40+6 haftalık hamileyim, sancılarım başladı, ne yapmalıyım?

0 oy
329 göst.
Diğer kategorisinde (2,640 puan) tarafından

40+6 haftalık hamileyim kızlar sancılarım başladı dua eder misiniz şuan evdeyim sancılarımı takip ediyorum 

9 Cevaplar

0 oy
(5,908 puan) tarafından

Sağ salim doğsun inşallah kazasız belasi kurtul 🤲❤️

-Reklam-
0 oy
(227 puan) tarafından

İnşallah sağ salım kucagına alırsın bebeyını Allah yardımcın olsun

0 oy
(146 puan) tarafından

İlk gebelik değilse hastaneye git doğum çabuk oluyor 

0 oy
(1,760 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun canım. Kaçıncı doğum 

0 oy
(10,351 puan) tarafından

Sancı sıklığın nedir? Eşyaların hazırsa hastaneye geç bence. Evde sancı beklemek bana riskli geliyor, Allah korusun acil bir şey olsa yanında sağlık personeli yok 

0 oy
(9,415 puan) tarafından

Hayırlısıyla sağlıkla ve kolaylıkla bitsin inşallah 😊

0 oy
(3 puan) tarafından

Hastane mesafesi ve bebeğin hareket durumunu göz önünde bulundurun . Sancılarınızi nefes egzersizleri ile kontrol etmeye çalışın , bol bol yürümeye çalışın merfiven inip çıkın , sağlıkla gelsin 

(2,640 puan) tarafından

Geldim şuan nst çekiliyor teşekkür ederim 

0 oy
(460 puan) tarafından

Dogdu mu bebiş inşallah sag Salim kucağına almışsındıe ❤️

(2,640 puan) tarafından

Doğdu canım 13.15 de kucağıma aldım 

(460 puan) tarafından

Çok şükür rabbim sağlıklı büyütmek nasip etsin herley yolunda mı sen nasılsın 

(2,640 puan) tarafından

Yolunda çok şükür iyim teşekkür ederim bebekte iyi biraz dikişim oldu o kadar 

(460 puan) tarafından

Hayırlı olsun o zaman cnım benim sevindim bebegin geldi ya herşey çabucak geçer 😍

0 oy
(8 puan) tarafından

Bence direk hastaneye git ben suyun gelince hemen kalkıp gitmedim bı saat kadar evde oyalandim sonra ağrım tutunca apar topar çıktık hastaneye gittik yolda o sancilarla çok kötü olmuştum ve ilk doğum olmasına rağmen ,6cm açıklıkla gitmişim direk doğum başladı vakit kaybetme bence 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

40+6 haftalık hamilelikte evde sancı takibi nasıl yapılır?
Sancıların süresini, iki sancı arasındaki zaman farkını ve sancının şiddetini bir kağıda veya telefon uygulamasına kaydederek takip edebilirsiniz. Düzenli aralıklarla gelen, her biri 45-60 saniye süren ve 5 dakikada bir tekrarlayan sancılar hastaneye gitme vaktinin geldiğine işaret eder. Bu süreçte sancıların aralığı kısalıyor ve şiddeti artıyorsa mutlaka doktorunuzla iletişime geçin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum sancısını hafifletmek için evde neler yapılabilir?
Doğum sancılarını hafifletmek için ılık bir duş almak, pilates topu üzerinde hafif hareketler yapmak veya dik bir pozisyonda yavaşça yürümek oldukça etkilidir. Derin ve ritmik nefes egzersizleri uygulamak, kaslarınızı gevşetmenize ve ağrıya daha iyi odaklanmanıza yardımcı olur. Rahat bir pozisyonda yan yatmak ve gevşemeye çalışmak vücudunuzun doğum sürecine uyum sağlamasını kolaylaştırır.
40 haftayı geçen hamileliklerde ne zaman hastaneye gidilmeli?
40 haftayı geçen gebeliklerde su gelmesi, nişan gelmesi, bebek hareketlerinde azalma veya düzenli sancıların başlaması durumunda vakit kaybetmeden hastaneye gidilmelidir. Özellikle 5 dakikada bir gelen, yaklaşık bir dakika süren ve dinlenmekle geçmeyen sancılar doğumun başladığını gösterir. Herhangi bir kanama veya su akıntısı fark ettiğinizde evde beklemek yerine en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız en güvenli yoldur.
Yalancı doğum sancısı ile gerçek doğum sancısı nasıl ayırt edilir?
Yalancı doğum sancıları düzensizdir, pozisyon değiştirmekle veya dinlenmekle genellikle geçer ve karın bölgesinde hissedilir. Gerçek doğum sancıları ise düzenli aralıklarla gelir, zamanla sıklığı ve şiddeti artar, dinlenmekle geçmez ve genellikle belden başlayıp kasıklara doğru yayılan bir ağrı şeklindedir. Sancınızın şiddeti artıyorsa ve süresi uzuyorsa bu gerçek doğum sancısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir.
Doğum sancısı başladığında evde beslenme nasıl olmalı?
Doğum sancıları başladığında midenizi yormayacak hafif ve enerji verecek gıdalar tercih edilmelidir. Yoğurt, muz, bal veya hafif bir çorba gibi sindirimi kolay besinler tüketmek, doğum süreci boyunca ihtiyaç duyacağınız enerjiyi sağlar. Ağır, yağlı ve sindirimi zor yiyeceklerden kaçınmalı ve vücudunuzun susuz kalmaması için azar azar su içmeye özen göstermelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 331 göst.
8 Haziran 2025 Diğer kategorisinde mehlikam (103 puan) tarafından soruldu
+7 oy
36 cevap 1,580 göst.
0 oy
2 cevap 513 göst.
0 oy
15 cevap 895 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Zeyneparslan (1,008 puan) tarafından soruldu

Kategoriler