliyor 1 saniye odadan çıksam koşuyor kacmisim gibi 😄
Benim küçüğümle yaşıt o zaman. Haziran 2024lü diger kızım
Evet oğlum da 28 haziran. Ya ömrümü çürüttü. Şu an gece 2 bizde uyandı birden çığlık çığlığa 2 gecedir böyle saatlerce uyanıp uyanık kalıyor. 18 ay atağı mi neymiş uyku gerilemesi. Yemesi dert uyuması dert gece 838374 kere kalkıp süt iciyor diye 1 haftadır sutten kesiyorum ne iştahı arttı ne uykusu hala aynı devam
Uyku ancak sütten kesince ve diş çıkarma olayı bittiğinde düzeliyor. Yani 2 yaş civarı. Uyku gerilemesi olabilir evet bu ayda ilk kızımda yaşamıştım çoğu Uyku gerimelerini. Ama diş de olabiliyor o da uykuyu etkiliyor.
Olabilir canım. Ama azilari çıkardı o çok zorluyordu o yüzden atak diye düşünüyorum uyudu korkudan indiremiyorum kalkıp ağlayacak diye. İnşallah hepsi düzelir anneler de rahatlar ya vallahi bacım
İnşaAllah ya bakalım en kolay yıllar bunlar diyorlar daha bende 4 yıllık anneliyim :) İnşaAllah bebeklikleri nasıl zor geçtiyse ergenlikleri bir o kadar kolay geçer diyelim
1,490,570 soru
24,360,324 cevap
347,031 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın