allah razı olsun hepinizden şuan daha iyiyiz halsizlik uykusuzluk var.
Gerçekten beni ağlattıniz burda kimse kimseyi tanimiyor ama annelik duygusu hepimizdenvar sabaha kadar yazdınız Allah bin kere razı olsun bu bile insanı iyi hissettiriyor 🥺🌹🌹🌹🌹🌹
Oy bebegim gordum ben postunu benim oglan huysuzdu o an. İlac vs hallettin mi canim cok sukur iyi olmasina sevindim
Valla sürekli duş aldırdım şuan iyi gece bakalım artık duncgece çok yükseldi gündüz halsizdi şuan halsiz ama uykusuz ondan saolasin
İnsallah gecmistir bununla influenza salgini var sanirim inatci ates yapiyor o da
Gene çıkıyor antibiyotik saati gelsin vericem iki ateş düşürücü fayda etmedi her neyse çocuklardan uzak dursun inş bu hastalık
4saat arayla dönüşümlü calpol dolven vermelisin çorabını limonla ıslat öyle giydir ayağına oda çok yardımcı oluyo ateşin düşmesine geçmiş olsun eger hala gerekse yüksek ateş tehlikeli enfeksiyon fln vardır belki kan idrar tahlili isteyin götürünce doktora
Dk istemesini yapmiyorki canım çok halsiz ateşi şuan çok değil inşallah ta gece çıkmaz gene acildeyiz
Sirkeli su kesinlikle yapma çok zararlı ateşi düşürüp sonra daha yüksek çıkmasına sebep olur enfeksiyon var belli yoksa bu kadar yüksek olmaz dolven calpol dönüşümlü ver banyo kuveti varsa çocuğun içinde otursun sürekli vucuduna ılık su ver serum takılmadan antibiyotik kullanmadan geçmez yeniden götür doktora
Antibiyotik başladım şimdi inş duser serumda dedim takmadı ama böyle olsa gene goturucem
Benim oğlumda geçen ay hasta oldu 39.5 derece ile götürdüm ben demeden doktor serum taktı kardeşimin oğlu hasta olmuş onlarda şu an hastanede serum takılı doktor yatış vermiş oda yatamayız deyince akşam yine gel o zaman yine serum takılacak demiş size bakan doktor da bi acayip
Ya bı kız koymuşlar dk diye su su ilacı verdim dedim iyi yapmışsın niye getirdin serum takamam dedi yolladi
Ilık su yapın 30 dakika felan içinde oynasın oyalansın uyumuyorsa
Dundendir uykusuz huysuz durmazki şuan göğsümde sızdı
Kendinize yapıştırmayın sıcaklığınız geçmesin ben dolven calpol dönüşümlü verince geçiyordu duş vs de aldırdığım oldu havuza su koyup içinde beklettim vs
Bugün hep 3 saat arayla ikisini verdim dk da söyledim iyi dedi ama düşmüyor
Biz bu inatçı atesi influenza oldugumuzda cektik banyo ates düşürücü kiyafetsiz gezme vs aklina ne geliyorsa denedik asla düşmüyor devlet acile 6 kere gttik antibiyotik bile vermediler ates düşürücü verip yolladılar en son artık okadar yorulduk ki ozele gidelim dedim yarim saatte influenza testi cikti ve doktor antibiyotik le gecmiyor bunun ilaci farkli deyip yazmisti Allah razı olsun ertesi gune bile atesinde düşme oldu 2 gunde topladı cocuk oyle olabilirmi acaba siznde ?
Bilmiyorum ki bizede devlet acil antibiyotik verdi dk dedi dolven ver yolladı yani ne yaptıysam düşmüyor diğer çocuklarımdan biliyorum ama düşmüyor
Bence bir influenza testi yaptirmanizi oneririm doktor zaten eger influenza olmussa antibiyotigi birakin diycektir onun ilaci farkli çünkü. Ben kizimi 41 derece atesle suyun altina koydum cikardim 39 oldu kosa kosa acile gttim ve lavman yaptilar dedimki ne alaka kabizlik oldugundan dediler 2 gun büyük tuvaletini yapmadigini söylemiştim ondan yola cikarak iyide cocuk hasta yemiyorki çıksın en son ozelde iste care bulduk
Şuan özele götürecek durumum yok uzak
Sarılma canım daha çok ateşi çıkar duşa girmesine rağmen düşmüyorsa büyük ihtimalle enfeksiyon kaynaklı bi ateş çünkü oğlumda böyleydi enfeksiyon olduğu zaman duş falan fayda etmiyordu yapabileceğin tek şey şu an dönüşümlü olarak atel düşürücü vermek mesela her çocuğa aynı atel düşürücü etki etmez benim büyük oğluma pedifen fayda ederken küçük oğluma calpıl fayda ederdi dönüşümlü olarak farklı ateş düşürücü vermek gerekiyor
Elhamdülillah ateşi bitti işgal başladı aşırı sulu ve çok yapiyo galiba enfeksiyon bu yada azı dişleri cikiyo ondan oldu Allah korusun hepsini valla bebekler hasta olmasin çok zor dilleri yok neresi ağrıyo bilmiyorsun yani
Antibiyotikten de edebilir canım antibiyotik başladığın zaman probiyotik verirsen ishal olmaz
Yani kefir felanmi
Hayır canım antibiyotik verirken süt ürünleri kullanması doğru değil etkisini düşürür demişti doktorumuz probiyotik eczanelerde oluyor ben entorogermina kids aldım hep antibiyotik kullanırken onu da veriyordum su şeklinde zaten çocuğun yaşına göre günde bir ve iki kere kullanılıyor ama çok etkili başlarda kullanırken bilmediğim için probiyotik vermiyordum ama hep ishal oluyordu probiyotiği öğrendikten sonra hep veririm hiç ishal sıkıntısı olması
Sorarım gidersem saol canım
Eşinizin atletini soğuk suyla yıkayın suyunu sıkın koltuk altı baş göbeğine denk gelecek şekilde üstüne koyun benim. Kızların ki de çok yükseliyor o 5 dk içinde düşürüyor sonra sırtını çeviriyorum aynı işlemi sırtına boynuna denk gejecek şekilde seriyorum biraz bağırıyor ama onun için en iyi yöntem dişinizi sikacaksiniz anca öyle düşer dusla falan düşmez o
Ah bizde çektik canım hep su ıslattık tenine koyduk daha neler unutuyorum gecmiş olsun bu arada geçer İnşAllah🤲🤲
Yav 40.8 cikiyo suan
Ilık duş var bilemiyorum ki çok üzülüyor insan biliyorum 🥺
Camı aç önünde yatır ben öyle yapıyorum çok işe yarıyor
2 hafta önce bizde yaşadık bir anda içtigi sütü kustu ve ateşi çıktı sabaha kadar soguk odada çıplak yatordum düşmedi saglık ocağına gittik sudan olmuştur dişi çıkıyordur dedi ateşine bile bakmadan en son igne yaptılar acilde 39.5 çıkmıştı ateşi
Bide antibiyotik yazdı bogaz enfeksiyonu var demişti dolven ve parasetamol de 4 er saat arayla kullandık 2 günde anca kendine geldi
Yarın alicam antibiyotik inş düşer maf oldu ya Allah razı olsun
Gene gotursemmi ya bu cihazmi bozuk kafayı yiyecm
Evet emiyor sadece bugün başka bişey yemedi
Bol bol emsin bakslım inşallah rabbim şifa versin
İnşallah diğer oğlumda hasta bende hastayım Allah'ım sen büyüksün sen darda koyma Allah peygamber razı olsun
Amin inşallah güzelim çok iyi anlıyorum seni 2 hafta önce çocukların 3üde hastalandı bende hasta oldum bide üstüne ürtiker krizi tuttu ölcektim ama rabbime şükür geçti sanada dua ederim şafi ismiyle şifa versin Allah minik yavrularına
Ateş düşürücü ilaçlar 1 ayı geçtiyse açılalı düşürmüyor göz önünde bulundur .ılık suyla bir süre oynatiyorduk biz gece bile olsa onun dışında dusmuyordu çünkü.ama çok uzun durmasın tekrar üşüyüp çıkıyor.en doğru ölçüm de kol altı diyorlar .kulak daha yuksek çıkıyor ve evhamlandırıyor insanı..osman gonulal doktoru dinleyebilirsin videolarını . Rabbim acil kalıcı şifalar versin
Bende ateş nöbetindeyim salı günden beri özellikle geceleri ateşi çok yükseliyor antibiyotik kullanıyoruz ama bana mısın demiyor günduz pek yükselmiyor ama akşam gece biranda 39 lara çıkıyor
Rabbim şifa versin bütün hastalara bebelere inşallah
Dundendir bende aynıyım düşmüyor ya gün boyu hiç uyumadı 14 aylık benimki evden dışarı bile çıkmıyoruz yani ben anlamadım
Cuma gününden beri tam bir hafta oldu bende aynıyım ya götürdüm boğaz enfeksiyonu dedi antibiyotik verdi Pazar günü havale geçirdi antibiyotik bitti daha ateşi bitmedi gündüz bişey yok gece oldu mu 38.6-7 oluyo valla kafayı yicem bende
Rabbim hepsine şifa versin inşallah. Bizede bigaz enfeksiyonu dediler. 2 ayda 3 4 kez boğaz enfeksiyonu geçirdi kuzum ya
Boğazı hafif kizarik bizimki ya gece 40.8 oldu ateşi
Bu çok yüksek bir derece çocuğun ilk önce derhal ılık suya girmesi ondan sonra da bir hastaneye götürülmesi lazım bence canım antibiyotik verirmiş tamam ama antibiyotik 3 günde anca tesir eder
Gece dahada yükseldi dk antibiyotik yazdı yolladı şuan daha iyi gece yükselmez inş çok halsiz yavrum Allah hepsini korusun vallabl bilmiyorum ki neresi ağrıyo iste
Götür aynı şeyi yaşadık 1ay önce serum verdiler ateşi biraz düştü röntgeni crp si temizdi gece tekrar ateşlendi 40 lira kadar ilaç veriyorum 39.5 olup 15 dka sonra aynısı oluyodu tekrar acile gittim crp çok fazla yükselmiş röntgene baktılar zature dediler 5 gün yattık hastanede hepsi aynı değil korkmayın sadece çok hızlı ilerliyo 24 saat yoktu iki tahlil arasında bi götürün içiniz rahatlasın
Antibiyotik yazdi yolladı ben evde dolven calpol verdim duş aldırdım şuan daha iyi gece yükselirse gene goturucem ama dün 40.8 di gece
Ilık su ile duş dolven ve calpol dönüşümlü kullan 3 saatte bir
Yaptım dusmuyoki
O zmaan hastane
O ölçerler anlının 3 bölümünü ölç. Üçünün ortalamasıdır ateş. 40.8
39.0
38.7 gibi. Yani ortalaması ateşim gerçeğidir daha düşük çıkar misal. Ayağına limonlu çorap giydir. Üstü ince olsun. Bize doktor üstünü inceltin,ayağına çorap giydirin demişti. Zatürenin çözümü var,menenjit zor demişti. Korkma sen çok deneyimlisin,hasta olduğun için böyle oldun yoksa bu senin 4 çocuk. Önce kendini topla,sonra kuzuya yardım et. Rabbim şifasını versin yavrunun 🤲🏻
Sadece gece boyu zıbın üstündeydi o halde yanıyordu duş aldırdım çıkardım ateşi 40.7 oldu
Allah razı olsun canım saol diğer cocuklarimda böyle olduysada hatirlamiyorum
İnfluenza olabilir. Enfluvir yazsın doktor
İnfluenza ise antibiyotik ise yaramaz. Ve ilk 48 saatte bu ilaca baslanmasi lazım
Şuan daha iyi duş aldı antibiyotik verdim çok halsiz iki gündür uyumadı saol canım Allah razı olsun
Tekrar gidin bacım hemen
Şuan daha iyi saol zaten dk bı kızdı ***** dışarısı buz gibi hastaneye girdik hemen ateşini ölçtü 37 eve normal dedi dedim evde 39 du bı antibiyotik yazdı yolladı gece yandı valla çıplak yattı gene dusmuyordu
Oy kuzucuk ya. Şuan onu en iyi ben anlarım. Günlerdir ateşli yatıyorum. Titreyemekten bı hal oldum. Allah'ım şifalar versin minnoşcuga
Amin Allah razı olsun rabbim herşeyi bilendir önce sağlık versin hepimize
Amin amin
Evde 40 olan ates hastane gıdene kadar 38 oldu doktor bırseyı yok dedı ılav verdı bekledık tekrar yukseldı 38 oldu antıbıyotık yazdı gonderdı eve geldık tekrar yukseldı gece 3te eve geldık hastane tıklım tıklımdı vok gecmıs olsun ınatcı bı ates var ortalıkta cogu ztn ınfulanza
Ay Allah korusun çocukları dün gece aşırı yükseldi acile goturdum ama olmadı eğer bu gecede yükselirse Sakarya çocuk has goturcem inş saol canim
Amın amın valla dıkkat et dun gıttık acıle tıklım tıklım couklar perısandı ya :(
O yüzden götürmek istemedim ama havale geçirir diye çok korktum diğer cocuklarimda böyle yükselmesi hic
Cok cok gecmıs olsun
Saol canım
1,497,322 soru
24,458,786 cevap
354,501 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın