Bime gittim arkadaşlar sıra beklerken bu muhabbete tanık oldum
. Kasiyer kadın
Diğer çalışan erkek
Kadın dedi ki çay yaptınız mı
Erkek de. Dedi hayır dedi yapmadım daha bulaşıkları yeni yıkadım dedi
Orda önde bekleyen birtane kadın
Hemen diğer kadın kasiyere döndü ve dedi ki
Utanmıyor musunuz iki tane kadın adama bulaşık yıkatiyorsunuz ayıp dedi. Ben şok ve Kasiyer kadın da hamile düşün
Kadın işte kendini savunmaya geçti ama ben dayanamadım
Ne alaka ya dedim burda ikiside aynı sartlar altında çalışıyor neden kadın bulaşığı yıkasin üstelik hamile falan dedim
Kasiyer kız da hemen benim onu savundugumu görünce cesaretlendi
Ama erkek olan da o kadından cesaret aldı konuş teyze bak ben birdaha asla yikamam teyzem hakkı falan diyor sok oldum erkek diye . Neden bazı şeyleri yapmasın kadınla aynı işi yapıyorlar ya bu zihniyetler böyle erkekleri şişirip tepemize saliyor bitmediler ya
Eziklenmeye ve hizmetçi gibi kullanılmaya alışmış bir kadının düşüncelerini değiştiremezsiniz sabit fikirli insanlar diyebilirim hiç çeneyi yormaya gerek yok
Yazık ya sanki kendi cocgufuna kızıyor nasıl azarladı ya asagiladi resmen
Aynen öyle. En iyisi böyle insanlardan uzak olmak böyleleri ile alışverişi muhabbeti kesmek. Kız alıp vermemek üremelerinin azalmasını izlemek. Doğal seçilim denen bir şey vardı böyleleri kendi gibileri ile evlenip çoğalıp zamanla yok olsunlar bize bulaşmasınlar.
Isyerlerinde görev paylaşımı vardır sırayla yapıyorlardır yani ne kadin haklı ne erkek haklı birbirlerini gazlasalarda ikiside eninde sonunda o yedikleri bulaşıkları yikayacaklar 😁 kavgaya gerek yok
Kavgaya gerek yok mu kadın resmen hamile kadını azarladı ve sen utanmiyomusun erkeğe bulaşık yikatmaya iki kadinsiniz dedi
Yav yaşlı kadındır zaten kaile bile almazdım sanki hamile olunca iş yap.yapilmiyormu sabahın köründe kasaya geçmiş hamile hamile tüm gün ayakta çalışacak bile işine bak der gecerdim ❣️
Valla yaşlı değil di canım gayet aklı başındaydı sırf erkek diye . O kadını öyle bir azarladi ki. Yani elbette iş paylaşımı yapıyorlardır benim anlatmaya çalıştığım erkeği üstün gören zihniyet yani diyor ki erkek gelsin otursun sen kasadan çik git bulaşığı yıka sona geri gel
O zamn yırtmayın kiz agzini 😃
Ben öğrencilerde bile böyle muhabbet görünce susturuyorum ama zihnîyet maalesef değişmiyor. Ama o kadın kasiyer ben olsam o iş öyle olmuyor teyzecim onun işini de ben yapacak değilim. O da benim yerime kaldırılacak indirilecek her şeyi yapsın o zaman ben sadece kasada oturayım sonuçta o eşyayı kaldırmakta kadın işi değil derdim
Resmen hamile kadına sen utanmiyomusun dedi erkeğe bulaşık yikatiyosun dedi yani kadın hamilede olsa erkekle aynı işi de yapsa temizliği kadın yapmak zorundami
Kadın burda saçma şekilde pasif kalmış sen utanmıyor musun teyze olur olmadık işe burnunu sokuyorsun burda çalışıyor parasını alıyor demeliydi yani kadına ekstra bir lütuf iyilik yok işin içinde
Evet cevap veremedi . Yaşlı da değil kadın ben savundum ve çıkmak zorundaydim. Yoksa daha cevabını verirdim
O kadının inşallah oğlu yoktur ıy.
Kesinlikle varidr
Boyleleri yuzunden ven erkegim deyip hic biseye elini sormeyen bi millet yetisti erkek milleti deyip kiziyoruz ama yetistiren anada suc benim 2 erkek kardesim var hamileligimde de kucuk brbegim varken de geldiler yeri geldi evimi temizlediler yeri geldi yemek yaptilar yeri geldi cocuguma baktilar 3 bucuk yasinda oglum benimle birlikte temizlik yapiyo vilada supurge icin kavga ediyo bende yapcam diye bana vermiyo resmen eline toz bezi verip kandiriyorum grcen gun baktim sıkıldı bende kalk bulasiklari yika dedim altina sandalyeyi cektim onune onluk bagladim butun bulasiklari kopukledi oncesinde de bulasik makinasini bosaltti masanin uzerinr dizdi ama olsun bi isin ucundan tuttu sonucta hatta yoruldu istersen ben yapayim dinlen dedim yok yok yapma sakin dedi geri kalkti basladi yikamaya burlikte tursu kurduk domamres sosu yaptik taze fasulye isine hic ksrismam mesela veririm eline kendisi ayiklar burdna butun erkek annelerine sesleniyorum cocuklariniza ev isini ogretin ev isi kadin isi degildir ev isi kisisel istir bi cocuk kendi basina kaldiginda ac ve pis olmamayi becerebilmeli yemek de ogrensin temizlik de ogrensin kiz ilerde el kizina minnet etmesin nasil kiz cocuklarimiza okusun meslek sahibi olsun kocasinin eline bakmasin diyosak ogullarimiz da gelinin eline bakmasin
Benim iki oğlum var her temizlikte onlara görev veririm
Erkek kiz ayirmadan butun cocuklarimizi her alana sokmamiz lazim
Ay benim esiminde yengesi böyle kafada ya ben hamileydim iftara çağırmıştı bizi sofrayı toplarken kaynanam eşime yarım et eşine dedi eşim kalktı yardım ediyor kadın durdurdu ya kadın dururken erkek iş yapar mı erkeğin iş gormesini sevmem ben deyip eşimi oturttu kaynanam kaldırttı olsun yardım etsin diye Allah kaynanam dan razı olsun yengeye bende sinirlendim eşine yardım etmesinin neresi kötü yenge dedim aman ne biliyim sevmem ben erkek otursun köşede dedi boyle mantıkta insan oldu mu bu dünya düzelir mi sizce
Erkek otursun afedersin erkek sadece şaapsin
bu kadının büyüttüğü bir oğlu varsa yazık gelinine
Kesin vardir
bi arkadaşım ortanca kız, 2 de erkek var evde. kız işteyken annesi arıyordu ne zaman gelecen ev süpürülecek diye🤦🏼♀️ oysa kızın çalışma saatleri belliydi ve o saatlerde erkekler evdeydi dedi birşnde oğulların süpürsün diye, kızım onlar ne anlar süpürmekten dedi kadın🤦🏼♀️ süpürge yapmaktan anlamayan bir insan nefes de almasın ya
benim özel gereksinimli yeğenim bile süpürüyor evi 🤦🏼♀️
Yaptırmamak için diyor
Benim abim yemek yapar ev süpürür tatlı kek pasta hepsini de yapar
bunları yapmak için kadın olmaya gerek yok. bir kız çocuğunu nasıl yetiştiriyorsan erkeği de yetiştirirsin o da yapar.
her çeşit yemeği yapmayabilir ama aç kalmayacak kadar yemek yapmalı herkes, aynı şekilde temizliği de. yoksa hayvandan ne farkımız var, kaldı ki çoğu hayvn temizliğini de yapıyor
Çöp fikirlerini bir kenara birakiyorum da bir muşteri calisan is arkdaslarinin arasindaki muhabbete neden dahil olur bu hadsizlik bir tek yaşlilarimizda var bazi yaşlilarimiz gercekten asiri hadsiz sokaktan gecerken kiyafetine karisir ayni ortamda bir sey konusursun lafina dalar ben anlamiyorum yani ne cesaret ne munasebet.
Yaşlı olup olmadigini belirtmemissin ama muhtemeln oyledir diye dusundum degilse bile hadsizlik yani.
Orta yaşlı yaşlı değil cok
Teyzeyi cöpe atin ziyan çünkü
Üretim hatası:)
Bu işin kadın erkeği yoktur sırayla yapıyorlardır
Benm kardesimde markete çalışıyor ama orda yeme herkese ait dışardan yiyorlar kendileri hazirlasalar onlarda sırayla yapıp yikarlarfi
Eski kafalar geneli öyle erkektir o kafasında gülüp gecseydin yaşlı diyip
Kayinvalidemi sevmem ama her zaman esime kalk yardım et der salata yap bulaşığı akit evi süpür kıza yüklenme hangisine yetişsin der
Ben markette çalışırken biz kızlarla sırayla yikardik
10 sene çalıştım daha bir kere erkeğin bulaşık yıkadıgi olmamıştır
Kizlarla sırayla yikardik
Tabi bimin düzenini bilmiyorum
Bir kere personellerin müşteri önünde bu tarz muhabbete girmeleri baştan aşağı yanlış. Herkesin düşüncesi doğru veya yanlış farklıdır. Böyle yaparak karşıdakinin ağzına laf vermişler.
İşte tam da böyle düşünenler yüzünden Ben erkeğim yapmam o kadın işi diyen erkekler çıkıyor 🤦🏻♀️
Maalesef benim kaynanam da eşimi öyle alıştırmış. Evliliğin ilk zamanlarında gözümün önünde bile doldururdu. Eşim de o kafayla büyüdüğü için uzun süre aynı mantıktaydı. Bu sene biraz biraz yardım etmeye başladı ama hâlâ bir şey söylesem kadın işi diyor. Çok gururlu, gururuna yediremiyor.
Bak düşün adam yüksek lisans yapmış ama çocukluktan beynine kazınan o anlayış hala duruyor. Yani mesele eğitim değil, nasıl yetiştirildiği… maalesef izleri kolay silinmiyor.
1,492,782 soru
24,391,251 cevap
349,308 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın