0 oy
193 göst.
Diğer kategorisinde (1,140 puan) tarafından

18 gün önce doğum yaptım 3 üncü çocuğum en kötü sezeryanım diyebilirim zor toparladım kız kardeşim yok babam hastaydı diye annem tek gece hastanede kaldı yanımda kayınvalidemler üst katımda aramız iyi değildi diye uzaklar resmen büyük görümcem ve kayınpederim çocuğumu görmeye bile gelmediler diğer görümcem ve kayınvalidem de misafir gibi oturup gitti ilk hafta benim için çok zor geçti eşim baktı sağolsun ama o da perişan oldu resmen 2 çocuk bebek ben adam 1 haftada eridi resmen ailesi'nin uzak durmasına çok üzüldü koca adam çocuk gibi kaç defa ağladı karşımda, zor bi hamilelik geçirdim üstüne sezeryanım mahfetti beni bu günleri asla unutmam diyorum eşime hasta yatağında olsalar asla görmem dedm haksız mıyım  kızlar

7 Cevaplar

+1 oy
(2,473 puan) tarafından

Geçmiş olsun, Gelmediklerine göre sizde gelmemelerine üzüldügünüze  göre kalplerini mi kırdınız, genelde insan istemedigi kişiler için  gelmesin istemem der cünkü de ondan..

-Reklam-
+1 oy
(8,395 puan) tarafından

Bu dediklerimi kendinize özel bir yorum gibi anlamayın lütfen. Hayat da tam olarak böyle bir şey zaten. Kimse bize destek olmak zorunda değil. Hele de doğumda.

Bir doğumda daha yapsam sizin kadar olmasa da ben de yalnız kalacağım. Ailem uzakta, yakın olsalar bile herkesin kendi düzeni hayat telaşı var. Annem artık 62 yaşında 5 çocuk büyüttü, 2 torun baktı (kendi oğluma baktırmadım ona da baksa 3 torundu) Ablalarım çalışıyor kendi çocukları var. Kayınvalidem kendine zor bakıyor ona da lazım bir bakıcı. Tüm bunları masaya koyuyorum ve bu şartlarda çocuk yapamıyorum bir kez daha. Sadece çocuk değil mevzu. Ya da bir hafta bana destek olmaları değil. Bir çocuğu bir köy büyütür, köyün yoksa planını ona göre yapacaksın. 

Dediğim gibi size özel bir yorum değil, yaşadığınız şey size özel de değil. İnsanlardan beklentiniz olmamalı. Üçüncü kez doğum yapmışsınız ilk ikisine geldik yeter diyor da olabilirler. Bu kadar sitem etmeyin. Gerçekten herkesin kendi düzeni ve hayatı var. Her şeyden önce biz kimseye güvenerek çocuk yapmıyoruz, bunu düşünürsen böyle bakarsan daha iyi hissedersin. 

(4,292 puan) tarafından

Bende hep böyle düşünürüm ve gerçekten de insan daha az üzülüyor kendi ailemde eşimin ailesi de çok iyiler bizi boş çevirmezler ama asla beklentiye girmedim sağolsun kayınvalidem kızıma bakarken evime bile getir demedi soğuk düzeni bozulmasın dedi her sabah yağmur kar demedi 2 buçuk yaşına kadar geldi baktı ben çalışırken bezini bırakır bırakmaz hemen kreşe verdim herkes şaşırdı bir problem var sandı anlatamadım herkesin kendi hayatı var ben çalışıyorum çocuğum var diye kimse hayatından olmak zorunda değil çevremde bakıyorum kayınvalidesi annesi bakmıyor diye bu olayı o kadar drama haline getiren insan var ki ya kadın 60 yaşında tansiyon şeker hastası üstüne psikolojik ilaç kullanıyor bakabilse doğurur heralde kendi çocuğuna bakar hala gelmedi diye ağlıyor kavga ediyor küsüyor herkesin çocuğu gibi kreşe gidecek niye bu kadar sıkıntılı hale getiriyorlar diye hala şaşırıyorum kimseden bi şey beklemezsen ne ağlar ne üzülürsün Allah kimseye muhtaç etmesin 

(8,395 puan) tarafından

Amin inşallah.

Aynı durum maddi konular için de geçerli. Yok eşimin ailesi bana altın almadı yok eşya yapmadı. Zorunda mı yahu? Koca koca adamlarsınız çalışın alın. Lüksünü almayın da ihtiyacınız olanını alın. Kimseye de minnet borcunuz olmaz. Borca harca evlenip masrafı ailelere yıkıp sonra aileler altın ya da para isteyince ağlıyorlar. Yaptırmayın arkadaşım kimse size ev düzmek altın almak zorunda değil. 

(4,292 puan) tarafından

Onu da eşimle yaptık zaten kimseden bi şey beklemedik ne üzüldük ne de aile üyelerimizle aramız açıldı yaşayıp gidiyoruz işte ☺️

0 oy
(1,681 puan) tarafından

İnan kimseden kimseye fayda yok malesef bende eşim iki dogumdada iş gereği yanımda olmadı pek ikinci dogumda herkes gitti kimse kalmadı 12 günlük sezeryanliydim yanliz başıma kaldım iyikide kalmışım diyorum sende düze çıkınca kimseyi tanima 

(1,140 puan) tarafından

Ben ilk günden yanlız kalınca çok zorlandım sürekli yürüyüş yaptığım halde toparlayamadım 3 üncü sezeryan diye en kötüsüydü resmen 2 tane bekar görümce üst katımda ama fayda yok

(1,681 puan) tarafından

Çok şükür zor olan süreci geçmişsin Allah büyüktür onlar doğurduğunda sende aynısını onlara yaparsın bosver

0 oy
(1,594 puan) tarafından

Bu günler geciyor canım iyi olan tarafına bak etrafında insan azalmış oluyor boşver bende 4 çocuk ve eşim tektim hastanede refakatçi bile yoktu tek başıma doğurdum geldim hemşire bile üzüldü dedi abla nasıl refakatçin yok yok dedim bende ama geçiyor hepsi elhamdülillah Allah var 

(1,140 puan) tarafından

İlk hafta her saat ağladım resmen şükür toparladım bugünleri asla unutmuycam 

0 oy
(2,680 puan) tarafından

En zor anlarımda yanımda olmayan benden merhamet beklemesin

0 oy
(208 puan) tarafından

Boşver daha iyi değil mi  ömür boyunca yüzüne vurmaktansa hiç bakmasın daha iyi zten bir insan merhametli olrsa herşeyden önce senn hatan olsn olmasın torunun ve oğlunun hatrı için gelip el atar böyle insanlara medet ummma elbet bir gün yaşadıklarını yaşarlar merk etme 

0 oy
(5,453 puan) tarafından

Bosver sende onlar hasta vs olunca gitmezsin yardim etmezsin

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 80 göst.
16 Ekim 2025 Aile & Aşk kategorisinde Es25 (4,238 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 243 göst.
0 oy
11 cevap 430 göst.
31 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Mine.k (33 puan) tarafından soruldu