Çocuğum nohut tanesi kadar diş macunu yuttu, ne yapmalıyım?

0 oy
251 göst.
Diğer kategorisinde (140 puan) tarafından

Diş fırçalama alışkanlığı olsun diye küçük bir miktar koydum fırçalamak için yedi yuttu macunu zararı olur mu nohut tanesi kadar koydum fırçaya macun budur arkadaşlar 

image

-

5 Cevaplar

0 oy
(2,528 puan) tarafından

Yok bir şey olmaz 

(140 puan) tarafından

3 yaşında bir zararı olmaz değil mi çok korktum tutunca 

-Reklam-
0 oy
(5,186 puan) tarafından

Bu ztn cocujlar ıcın yapılmıs yutulsa bırsey olmuyor benımkının hosuna gıdıyor tadı ıcın daha cok fırcalıyor

(140 puan) tarafından

Ay çok korktum ya teşekkürler dedim şimdi zararlı olur üstünde yutulmaması lazım yazınca daha endişe ettim yeni yeni alıştırmak istedim korkumdan nasıl ağzını yıkadım bilmiyorum teşekkürler aydınlattığınız için ❤️

0 oy
(2,212 puan) tarafından

Bunlar zaten %100 doğal yutulabilir sıkıntı olmaz fazla fazla yutmadığı sürece 

(140 puan) tarafından

Yok çok minik koymuştum fırçaya tutunca endişe ettim ama aydınlattığınız için çok teşekkür ederim 

0 oy
tarafından

Canım onlae zaten çocuk için yutabilir 

(140 puan) tarafından

Yorumunuz için çok teşekkür ederim içim rahatladı sağolun 

tarafından

Büyükler için olanlardan yutmasin yeter küçük bir paracadan oda olsa sorun olmaz rica ederim canım benim 

0 oy
(2,441 puan) tarafından

Yeğenim sırf yiyebilmek için dişlerini fırçalıyor 🤣 bişey olmaz korkma

(140 puan) tarafından

Ay teşekkürler valla bende korktum hemen ağzını yıkadım ama ne bileyim aklım gitti bir an 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğum nohut tanesi kadar diş macunu yuttu ne yapmalıyım?
Küçük miktarda diş macunu yutulması genellikle ciddi bir sağlık sorununa yol açmaz ancak çocuğunuzu gözlem altında tutmanız önemlidir. Çocuğunuza bol su içirerek macunun mideye ulaşmasını sağlayın ve yuttuğu macunun florürlü olup olmadığını kontrol edin. Eğer çocukta kusma, ishal veya karın ağrısı gibi alışılmadık belirtiler görürseniz vakit kaybetmeden bir uzmana danışmanız en güvenli yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Diş macunu yutmak çocuklarda zehirlenmeye yol açar mı?
Çok küçük miktarlarda diş macunu yutulması çoğu durumda zehirlenmeye neden olmaz ancak yutulan miktar fazla ise risk artabilir. Özellikle florür içeren macunların yüksek miktarda yutulması mide bulantısına veya kusmaya sebep olabilir. Nohut tanesi kadar miktar genellikle tolere edilebilir bir düzeydir, yine de çocuğunuzun genel durumunda bir değişiklik olup olmadığını yakından takip etmelisiniz.
Çocukların diş macunu yutmasını önlemek için ne yapabilirim?
Çocukların diş macunu yutmasını engellemek için fırçalama sırasında mutlaka gözetim altında tutulmaları ve fırçalama sonrası ağızlarını çalkalamalarının teşvik edilmesi gerekir. Sadece bezelye veya nohut tanesi kadar az miktarda macun kullanmak yutma riskini minimize eder. Çocuğunuza yutmaması gerektiğini oyunlaştırarak anlatabilir ve gerekirse yutulabilir özellikteki florürsüz diş macunlarını tercih edebilirsiniz.
Diş macunu yutan çocukta hangi belirtiler ciddiye alınmalıdır?
Diş macunu yutan bir çocukta sürekli kusma, şiddetli karın ağrısı, aşırı huzursuzluk veya bilinç değişikliği gibi durumlar gözlemlenirse mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Hafif yutmalarda çocukta herhangi bir belirti görülmeyebilir ancak 24 saat boyunca çocuğunuzun sindirim sistemini ve genel sağlığını takip etmek en doğru yaklaşımdır.
Çocuklar için diş macunu seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Çocuklar için diş macunu seçerken yaş grubuna uygun, yutulması halinde riski azaltılmış veya florür oranı yaşa göre ayarlanmış ürünleri tercih etmelisiniz. Genellikle küçük çocuklarda yutma riski nedeniyle florürsüz veya çok düşük florürlü macunlar önerilir. Ürün ambalajındaki yaş sınırlamalarını mutlaka kontrol edin ve mümkünse tadı çocukların yutmasını teşvik etmeyecek içeriklere yönelin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 338 göst.
+1 oy
22 cevap 2,326 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Aslı saray (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 699 göst.
11 Mart 2022 Diğer kategorisinde Asenat_m Hersey (821 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 237 göst.

Kategoriler