Diz kapağım ağrıyor ve üzerine basamıyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
97 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar dün  diz kapağima bır ağrı girdi üstüne basamıyorum. Bır haftadır belim ağrıyordu . Dünde aniden  agrı gırdı oynatamıyorum üstüne basamadım

2 Cevaplar

0 oy
(3 puan) tarafından

Bir sürü nedeni olabilir fakat bir kaç örnek veriyim ters bir hareket yaptıysanız disk kayması olabilir yada fazla ayakta durduysaniz şişlik varsa eğer ödem de oluşmuş olabilir bir sürü neden var dediğim gibi en yaygın iki durumu yazmak istedim 

-Reklam-
0 oy
(11,989 puan) tarafından

Benim dizlerde kac senedir sorun var gitmedim doktora kitlendimi acilmiyo benim dizler 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Diz kapağım ağrıyor ve üzerine basamıyorum neden olabilir?
Diz kapağında aniden oluşan ağrı ve üzerine basamama durumu, menisküs yırtığı, diz kapağı çıkığı, eklem iltihabı veya şiddetli bağ zedelenmesi gibi ciddi durumlara işaret edebilir. Özellikle bel ağrınızın bir haftadır devam etmesi, sorunun bel fıtığı kaynaklı siyatik sinir sıkışmasıyla dizinize yansıyan bir ağrı olma ihtimalini güçlendirmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bel ağrısı diz kapağı ağrısı yapar mı?
Evet, bel bölgesindeki sinir sıkışmaları veya bel fıtığı, bacak boyunca yayılan ağrılara neden olarak diz kapağında güç kaybına ve üzerine basamama hissine yol açabilir. Siyatik siniri üzerindeki baskı, ağrının belden dize veya ayak bileğine kadar hissedilmesine sebep olan en yaygın nörolojik yansımalardan biridir.
Diz kapağı üzerine basamayınca ilk ne yapılmalı?
Diz kapağı üzerine basamadığınız durumlarda ilk adım, dizinizi zorlamadan hemen dinlendirmek ve üzerine yük binmesini engellemektir. Ağrılı bölgeye ilk 24-48 saat içerisinde 15 dakikalık aralıklarla buz uygulamak şişliği ve akut ağrıyı hafifletebilir, ancak üzerine basamama durumu sürüyorsa vakit kaybetmeden bir ortopedi uzmanına görünmeniz gerekir.
Diz kapağındaki ağrı için ne zaman doktora gidilmeli?
Dizinizde hareket kısıtlılığı, üzerine basamama, gözle görülür şişlik veya kızarıklık gibi belirtiler varsa mutlaka tıbbi destek almalısınız. Özellikle ağrı aniden başlamışsa ve günlük hareketlerinizi engelliyorsa, altta yatan mekanik veya nörolojik bir hasarın tespiti için fizik tedavi veya ortopedi muayenesi hayati önem taşır.
Diz kapağı ağrısı nasıl geçer ve tedavi edilir?
Diz kapağı ağrısının tedavisi, ağrının kaynağına bağlı olarak fizik tedavi egzersizleri, ilaç kullanımı veya istirahat ile belirlenir. Eğer bel kaynaklı bir yansıma varsa bel fıtığı tedavisi uygulanır, ancak dizin kendi yapısındaki bir hasar varsa dizlik kullanımı veya ileri durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir; kesin tanı uzman muayenesi sonrası konulur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 389 göst.
27 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Babysmom (815 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 293 göst.
7 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 349 göst.
23 Şubat 2023 Diğer kategorisinde 11202105 (81 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 164 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Mertin annesi (660 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,416 soru

24,655,919 cevap