4.5 aylık bebeğim sürekli kusuyor, ne zaman biter?

0 oy
574 göst.
Diğer kategorisinde (2,668 puan) tarafından

4.5 aylık oldu. Kusmayı ne zaman bırakacak bu çocuk ya. Sürekli kıyafet değişiyor kıyafet de yetmiyor. 

13 Cevaplar

0 oy
(6,073 puan) tarafından

Kızımda reflü vardı. İlk üç ay aşırı kusuyordu. Halı, yatak, döşek, elbiseleri hepsi batıyordu. Sonra kendiliğinden kesildi. Büyüdükçe azalacak. 

(2,668 puan) tarafından

İnşallah yaa

-Reklam-
0 oy
(10,357 puan) tarafından

Reflüsü var sanırım. Oğlumun da vardı, 9. ayda geçti çok şükür. 

(2,668 puan) tarafından

9.ay da cok ya inşallah o kadar sürmez

0 oy
(16,097 puan) tarafından

Valla benimde ilki çok kusardı ikincide görmedim şükür. Arkadaşlarım ne bu kadar çanta taşıyorsun yanında derlerdi onlarınki kusmuyordu çünkü:) emer emer kusardı çokda emerdi sütümde çoktu sonra sürünmeye başladı komando gibi hiç emeklemeden yürüdü sürünürken bide karnına bastırırdı kusardı sonra kusmuğunun üstünden sürünürdü 🤣 ay salon halım mahvolmuştu sürekli kusmaktan. Sonra 10 aylık yürümeye başladı kusmada bitmeye başladı yavaş yavaş geçti sonra

(2,668 puan) tarafından

10 ay da cokmus ya inşallah o kadar sürmez 

(16,097 puan) tarafından

Valla inşallah ama genelde sürüyor yani

(2,518 puan) tarafından

aynn bizdede reflu 9 10 ay surdu. bide suan bebek sut kusuo beyaz okadar tiksinc degil. ek gidadan sonra corba kusacak sebze meyve kusacak buyuk yetiskin kusmugu kadar olmasada bebek kusmugunu mumla aratio.

0 oy
(7,793 puan) tarafından

Reflüdür çocuğun 

(2,668 puan) tarafından

Olabilir 🥹

0 oy
(682 puan) tarafından

6 aylıkken bir anda kesildi. Reflüsü vardı oğlumun.

0 oy
(2,441 puan) tarafından

Benimki 6 aylık. İlk aylar aşırı kusuyodu. Epey azaldı ama hala kusuyor. Bende biteceği günü bekliyorum :) 

(2,668 puan) tarafından

Katı gıdaya geçince mi bitiyor yoksa

(2,441 puan) tarafından

Onunla ilgisi olduğunu sanmıyorum ama seninki de azalır yavaş yavaş. İlk 6 ay bebeklerin mide kapağı mı ne kapanmıyormuş o yüzden kusmaları normalmiş. 

0 oy
(2,518 puan) tarafından

allahi. cezasi refluyu 9 ay cektik. allah disman basina vermesin

0 oy
(895 puan) tarafından

Reflu+alerji vardi kizimda kusmaktan ici disina cikardi diyet yaptigim halde. 10,11.aylarda cok cok azaldi 1 yasinda komple bitti. Bi alerji testi yaptirin derim.

0 oy
(122 puan) tarafından

Mama kullaniyormu bebegin eğer tek anne sutuyse bilmiyorum ama mama da kaynaklı da olabilir 

(2,668 puan) tarafından

Tek anne sütü canım 

0 oy
(164 puan) tarafından

Benim 10 aylık olana kadar küstü çok şükür bitti bende bitmez sanmıştım çünkü ilk kızımda hiç görmedim doktorada götürdüm bir sorun yok demişti 

0 oy
(1,598 puan) tarafından

Oturmaya başldımı ve ek gıdaya geçtimi geçer Alllahın izniyle. Geçmiş olsun

(2,668 puan) tarafından

İnşallah teşekkür ederim 

(1,598 puan) tarafından

İlaçla tedavisi pek mümkün değil. Bizde de vardı. Gaviscon diye bir toz vardı. Onu anne syüyle azcık mama gibi sulandırıp çay kaşığıyla veriyordum. O biraz fayda etse de  tam anlamıyla ek gıdya geçince ve oturunca geçti. Reflü çok sıkıntı malesef. Üst üste tam 7 kere kıyafet değiştirdğimi bilirim. Önlüğü hiç çıkaramazdık. Önlüksüz hiç fotosu bike yok doğru düzgün yavrumun o derece. Allah yardımcın olsın

(2,668 puan) tarafından

Teşekkür ederim ya inşallah bizim de geçer biran önce 

0 oy
(5,660 puan) tarafından

Arkadasim ikizleri 3.5 aylıkken yemek yemeye başladılar 5 ay civarinda kusmalari da bitti. Cok ciddi refluleri vardi. 

0 oy
(1,230 puan) tarafından

Çocuk doktoruyla görüş önerilerini al mutlaka reflü ise tedavi ederler 

(2,668 puan) tarafından

Her gittigimde de sordum ama cevap alamadim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4.5 aylık bebeğin sürekli kusması normal mi?
Bebeklerde 4.5 aylık dönemde görülen kusmalar genellikle mide kapakçığının henüz tam gelişmemesinden kaynaklanan reflü kaynaklıdır. Eğer bebeğinizin kilo alımı normalse ve kusmalar fışkırır tarzda değilse, bu durum genellikle gelişimsel bir süreç olarak kabul edilir ve zamanla azalır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde kusma ne zaman kendiliğinden geçer?
Bebeklerin çoğunda kusma şikayeti ek gıdaya geçiş ve dik durma becerisinin artmasıyla birlikte 6. ile 12. aylar arasında belirgin şekilde azalır. Mide kaslarının güçlenmesi ve bebeğin daha fazla vakit dik durması, sindirim sistemi üzerindeki baskıyı hafifleterek kusmaları durdurur.
4.5 aylık bebeğin fışkırır tarzda kusması ne anlama gelir?
Fışkırır tarzda kusma, basit bir reflüden farklı olabilir ve mide çıkış darlığı gibi tıbbi bir durumun belirtisi olabilir. Bebeğiniz her beslenmeden sonra şiddetli bir şekilde kusuyorsa, kilo alımı durmuşsa veya kusma içeriğinde safralı bir renk varsa vakit kaybetmeden bir uzmana danışılmalıdır.
Bebeklerin kusmasını azaltmak için neler yapılabilir?
Kusmayı azaltmak için bebeğinizi her emzirmeden veya mama sonrası mutlaka dik tutarak gazını çıkarın ve beslenme sonrası hemen yatırmayın. Ayrıca bebeğinizi beslerken çok fazla hava yutmasını engellemek için doğru kavrama tekniklerini uygulamak ve beslenme sonrası ani hareketlerden kaçınmak faydalı olabilir.
Hangi durumlarda bebeklerdeki kusma için doktora gidilmeli?
Bebeğinizde kilo kaybı, kusmayla birlikte yüksek ateş, sürekli huzursuzluk veya kusmuğun renginde yeşilimsi (safralı) bir görünüm varsa mutlaka doktora başvurmalısınız. Ayrıca kusmalar bebeğin genel keyfini ve iştahını ciddi şekilde bozuyorsa tıbbi bir değerlendirme gereklidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 231 göst.
18 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Melek727272 (252 puan) tarafından soruldu
+5 oy
23 cevap 1,570 göst.
27 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Lamelif (3,088 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 334 göst.
4 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Bebegimdogdu (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 595 göst.
4 Haziran 2020 Diğer kategorisinde Mormenekse (1,404 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,026 soru

24,677,229 cevap

367,624 kullanıcı

...