Benim evim her zaman temizdir ama biraz dağınık bir insanım maalesef hemen her şeyi ortadan kaldıramıyorum. Sizin nasıl ?
Çoğu zaman dağınık.
Çocuk yokken gayet derli topluydu. 1 çocuk oldu. Biraz dağıldı. 2 çocuk oldu yer yerinden oynadı. Gerçekten yetişemiyorum.
Ay biz 🤣
Çok temiz ve düzenli değilim ortalama bir ev hali benimki
Benimde bu şekilde 🫶🏻
O kadar mükemmel olanlar o evde ya yaşamıyor ya dinlenmiyor
evde yaşam olduğunun göstergesi o. bir de çocuk varsa hiçbir zaman ev toplu duramaz. ev topluysa o çocuğa acırım gerçekten.
Ben yokken eşim mutfakta hiç bulaşık olmuyor diyor 24 saatte bir kere giriyor kendisi mutfağa benim o kadar zamanım geçiyor ki geçen buraya TV kuralım dedim hatta dağılır dökülür toplanır bomboş bile dursa toz olur mümkün mü temiz olması
Bende gördüm bunu ama katılmıyorum. Bı nevi kendimizi teselli kandırma şekli diyelim:) derli toplu düzenli evler , içinde sevginin ve yaşanmışlıgin yok olduğu anlamına mı geliyor illa ? Benimde çocuklar var asla kızıp, kısıtlamam. Gönüllerince oynar ederler . Evin altını üstüne getirirler .. Ama işleri bitince de ortalığı toplaması gerektiğini de bilirler. O yüzden evim her zaman temiz ve düzenlidir
0 ile 3 yaş çocuklar ile 5 ile 10 yaş arasındaki çocuklar da bir değil veya 1 çocuk ile 3 çocuğun olduğu gibi yani yaş farkı da var fazlalık farkında anlayacak yaşa geldiklerinde zaten onlarda farkında olur
Birde şu söz çok hoşuma gidiyor ZAMAN GELECEK BU GÜNLERİ DE ÖZLEYECEĞİZ
Ayyy ayni ben bende sabah bunu gördüm kayinbabam diyor çocuk etrafı dağıtıyor sabah gelmiş çocuğa oyuncaklarını topla diyor içimden dedim sen söyle bırak dagitsin hep çocuk kalmayacak ya
Kendimizi teselli etmiyoruz canım
Ama herkesin yaşam tarzı çocukları düzeni farklıdır
Herkesin evi düzenli olacak, yada herkesin evi dağınık olacak diye bi kural yok
Herkesin yaşam şekli farklı çünkü
Bizde isteriz sürekli düzenli dursun dağılmasın
Ama illaki dağılıyor evde var iki çocuk
3. Cocuk akşam işten geliyor
Gün içinde yorgun olduğun hasta olduğun ne biliyim dışarı çıktığın yada misafirin geldiği zamanlar oluyor
Sürekli elimizde supurgeyle bezle bekleyemeyiz ya
Arada daginikta kalıyor, piste oluyor
Oglum konuşuyor konuşmasa dağınık burakacam
Gün içinde dağınık genelde çünkü 2 küçük çocuk var yani ne kadarda toplasam dağılıyor. Akşam onlar uyuyunca toplayıp hemen bi süpürge
Çocuklu ev olup sürekli derli toplu ev var mudur bilemiyorum kızım okuldan eve girer girmez kendi odası ve oturma odası birbirine girer her zaman
Tek çocukken o düzene oturtamamıştın şimdi iki taneler ama ben öncesine göre çok daha düzenli ve temiz hissediyorum ya temizlik her zaman yapılıyor ama dağınıklığın önüne çocuk da zor geçiliyordu şu an bunu bayağı halletmiş durumdayım
Bunu nasıl yaptın? Bana da ipucu ver:D
Öncelikle 2 doğumdan bir süre önce evde kullanmadığım her şeyi kolileyip kaldırdım gereksiz olan her şeyde dağıttım aslında yeni olmama rağmen birçok mutfak eşyamdan da vazgeçmiş oldum çünkü eski evimde ekstradan kilerim vardı ve mutfaktakilerden ziyade orada ciddi bir depolama alanım vardı ama yine de elinin altında ne kadar çok eşya olursa o kadar çok vaktini alıyor ve düzensiz oluyorsun evde fazlalık olan her şeyi evden çıkardım dağıttım çocukların odasında oynamadıkları kullanmadıkları bütün oyuncakları yine dağıttım şu an sadece bir sepet peluş ve bir sepet normal oyuncakları var onları da ara ara çıkartıyorum sürekli sıkılmamaları için eşyaların belirli bir yerleri olduğu zaman ortada dağınıklık kalmıyor bunu anladım hatta giymedim giysilerimin de birçoğunu geçen hafta kaldırdım fazla eşya insanın omuzlarında gerçekten büyük oluyormuş sen de kullanmadığın şeyleri ortalıktan kaldır iki çocuk da tek çocuktan daha kolay çünkü tek çocuk anneye daha bağımlı oluyor bence şu anda ikisi oynayabiliyorlar mesela çoğu zaman kendime vakit ayırabiliyorum uyku düzenlerini de hep birlikte yaptırdığım için akşam ikisini yatırıp işlerime bakabiliyorum ya da gün içerisinde :)
Temizlik başka dağınıklık başka bnce .mesela benim 2 çocuk var biri daha bebek ama büyük olan tek başına oynamasına rağmen heryer dağılıyo gün içinde .Temiz yerde oynaması için de hemen heryeri temizlemeye çalışırım.asla toplu olması ama asdbsgd
İki bebiş olunca pek toplu olmuyor ama evim heran temız oyuncak dagınıklıhı oluyor diyer turlu temiz
Düzen farklı temizlik farklı şey düzen varsa bir evde 10 dkda toplanır evim temiz ve düzenlidr bugün yataktan kalkp hasntye gittik geç geldik
Yemek yedik uzandim
Kalksam 10 dkda yaparim
Çok temiz değil ama dağınık olur genelde hemen toplayamam birde eve gelen gıden yok rahatım
Pencere ve mutfak dolaplarını saymazsak temiz😄 Dağınıklık illa oluyor bebelerle. Yinede zorluyorum kendimi toplu azcuk göreyim diye, terapi niyetine. O günlerde gelcek inşallah
3 çocukla ne kadar düzenli ise o kadar. Çocuklar okuldan 14.30 gelir. O saate kadar ev düzenlidir. Küçüğü sadece oyuncakları dağıtır o da 3 5 tanedir kalan fazla oyuncakların hepsini yüklüğe kaldırdım. Büyükler okuldan gelince montlar bir yerde, çantalar bir yerde kalemler silgiler bir yerde. Abi ablasını gören küçük oğlan da zıvanadan çıkıyor hep beraber dağıtıyorlar. Temizlik konusunda da öyle aman aman titiz değilim. Günlük rutin şeyler içeriyi topla süpür, WC yıka bulaşık yıka bu kadar.
Genellikle hep toplu 1 çocuğum var dağıtsa hemen peşinden temizliyorum sevmiyorum oturamıyorum dağınıklıkta
Her şey olması gerektiği kadar. Kendimi harap bitap edemem ev temiz kalacak yada düzenli olacak diye
4 çocuk var dağınıklık illaki oluyor heleki 2 yaşındaki ve 8 yaşındaki tam bir dağıtma uzmanı ama temiz olur dağınıklık pislik değil benim gözümde pislik dediğin her yer leke olur el izi olur yağ olur ne bileyim cer çöp olur pislik odur
Temizdir ama oturma odasının dağınıklığı hiç bitmez akşama kadar toplarım arkamdan çocuk dağıtır bebekte olunca zor oluyor
Temizdir ama 3 çocukla heran toplu desemde kimse inanmaz 😂 ama her gün düzenli şekilde temizlenir
Temizlik ve tertip olmazsa olmazımdır
Evim hep derli toplu tertemiz ama daha yeni emekliyor bebeğim sonraki aylar sanmıyorum salarım artık herhal😂
Şey linçlemeyin ama bu konuda biraz takıntılı biriyim ben yoruluyorum aslında 3 tane çocukla sürekli elimde bez oyuncak toplamaktan ama ortalığı o şekilde görünce de yatıp dinlendigimden bişey anlayamaıyorum sürkeli kafamda orası oluyor belli bir oyun saatleri var o saatler dışında oyuncak dökmezler resim falan çizerler özellikle de dezgahta bulaşık ve yerde toz varsa duramıyorum bunu biraz olsun serbest bırakmak istesemde olmuyo
Bu arada birinin evine gittiğimde asla kusur aramam eger çöp ev falan degilse benim meselem kendi evimle 😂😂😂
1,490,386 soru
24,357,465 cevap
346,825 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın