Bebeğim için Libalaks kullanan var mı, nasıl uygulanır?

0 oy
87 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (14 puan) tarafından

Mrb anneler cocugun da libalaks kullanan varmı. 

1 cevap

0 oy
(1,180 puan) tarafından

Küçük krem gibi birşey ucunu vazelin ile yaglayıp kullan 

(14 puan) tarafından

Cocugum ıcın sordum zararı varmı

(1,180 puan) tarafından

Kaç yaşında 

(14 puan) tarafından

2.5 yasında 

(2,518 puan) tarafından

zatari yok benege bile yapiliyor zaten .  sadece poposu nekadar kremlesen vazelinlesende bi tık tahris oluo bilac gun acir sadece kaka yaoarken okadar.  ben hamileyken haftada bir kendimje de kullandim vc ye cikmak icin

(1,180 puan) tarafından

Kullanılır canım kremini ucunu dedim 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Libalaks lavman bebeklerde nasıl kullanılır?
Libalaks lavman, doktorunuzun önerdiği dozajda, çocuğun sol yanına yatırılıp dizleri karnına çekildikten sonra tüpün ucunun nazikçe makata yerleştirilmesi ve içeriğin sıkılması ile uygulanır. Uygulama sonrasında çocuğun makat bölgesini birkaç dakika hafifçe bastırarak tutmak, ilacın dışarı çıkmasını önlemek için oldukça önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Libalaks lavman etkisini ne kadar sürede gösterir?
Libalaks uygulaması yapıldıktan sonra genellikle 5 ile 20 dakika içerisinde bağırsak hareketleri hızlanarak dışkılama gerçekleşir. İlacın etki süresi çocuğun bağırsak doluluğuna ve kabızlık şiddetine bağlı olarak küçük farklılıklar gösterebilse de, çoğu vakada yarım saat içerisinde sonuç alınmaktadır.
Bebeklerde Libalaks kullanımı neden tercih edilir?
Libalaks, şiddetli kabızlık durumlarında bağırsakları hızlı bir şekilde yumuşatarak dışkının vücuttan kolayca atılmasını sağlayan bir yardımcı tedavi yöntemidir. Özellikle uzun süreli kabızlık yaşayan bebeklerde bağırsak tıkanıklığı riskini azaltmak ve çocuğun yaşadığı ağrılı süreci sonlandırmak amacıyla hekimler tarafından reçete edilir.
Libalaks lavman kullanımında nelere dikkat edilmelidir?
Libalaks kullanımı sırasında en önemli husus, ilacı sadece doktorunuzun belirttiği sıklıkta ve miktarda kullanmaktır. Sürekli veya gereksiz lavman kullanımı, bebeğin bağırsaklarının kendi kendine çalışma refleksini tembelleştirebileceği için bu tür ürünler ancak zorunlu hallerde ve uzman tavsiyesiyle uygulanmalıdır.
Libalaks lavman sonrası bebekte nelere dikkat edilmeli?
Lavman işlemi bittikten sonra bebeğin makat bölgesini tahriş etmemek için nazikçe temizlemeli ve gerekirse pişik kremi ile bölgeyi koruma altına almalısınız. Dışkılama sonrası çocuğun bol sıvı almasını sağlamak, bağırsakların normal düzenine dönmesine yardımcı olacak en etkili desteklerden biridir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 271 göst.
0 oy
0 cevap 192 göst.
0 oy
11 cevap 658 göst.
+1 oy
8 cevap 316 göst.

Kategoriler

1,507,712 soru

24,609,528 cevap