Ben böyle olacağını hiç tahmin etmezdim insanlar gruplaşma peşinde ne kadar saçma amaç ve sebep ne acaba aşırı sinir oldum konu şu herkesin bir karakteri var kimi insanlar daha konuşkan ve atılgan ben öyle değilim he konuşurum konuluyprumda gayette ama çok atılgan şu konuda değilim çocukları bırakınca bunlar 1k dk galan sohpet ediyorlar hep kapıda bende katılmıyordum çünkü hangi ara kaynaştınız he bazen katılıyorduö baktım konum yok mal gibi kalıyorum katılmafım ama hep güler selamlaşırım ve buluşmalara giderdim baktım gruptan biri 2 grup halinde bir çok kişiyi evine davet etmişki o kızlada sorunum yok kimseyle yok zaten gülüp selamlaştığım biri şok oldum ne gerek varki böyle şeylere
Sen ne ara kaynaştınız deyip uzak duracak biriysen onların seni dışarda bırakarak görüşmeleri neden sorun oldu ki sinir olunacak ne var burda
Ayaküstü evet pek katılmıyordum biraz çekimdiğim için brşki o sebep olmuş olabilir ama biberbirde gördüğümde hep güler selam verirdim bilemiyorum artık tabi ne etken oldu ama toplu hrupla yapılan birşey olduğu için aslında alındığım nokta yoksa 3 5 kişi olur daha iyi kaynaşmışlar derdim geçerdim
@Birbalannesi 'ne katılıyorum, kendi karakterini kendin belli etmişsin zaten. Daha neden çağırsınlar ki ? Şahsi olarak yorumumu yapayım bende çağırmazdım çünkü mesafelisin. Böyle davrandığın için benimle aynı ortamda bulunmak istemiyorsun diye algılarım ben yani
Yarısını okudunuz galiba hiç katılmadım değil katılıyordum buluşmalara gidiyordum teke tekte muhabbetim azda olsa vardı hiç yok değil okul çıkışı 19 belinin 19 u tabiki toplu durmuyordu beşki 5 6 sı yada 10 u olsun ama bir kaç kez katıldım selam veriyorsun herkes almıyor sonradan girdiğin için herkesin heliş saati aynı deüil konuyu bilmiyorsun kalıyorsun öyle ya bilmiyorum bu etken değil bence ben tam anlatamadım sanırım ben yapmazdım bunu mesela en az muhabbetimden en çok olana kadar çağırırdım çünkü toplu birşey 2 3 kişi hariç herkes çağırılmış yani
Buluşmalara gidiyordum derken kimseyi evinize çaya kahveya çağırdınız mı veya birilerinin evinde böyle bir etkinlikte bulundunuz mu ? Sizi o kadar samimi olarak görseler çağırırlardı zaten okul etkinliği değil bu samimi olunanlar ahpaplığı ilerletmek için yapılan bir etkinlik bakış açınıza göre de o ortamda olmayı tercih etmezsiniz gibi geldi bize. Biz uzaktan bunu görebiliyorsak diğer velilerde görmüştür diye düşünüyorum
Şöyle evet evde buluşma olmuştu gitmiştim çünkü ev sahibi benim gibi biri bütük igtimaş kimseyi ayırmak istemeyip herkesi çağırmıştı bende bunu yapardım çünkü görsen gerçekten herkes iyi birbiriyle o çağırmayan kişide beni görür selam verir samimi şekilde falan yani anlatmak istediğimi yazarak tam anlatamadım bence bu kafa uyuşması değil grup oluşturmak ben selamsız konuşmayan buluşmalara gitmeyen biri değilim yani anlam veremediğim bunu yapıp göze sokmak heryerde paylaşmak e noluyor bende diyorumki grup olunmuş konuşmalarda o yönde geri çekiyorum kendimi
Sen niye takılıyorsun ki böyle şeylere ben onu anlamadım. İnsanlar bir şeyler yaparken senden izin yada onay alacak hali yok ki. Seni kendi ortamlarına uygun bulmamışlardır çağırmamışlardır hepsi bu. Altında ne arıyorsun ki başka. Ne gerek var diye sorgulaman bile tuhaf. Bu arada ben de mesafeli biriyim. Kızım okula gitse kimseyle samimi olmam selam verir geçeri . Beni çağırmasınlar zaten
Bence kişi kendi nasılsa öyle yargılıyor ben bu durumu asla yapmayacak birisi olduğum için garipsemiş olabilirim aramızda anlaşmazsızlık yok gayet anlaşıyorduk bu grup yapıp ayırmak anlaşmaktan ziyade şahsen ben çoğunluğu çağıracak olsam hekesi çağırırım 2 3 kişiyi ayırmam çünkü aramızda sorun yok he 3 5 kişi toplanır tamam kafa uyuşmuş derim öylede diyordum zaten bahsettiğim farklı şimdi yazarak tabiki tam anlatamamış olabilirim
Baştan aşağı yanlışsın. Sen uzun sürede samimiyet kuruyorsun diye insanları garipsemişsin “ne ara samimi oldunuz diye”, e kendin mesafeli davranmışsın zaten yetmemiş aşağıda da insanları dedikodu yapmakla suçlamışsın. Madem öyle neden bu ortamda bulunmak istedin ki? Kusura bakma ama sen mesafeli dururken sana yanaşmalarını beklemişsin ama kimse kimseyi nazlamak zorunda değil. Beklediğin olmayınca da yorumlarda yazdığın gibi yok dedikodu bana göre değil zaten bla bla şeklinde insanları yermeye çalışmışsın. Açıkça kıskanmışsın insanların samimiyetini.
Ortamda bulunmak istemek değilki mesela davet etmek ben tam anlatamadım diye düşünüyorum olanları okulda yüzüme gülüp konuşup böyle yqpışması bana yanlış geldi bundan bahsediyorum ve ayrıca hayatım boyunca kimseyi kıskanmadım sadece ince düşünceli birisiyim nesela bir veli geçenlerde evinde doğu günü yaptı herkesi çağırdı giden gitti gitmeyen gitmedi çünkü veliler olarak h bir sorunumuz yok anlamdıramadığım nokta bu zaten sorun olsa tabiki neden diye sorgulamam ben mesafeli davranmadımki davransam tamam derim gayet buluşmalara gidiyordum herkesle selamım var yine azda olsa ayak üstüde olsa konuşmuşluğum var sadece vir kaç kere okul bahçesinde 6 7 kişi bazen toplanıyor bende sonradan dahil olunca kalıyorum öyle o yüzden o durumlarda evdede küçük çocuğum olduğu için hızlıca eve gidiyorum bunu biliyorlar
AAnlasabıldıgı ınsanlar demekkı onlar katılmıyorum dıyorsun beklemeye yanı o zman kafa dengınde degıller dert etme
Yok cnm öyle değil bu resmen göze sokarca ayrım yapmak 3 kişi 5 kişi anlarsında herkesi çağırıp ayırmak anlaşmakla alakalı değil ve biz anlaşıyorduk zaten ama anlam veremedim
Ven o kadar takılmam ya basıt gelıyor boyle seyler
Ay keşke banada öyle gelse
Beni de sürekli davet eden arkadaşlık kurmaya çalışan veliler var ama hiç uğraşamam. Kim kimle arkadaşlik kuruyorsa kursun kimseye gelip gidemem. Siz de takılmayın böyle şeylere
Yok hayır benimde vaktim yok zaten yopun çalışıyorum çağrılmak gibi bir derdim yok söylemek istediğim şu neredeyse herkesi çağırmış yani oladar gereksiz geliyorki bana gruplaşıp git gel yapmalar insan yinede düşünüyor benim ilk bu sene alışkın değilim belki ondan şuan takmış olabilirim ama kim olsa takardı heralde ya çünkü neredeyse herkes var yani anlamadım Allahtan anasınıfı 6 ay geçsede birtse
Bizim de ilk senemiz yani gerçekten vaktin de yoksa hiç dert etme kafası uyuşan takılsın
Aynen hiç vaktim yok sadece çocuğumu etkiler diye üzülüyorum veliler kaynaşınca çocuklarda doğal olarak birbirlerini görüyor ve kaynaşıyor zaten bir kaç kişi tarafından dışlanıyor gibi
2 senedir kızım kreşe gidiyor velilere günaydın iyi akşamlar diyorum geçiyorum yanlarından . Öyle dedikodu yapacak ne karakterim nede vaktim var benim . Herkezle mesafeli olmak iyidir
Aynen benimde belki ondan böyle oldu :D benim ilk senem açıkçası alışık olmadığım ortamlar dedikodu zaten dinen sevmem
Sadece öğretmenle olan gurup var onun harici gurup vs yok bbizim sınıfın çoğu servis ile geliyor 3 5 veli kendi getiriyor onlarda bazen kendi aralarında muhabbet ediyor hiç dahil olmadım iyi günler diyip geçiyorum
Ay çok iyi bizimkiler öyle değil bende 2 grup var onlarda 3 4 galiba yani o kadar değişiklerki ne gerek var 2 selam veriyordum artık onuda yapmicam sizin kaçıncı sınıf benim anasınıfı allahtan 6 ay sonra değişecek inşallah 1. Sınıfta böyle olmaz
Anasınıfı bu yıl geçen yılda kreşti birde sınıfta 8 kişinin babası eşimle aynı yerde çalışıyordu aynı yerde oturuyoruz yine git gel gurup vsye karışmadım bir iki defa yağmur çok yağarken getirdim o kadar fazlası zarar
Aynen doğru söylüyorsun yapmacık olacağına hiç olmasın zaten
Niye insanlar bu kadar kotu bi seymis gibi yorum yazmis anlamadim biz de bi arkadasla tanistik anlastikta bu kotu mu simdi
Nasıl anladım demek istediğinizi
Tabi tanışık konuşup güzel atkafaşlık kurmak güzel birşey benimde temennim o yöndeydi çünkü burda tanıdıpım falan yok ama bazı kişiler grup oluşturunca sorun başlıyor
Herkesi davet edip sadece sizi etmediyse o kisi ayip etmis canim. Hic takma gorunce gormemis gibi davran.
Ben ve 1 2 kişiyi daha yani arada anlaşmazlık yok sorun yok sorun olsa hak verirsin banada ayıp geldi ben asla yapmazdım belki bundan dolayı takmış olabilirim
Yani bence sorun yok bazı insanlar çok sosyal misafir ağırlama gidip gelme onlar için bir zevk eğer ortak paylaşımları da varsa fikirleri uyuyorsa görüşüp gidip gelmeleri çok normal
Yok cnm öylw bahsetmiyorum o normal zaten ama tamamını çağırıp birşey yokken 1 2 kişiyi çapırmamak bence yanlış ben yapmazdım yani
Ama diyorsun ya zaten sadece selamlaşıyorum konuşmuyorum çok diye yani bende öyle biriyim sevmem beni çağırmasalar normal geliyor bana
Buluşmalara gidiyordum cnm sadece ayak üstü sohpetlere pek katılamıyordum hızlıca eve geliyordum evde diğer oğlum olduğu için aradada sorun yoktu ondan anlam veremedim yani değişik geldi
Çokta umrumda olmaz. Sınıf velisiyle oturup kalkmak benlik değil. 3 çocuk okullu benim hiçbir Veli grubuna katılmadım bişey alınacak olursa felan alınır alınmaz çıkarım gruptan
Ya ne güzel böyle olmal en iyisiymiş gerçekten
Bizim sınıfın velilerin çocuğunu tanırım gördüğüm zaman selam verip sadece ayak üstü sorarım ne ben evlerine giderim nede davet ederim . O kadar samimi olmaya gerek yok ne kadar az insan o kadar kafan rahat.
En iyisi aslında benimde en sevmediğim şeyler başıma geldi resmen bende öyleydim ama sanırım bu sebepten dışta kaldım biraz şimdi görünce hepsi bir arada 2 3 kişi yok sadece instagramda oaylaşmışlar şaşırdım
Belki çocuklarin birbiriyle yakinliklariyla alakali bir durumdur. Bizim çocuklar akşam görüntülü konuşuyorlar. Mecburen velilerin bir kısmıyla daha fazla iletişim halindeyiz.
Belki olabilir ama erkekli kızlı karışık yani grupta 2 3 kişiyi ayırmış sebep sorun yokken sizin anaokulumu
Yok anaokulu değil birinci sınıf. Ben anaokulunda kimseyle muhattap olmuyordum. Zaten bir yıl sonra herkes birbirini unutacak. İlkokulda mecburen 4 sene boyunca birlikte olacaklar diye iletişim halindeyim.
Evet inşallah banada farklı veliler düşer ammailla yine bazılarıyla karşılaşacağız diyr düşünüyorum umarım olmaz
Muhtemelen sen onlara fazla katılmadıgın icin geride durdugun icin fark etmiştir ondan cagırmamıştır aman bosver takma
Belki dışardan biraz mesafeli gözüküyor olabilirim ama yinede ayıp ya ben yapmazdım buluşmalara gidiyordum bilmiyorum bana yanlış geldi takmamak lazım ama ister istemez birazcık taktım keşke çok rahat olsam hiç umrumda olmasa
Şimdi bunu yapan kişiye selam vermeyi kesmelimiyim bwn bazen fevri düşünüyorum bana kalsa kesmeliyim
Tabi haklısın insanın zoruna gider selam ver yine bence .hatta inat herkesi bir gün kahveye cagır onu devre dışı bırak bakalım nasıl olıyormus :))
Ay yok asla yapmam asla benlik değil :))
Gerek Yok ya boşuna başını ağrıtma. Bizim öğretmen ilk Veli toplantısında uyardi benim grubum dışında veli grubu açmayın gruplaşmayin diye. Öylede oldu okul çıkışında beş dakka selam veririz geceriz o kadar
Valla bunlar banamı denk geldi kendileri açtılar zaten hemde 3 4 grup yani en sevmediğim tipler oladarda dua etmiştim yani ama olmadı :) şimdi ben bunu yapan kişiyle selamı kessemmi bana kalsa kesmeliyim yani
O sırada çocuğu servisle giden ben tüm veli muhabbetlerinden uzağım. Ama insanın olduğu her yerde gruplaşma vardır. Sıkma canını o yüzden.
Uzak olunca takmıyor insan benimde şuydu düşüncem bulunduğum yerde tanıdığım hiç yok dedim belki şyş birileri çıkar karşıma dua etmiştim baya harbi yalanı deidkodusu fesatlığı olmayan falan ama işte :)
Sende mi gurbetçisin bende öyle bebeğim olduğu için iki senedir çocuğu okulun ilk günü götürüyorum okula sonrası yok bir daha karne almaya. İlk gün tanıştım bir iki kişi ile ama bir daha gidemedim. Ama illa ki vardır senin gibi biri pes etme 😊
Aynı şehirde farklı semte geçtim çok gurbet denirmi bilmiyorum ama kşmseyi tanımıyorum :) ben kendim götürüyorum olul çok yakın ondan siter istemez dahil oldum başlardan ama sonra işler değişti işte
Açıkçası ben bır sorun goremedım sız sohbet muhabbet etmıyormussunuz sadece selam verıp gecıyormussunuz dıgerlerıni çağırması aranızda sorun olup olmamasıyla alakalı degıldır bur bır toplantı degıl ya sa sınıfça yapıla bısey degıl herkes kafasının uyduğunu evıne davet eder yani bende olsam şahsen muhabbetım olmadığı bırını davet etmem görünce selamlaşmak bu nezaketen selam verıyorum yakın olmak ıstemıyorum demek degıl mı zaten??
Gayette hepsını okudum bende bılıyorum anaokul ortamını benım de çocuğum gıttı herkes aynı saatte gelmıyor kimisi servisle gıdıp geliyor ama dedıklerımın hala arkasındayım buluşma faklı o toplu yapılan bısey evıne mısafırlıge davet etmek ayrı bısey buluşma davet gıbı şeyler bütün velılerın bır arada olması ıcın yapılıyor zaten şayet demek istedıgım sen evıne anlaştığın anlaşmadığın herkesı alıyor musun tabıkı hayır kımse almaz sohbetın muhabbetın olsa çağırmasalar haklısın ama sohbetin muhabbetın olmadığı halde senı çağırmalarını beklemen bu bekllentıde olman sadece seni üzer o yüzden takma kafana bence
Sohpetim vardı aslında zaten o noktada anlamıyorum sohpetim selamım olmasa yada davetlere katılmadam tamam tabiki haklılar
Bence sende hal hatır sorsan belkı çağırırlardı bılmıyorum ama sadece selam verdıgın için çağırmamışlardır dıye düşünüyorum bende çok gırısken atılgan bırısı degılım ama çocuğu almaya gıdınce beklerken öyle beklemektense hal hatır soruyorum onlar soruyor vakıt daha hızlı gecıyor he kımseye gelıp gıtmıyorum orası ayrı ama selam verıp hal hatır soruyorum
Aay hiç çekemem veli veli gibi olmalıdır arkadaşlık olmaz bence yarın bir gün cocuklar kavga etse onlar da eder
Hele ki konuşacak konum yoksa
Evet aslında aynı düşüncedeyim ama şimdi ilerde yazın falan velilerle birşeyler yapılırsa diye düşünüyorum çocuklu falan bu sefer çocuğum dışta kalacak kalıyor zaten diğerleri git gel yapıp görüştükleri için çocuklarda kaynaşmış
Böylesi daha iyi değil mi. Hiç bir veliyle görüşmüyorum kaynaşmadım. Tanımam etmem bu velilerin evlere davet etme sıkı pıkı durumlarını sevmiyorum.
Bence senin kafan rahat uğraşma 😃
Çocuğun illaki kendi arkadsşını bulmuştur okulda görüşmesi yeterli dışarda görüşmenin bi manası yok.
Ben kimseyle samimi olmuyorm hatta selam bile vermiyorum hayat felsefem
Yapılsın gider gereğini yapar gelirsin
Bizim veli geubu var ama oyle samimi olup sohbet eden hiç görmedim cocugu alan gıdıyo 🤣 siz bastan mesafe koymuşsunuz kendınızı onların yerıne koysanız anlarsınız
Koymadım aslında ya gayet onlara karşı gğler yüzlüyüm hep selam beririm buluşmalara giderim yani sadece o ayak üstü toplandıklarında 1 2 kere gittim öyle kaldım birdahada gitmedim ama tekte hep selam veriyorum yani bilemedim gerçi anlam veremedim mesafe koysam gruptan konuşmam buluşmalara gitmem
Selam verıp gecıyorsun ama selam verıp hal hatır sorsan onların ıcınde olurdun onlar ıyle yaptıkları ıcın gruplasmıslar
1,497,931 soru
24,469,577 cevap
355,074 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın