Kızlar 40 yaşında Ehliyet almaya karar verdim ve kursa yazıldım. Manuel yapamam diye otomatik vites almaya karar verdim. Dün ilk direksiyon dersimi aldım ama bana çok zor geldi. Direkt trafiğe soktu hem çok şaşırdım hem de panik oldum. Daha önce hiç bilgim ve deneyimim yok bu arada. Kaç tonluk arabayı bu kadar kolay yönlendirmek çok korkuttu beni ve ben çok zorlandım. Bu normal mi ? Ay nolur beni motivasyon edin ve taktik verin. Eşim de hoca da gayet normal dedi ama ben çok afalladım . Mesela dönüşlerde direksiyonu ne kadar çevireceğim tekrar nerde açacağım hiç anlamadım ve her harekette aynaları sağını solunu önünü arkanı kontrol etmek çok zor geldi. İlk olduğu için mi böyle oldu bu?
Çok çık normal, pratik yaparak öğreneceksin hepsini. Panikleme sakin olmaya çalış
Arabadan indiğim de bile çok şaşkındım. Mesela yol kenarında araba park etmiş onu bile fark etmedim. Hocaya diyorum ki niye direksiyonu sağ sol yapıyoruz zırt pırt düşün yani ama yol da aşırı kalabalıktı ve her yer de yol çalışması vardı . Orada yol var mı yok mu onu bile anlamadım
Büyük ihtimalle stresten beynin kendini kitlemiş. Hiçbişeyin farkına varamamışsın,biraz daha sakinleşince stresini azaltıp öyle git derslere. Hocaya mutlaka sır,bunu neden böyle yapıyoruz diye. Sebebini öğrendikçe daha iyi anlamlandırıyorsun.
Ben sorarım susmam hatta bana yaptığım hataları yanlışları o an söyleyin kırılır yada hevesi gider diye düşünmeyin dedim ama ilk gün bir şey söylemem gayet iyiydin ilk gün için dedi ama ben anlattığı her şeyi şimdiden unuttum.
Benim kadar panik ve aceleci insan yoktur.18 yaşıma kadar bisiklet dahi sürmedim.öğrenmeyede kamyonet ve traktörle başladım.inan tecrübesiz olduğum halde tek başıma sürüyordum.eğer imkanınız varsa sürekli pratik yapın.
Arabamız var ama Manuel vites ben otomatiğe yazıldım ve Manuel denedim aşırı zor geldi yapamam
Tabi ki normal. Ama şöyle düşün araba kaç tonluk olursa olsun o arabayı sen yönetiyorsun. Direksiyonu sağa çevirirsen sağa gider sola çevirirsen sola. Ufak bir riskte frene basıp durdurabilirsin. Herşey senin elinde ve senin kontrolunde.
Ben 10 küsür sene once manuel ehliyet aldım ama şuan otomatik kullaniyorum. Ilk başlar senin gibi heycan yapıyordum ama pratik yaptıkça alışıyorsun. Geçen bi yere gidiyordum araba sollarken gaza bastım, baktım km 130u gösteriyor 😂 yani kullanmaya alışınca hız bile yapmak istiyorsun
Ay bilmiyorum koskoca arabanın hakimiyetini ben de olması ağır geldi galiba bana. 30-40 la giderken bile sanki 70-80 le gidiyormuş gibi hissettim
😂 her araba kullanmaya yeni başlayan kadın yaşamıştır bunu emin ol. Sadece "ben gaza basmazsam gitmez, frene basarsam durur, direksiyonu nerye çevirirsem orya gider." Diye bunu kafanda yer et. Ben böyle böyle aştım.
Aktif kullanmaya başladığımda nerdeyse 1 ay sadece 30 40 la gittim 😅 3. Vitese atmaya korkuyordum eşimle gidiyoruz yol boş bas diyor yok yok iyi diyorum bayadır ben kullanırken almamıştım arabaya geçen kızı almaya gittik kullanıyorum bastım 3. 4. Vitese aldım adam şok hatun sana ne olmuş ya görmeyeli işi çözmüşsün dedi 😂😂
😂 kesinliklee eşler yanımızda olunca panik yaptırıyorlar. Ben eşimjn yanında 130 la gitsem korkudan koltuğa yapışır heralde 😂😂 kendi 180 leri görüyor ama biz acemiyiz tabi beyfendinin gözünde 😈😁
Allahın hergünü işe gidip gelıyorm trafikte.Bundan 3 yıl önce insanlara çarpacam hadi önüme atlarsa korkusu vardı.Eşim dedi al bu arabayı istersen yak.Çocuğu kreşe sen bırakacaksn benim iş yerime ters, ben kendi arabamla gitcem dedi.Ogün o trafıkte elim ayagım titredi ama o günden beri çok iyi bir sürücüyüm İyi ki öğrenmişim Özellikle eşimin hastane sürecinde kimseye ağız eymedim.İstediğim yere eşimi darlamadan ona hadi götür demeden kendim gidiyorum resmen özgürlük canm.Sabret cesaret et inanki yaparsın.
Walla canım normalde çok sakin hiç panik olmayan biriyim niye böyle oldu anlamdım hatta arabadan indim eşimin yanına gittim dedim ben Ehliyet istemiyorum bşr daha derse de gitmicem o derece zor geldi . Ben bile kendime şaşıyorum
Evet ilk olduğu için öyle. Babamın arabası manuel Toros'tu, onda öğrendim ben kanala uçtum :) 2015'te de kendi arabam olunca birkaç ders aldım sonra direkt daldım trafiğe. İlk dersler öyle olur. Hiç dert etme. Simülasyon dersleri var sanırım gerçek arabada gibisin ama sınıftasın. Onlarla destekleyebilirsin kursta
Kanala uçmak djjdkdjdkdkdk bişey olmadı mı ya kız arabaya sana Allah korumuş 😂😂
Benim eşim de takla atmış yara almadan kendi çıkmış arabadan . Ama bu araba sürmenin zor olduğunu değiştirmiyor maalesef. Neyse alışırım inşallah
Kolay değil ama bence kadınlar için daha kolay çünkü bize kompleks işler için uygunuz. Aynı anda çocuk bakan, evi çeviren, yemek yapan, kendine de bakan canlılarız bizi. Araba sürmek neymiş ya😄 Erkekler sıkıyorsa bir günü bizim gibi karmakarışık yaşasınlar 😄
Emin ol herkes benzer kaygıları yaşadı. Bir şey sen ne dersen öyledir, zor dersen zordur. Sen onun yerine "Zor evet ama ben yaparım" dersen kolaylaşır. 1 hafta derselere git, haftaya bugün tam 1 Ocak Perşembe günü bu duygularda olmayacaksın. Sonraki hafta 8 Ocak Perşembe günü çok başka bir noktada olacaksın. Yeter ki düzenli sür bırakma.
@Kulpsuzkupa sulama kanalı kız, ama yine de derin sayılırdı 😄 Toros taş gibi araba çok şükür ikimize de bir şey olmamıştı. İndim arabadan eve gittim anneme ben arabayı kanala düşürdüm dedim, duşa girdim çıktım babama haber verdik 🤣
Ay iyi bari bişey olmamış 😂😂😂 torosa. Bişey olmaz sende taş gibi kadınsın bu arada 😍🥰😅
Ya bi kere eşim bana vermişti boş yolda benim şansıma kedi köpek tümsek herşey çıktı karşıma 😂😂😂
Ay benim de öyle. Yolda yok yoktu
8 yıl oldu ehliyetimi alalı manuel aldım hem otomatik hem manuel kullanırım diye ikisini de kullandım otomatik araba bisiklet sürmek gibi geldi bana vites derdin yok debriyaj derdin yok çok daha kolay ilk olduğu için böyle atlatırsın bol bol pratik yap biraz sürdükten sonra sıkılıyosun araba sürmekten ben öyle oldum😂
Hoca da dedi bir kaç gün sonra sen in ben kendim süreceğim derdin dedi bakalım artık
İlk zaman öyle oluyo heves oluyo ya ben 5 sene bir fiil kullandım sıkıldım valla kafam almıyo trafik falan mecbur sürüyorum artık çocukla bi yere falan giderken gezmeye götürürken
Ben de hiç araba kullanmaya heves etmedim bu yaşa kadar. Kızım büyüyor okul kurslara başlayacak o başlamadan öğreneyim dedim ama ilk günden fiyasko
İlk olduğu için öyle zamanla alışıyorsun hele otomatik araba çok daha kolay ilk başlarda korkman panik olman gayet normal sürerek alışacaksın
Sınava kadar alışsam bari
Alışırsın hocanın dediklerine dikkat et sadece ve bitek hocayı dinle eşinden vs taktik alma ben şuan manuel ve suv bir araba kullanıyorum 😅 geçen otomatik i20 yi kullandım oyuncak gibi geldi
Kursun arabası i10 o bile kocaman geldi bana. Ben de eşime diyorum keşke sen de olsaydın yanımda kendimi daha güvende hissederdim diye.
Sakın sakın asla kocadan hoca olmuyor koca arabadayken hiç olmuyor ben derslerde 1 kere bile arabayı stop ettirmedim ehliyeti aldım kocamla çıktık 10 km de 4 defa stop ettim ağladım indim sonra 2 ders aldım trafik akışına girmek için ve park için ondan beride aktif kullanıyorum zaten alışırsın sende baştan pes etme aracın gayet küçük
Sınava giderken 8 aylık hamileydim sürücü kursunda hocayı beklerken oturdum ağladım . Ben kendi başıma ne diye iş açtım , derdin mi yoktu? Ne gerek vardı cart curt diye saydirarak girdim sınava. Düşün ki karnım burnumda direksiyon dönmüyor onun için koltuk ayarı yapıldı 😂 ve çok şükür tekte gectim 10 gün sonra da doğum yaptım . İnsan o an kendine kufretse bile devamlı kullanınca Allah'a şükür ediyor 😂😂
Ay inşallah ben de geçerim
Gayet normal heleki ilk tecrübe ile
Süre süre alışacaksın. Sonra o tonluk araba bebek Arabası gibi gelicek. Ben ilk kursa yazıldım orda başladım orda direk trafiğe çıkılmaz 16 kere derse gittim die hatırlıyorum
Sonra eşimle kullandım . eşimin de usta öğretici belgesi var . Eşim derdi senin gibi böyle acemiyken hız yapanı görmedim die 😁 severdim hız yapmayı
Toplamda 7 ders görüp sınava girecekmişiz . Müfredat değişmiş. Senin ehliyet baya eski mi? Biz direkt trafiğe çıktık
Evet 2010 da aldım ben
2016 dan sonra müfredat tamamen değişmiş. Her yılda güncelleme yapıyorlarmış
Ben küçükken bisiklet sürmeyi çok isterdim süremezdim korkardım hep evlendıkten sonra eşim dedi seni ehlıyete yazalım ocakta 1 sene olcak yazılalı gebelıkten dolayı erteledık hep sürüş sınavlarını ve bu pazar sınavım var salıdan berı ders görüyorum salı günü cok zor demıycem ama ınsan bıraz heyecanlı oluyor esımde oncesınde sürmeyi biraz öğretmişti sadece park geri gidişi göstermemişti gebelıkten dolayı sımdı kızımla bırlıkte derslere gıdıyoruz :) alışırsınız biz kadınlar herşeyi yapacak gücümüz var :)
İnşallah şu sınavı geçebilirim
Bacım 10 yıllık şoförüm arabayı istop ede ede öğrendik şimdi şehir dışına bile çıkıyorum, telefonda mesaj bile yazabilirim o dereceye geldim ama ben çok kuralcı bir insanım ondan mesaj atmam yani 🤣 ilk deneyim olduğu için şuan çok normal, zamanla ustalaşacaksın ondan sonra oyuncak araba gibi kullanacaksın çok basit gelecek
Bakalım şu sınavı geçeyim bir de
Ben 18 yaşındayım aldığımda dizlerim kollarım zangır zangırr titriyordu manuel aldım. Hocamı daha önceden tanıyordum bana sen kalırsın çok paniksin diyordu küsüp kavga ediyordum 😀 her ders bitiminde omuzlarım ağrıyordu kasılmaktan. Sonuç olarak tekte aldım. İstanbul trafiğinde yine dizlerim titreyerek pratik yaptım şuan tek başıma 6-8 saat uzun yol yapıyorum. Kadın isterse herşey yapar çok normal yürümeyi bilmeyen çocuğa yürü demek gbi bişey. Emin ol herkes öyle öğreniyor
Şu sınavı geçeyim de hayırlısıyla. Ben de titreme kendini kasma olmadı. Sanki hiçbir şey anlamamış kafamın içi boşalmış gibi oldu
Hangi kurs ? Varsak eğitim güzergahında mi yaptilar ya oradaki Tahtakalenin orası ciddi sıkıntılı bir kavşak panik olman normal
Aslan sürücü kursu. Habipler de verdi dersi. Yollara çok kötüydü, çok araba vardı
Banada seneler önce eğitimdeki güzergahın dışında bir kavşakta dönmemi istemişti sinirlenip makas attım diye o an bitti sinavim 😄 o taraflar gerçekten karışık direk trafiğe çıkarması sacma
Evet ilk oldugu icin cok cok normal. Trafige cikmadan trafigi ogrenmek zor. Pratik yaptikca, trafige ciktikca hem paniginizi aticaksiniz hem tecrube edeceginiz icin cok daha rahat kullanacaksiniz. Instagramda direksiyon egitmenleri var. Onlarin kisa videolarini izleyebilirsiniz. Faydasi oluyo gercekten.
İnşallah diğer dersler daha kolay geçer
Uzun suredir kanıyorum ben suv araç araç kullaniyorum ben ilktede hep kolay gelmişti şimdide oyle panik olcak birsey yok yaparsın dönüşlerin acilarini geniş al hepimiz o aynalara bakıyoruz ben genelde sağ sol cam aynılarını kullaniyorum klanmazsn olmaz heryere algin acik olmalı sadece ön yok sağına soluna hakim olman lazım
Biliyorum da işte çok zor geldi ilk etapta. Hevesim kırıldı şahsen . Sevmedim araba kullanmayı
Yok yok öyle düşünme öğrenince elin ayağın olcak kimseye eyvallahın olmayacak ben oğlumu alıyorum hergun disarlardsyiz 😊
Ay hadi inşallah
Keşke Manuel alsaydin canım
Otomatik çok kolay ve Manuel suremezsin
Manuel aracı kullanamazsin
Ama Manuel alsaydin, otomatiği kullanabilirdin
Manuel denedim çok zor geldi o yüzden vazgeçtim. Ehliyeti alayım otomatik araba alıcaz zaten.
İlk baslarken her is oyle olur öğrenince aman bişi değilmiş bundan mı korktum diceksimiz
Ay inşallah
1,491,840 soru
24,377,528 cevap
348,437 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın