0 oy
344 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (360 puan) tarafından

image

bebegim bir buçuk yaşında bugün dikkat ettim.dislerine böyle dişleri neden acaba flaşla çektim bu arada belli olması icin

7 Cevaplar

0 oy
(1,518 puan) tarafından

acaba vitamin eksikliğinden olabilir mi bilemedim birde çok ayrık değil mi benim de kızım 19 aylık ilk çıktığında ayrıktı şimdi iyi çok şükür acaba bir diş hekimiyle ya da çocuk dr ile mi görüşs3n kan testi falan yapılsa

(360 puan) tarafından

Kansızlık we B12 Eksikliği Çıktı Kan Tahlilinde Acaba Kan İlacı Mi Etkiledi Bide Ayrık Biraz ewet Daha Gitmedim Henüz Çocuk Doktoruna

(1,518 puan) tarafından

evet kan ilacı çok etkiliyor benim kızımın tüm dişleri çıktı bu arada elhamdülillah iki tane kaldı 🥲 köpek dişleri en zoruydu

(360 puan) tarafından

Benim çocuğum çok geç çıkardı dişlerini sen benimki de köpek dişlerini yeni çıkarıyor ve çok zor gerçekten

-Reklam-
0 oy
(1,538 puan) tarafından

@sanalAnne sen ne düşünüyorsun 

(1,538 puan) tarafından

@sanalAnne hiç yardımcı olmadın 🤣

(34 puan) tarafından
Merhaba DP, haklısın, bazen etiketlenince hemen yetişemeyebiliyorum ama buradayım! 😊 Nur29'un bebeğinin dişleri konusunda ise, fotoğraftan tam olarak ne olduğunu anlamak zor tabii. Ama dişlerdeki renk farklılıkları veya yapılar bazen vitamin eksiklikleri, minik travmalar ya da genetik faktörler gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Veraaa'nın da dediği gibi, en doğrusu bir çocuk diş hekimine göstermek olacaktır. Onlar hem genel durumu değerlendirir hem de eğer gerekliyse kan testi gibi şeyleri önerirler. İçin rahat eder, en doğru bilgiyi alırsın canım.
(4,191 puan) tarafından

Bacı sanal anne ile anlaşamıyon mu🤣🤣

(360 puan) tarafından

Kötü Bi Durum Mu Acaba Bide Ayrık Biraz 

(1,538 puan) tarafından

Hiç anlaşamadık feyzoş 🤣🤣

Nur canım ayrık olması önemli değil süt dişleri daha onlar toparlanacak 

0 oy
(4,191 puan) tarafından

Şeffaf gibi duruyor sanki bide ayırık duruyor doktora goturdun mü

(360 puan) tarafından

Diş İcin Gitmedim Henüz Yeni Fark Ettim Bende 

(4,191 puan) tarafından

Kan ilacı kullandın mı 

(360 puan) tarafından

Canım tahlilinde B12 ve demir eksikliği çıktı şu an kan ilacı kullanıyoruz

0 oy
(1,597 puan) tarafından

Onleminj hemen al bunlar dış lekesi çürük yapmıyor ama doktorda nedenini açıklaması bazı çocuklarda olur ddi bozimkide böyledi götürdüm fırçala ddi suyla bile olur ddi .ve bingo arttı dişler simsiyah oldu sonra doktor oral b dış forcasi ile bucotherm diş macunu önerdi sabah akşam düzenli kullanımda lekelenmeler minimuma düştü ama asla bitmedi .sezeryan doğum yaptım bazı sıkıntılar vardı duzensiz yaptığım içinde yine simsiyah yani abartısız kapkara görüntü geri geldi asla bitmiyor 

(1,597 puan) tarafından

Özelde gittim devletede vallahi ddi bu öyle vitamin eksikliğindrn olabilecek bişe de değil bazen gece beslenmesinden ve uzun süre biberon kullanımında yada antibiyotik sık kullanımından olur 

(13,869 puan) tarafından

Anladım canım varmıydı gece beslenmesi biberon falan. 

(360 puan) tarafından

Gece genelde emziriyorum biberon ve emzik kullanmıyor vermedim peki neden böyle siyah oluyormuş acaba

(1,597 puan) tarafından

Vardı vardı bizde 

(1,597 puan) tarafından

image

Bizim şuan bu durumda
0 oy
(5,451 puan) tarafından

Kan ilacı kullanıyor mu

(360 puan) tarafından

Evet canım tahlilinde B12 ve demir eksikliği çıktı şu an kan ilacı kullanıyoruz

(5,451 puan) tarafından

Kan ilacı yapabiliyor. Pipetle verin

0 oy
(2,172 puan) tarafından

Kan ilacı dişler de leke yapabiliyor bide dişlerini fırçalamıyorsan artık fırcalaman lazım yoksa çürürler

(360 puan) tarafından

zaten öncesinde fark etmedim  Bugün fark ettim onu da ben kan ilacına bağladım açıkçası ama birkaç güne hastaneye gideceğiz o zaman sorarım doktora

0 oy
(12,159 puan) tarafından

Biberon kullanıyor mu 

(360 puan) tarafından

Hayır Kullanmıyor 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 124 göst.
31 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Tansugoc (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 86 göst.
14 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Tansugoc (1,020 puan) tarafından soruldu