32 haftalık hamileyim, cinsel ilişkide neden yanma yaşıyorum?

0 oy
336 göst.
Diğer kategorisinde (202 puan) tarafından

Çok af edersiniz ama gerçekten çok canım sıkıldı bu durumdan daha önce böyle birşey yoktu son 2 3 aydır oldu 32 haftalık hamileyim eşimle zaten çok ilişkimiz olmuyor olunca da çok ağrılı yanma şeklinde oluyor 1 ay içinde 3 kez idrar tahlili yaptım kan da yapıldı alt muayene oldum enfeksiyon az var denildi fitil kullandim sonra yine gittim temiz sonuçlar denildi özele gittim oda temiz dedi o zaman bu yanma neden gecmiyor anlamış değilim bilgisi olan varmı 

5 Cevaplar

0 oy
(4,698 puan) tarafından

Son haftalarda benimde yanma oluyordu, bişey çıkmadı,  doktora sordun mu, şikayetini, belki zorlamamak gerek

-Reklam-
0 oy
(2,532 puan) tarafından

Hormonlardan ötürü kuruluk başlıyor, şuanlardan itibaren doğumdan sonra da devam edecek yapman gereken jel kullanmak , başka çözümü yok kendine eziyet edersin

0 oy
(2,663 puan) tarafından

Travazol Krem kullan bı dene bendede gebeliğin son aylarında daha çok yanma şeklinde oluyordu surunce baya iyi gelmişti bana

(2,147 puan) tarafından

Travazol kortizollü bir krem olduğundan öyle kafaya göre kullanılmamalı, gebelikte hele ki.

(2,663 puan) tarafından

Dk yazmıştı bana kaşıntı batma yanma gibi durumlarda kullanabilirsin demişti o yüzden ben son 4 ay hep kullandım 

(2,147 puan) tarafından

Evet size doktor yazmış ama belki arkadaşın sıkıntısı farklı sebeptendir ona başka tedavi uygulanır en iyisi onun da doktora görünmesi 😊

(2,663 puan) tarafından

Görünmüş canım tahlilde vermiş belki iyi gelir dedim kullanmak ona kalmış zaten

0 oy
(148 puan) tarafından

İlişkiden sonra oluyorsa eşinde enfeksiyon olabilir 

0 oy
(9,475 puan) tarafından

Belki esin de var enfeksiyon 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

32 haftalık hamileyim cinsel ilişkide yanma neden olur?
Gebeliğin üçüncü trimesterinde cinsel ilişkide yaşanan yanma hissi, genellikle hormon seviyelerindeki değişimlere bağlı vajinal kuruluk, hassaslaşan mukoza dokusu veya gebelik döneminde daha sık görülen mantar enfeksiyonlarından kaynaklanır. Tahliller temiz çıksa dahi, gebelik hormonlarının etkisiyle vajinal flora değişebileceği için doktorunuzla bu hassasiyeti ve ilişki esnasında kullanabileceğiniz su bazlı kayganlaştırıcı seçeneklerini değerlendirmeniz faydalı olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik sürecinde ağrılı cinsel ilişki normal midir?
Gebelik sürecinde ağrılı cinsel ilişki yaygın bir durum olmakla birlikte normal kabul edilmez ve mutlaka doktor tarafından incelenmelidir. Özellikle 32. haftada bebek büyüdükçe artan pelvik baskı, rahim ağzındaki hassasiyet veya enfeksiyonlar bu duruma yol açabilir. Enfeksiyon testleri temiz olsa dahi, cinsel ilişki sırasında ağrının devam etmesi durumunda doktorunuzdan pelvik bölge muayenesi ve özel bir değerlendirme talep etmelisiniz.
Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu olmadan vajinal yanma olur mu?
Evet, idrar yolu enfeksiyonu veya mantar enfeksiyonu olmasa bile hamilelikte vajinal yanma yaşanabilir. Gebeliğin bu döneminde artan östrojen seviyeleri vajinal dokunun daha ince ve hassas olmasına neden olarak ilişki sırasında yanma hissine yol açabilir. Ayrıca, kullanılan hijyen ürünlerine karşı gelişen hassasiyet veya pelvik taban kaslarındaki gerginlik de benzer belirtilerle kendini gösterebilir.
32 haftalık gebelikte cinsel ilişki sonrası yanma nasıl geçer?
Gebeliğin 32. haftasında ilişki sonrası oluşan yanma hissini hafifletmek için su bazlı, parfümsüz ve medikal onaylı kayganlaştırıcılar kullanmak oldukça etkilidir. İlişki öncesi ve sonrası bölgenin temizliğini sadece ılık suyla yapmak, tahrişi önlemek için önemlidir. Eğer yanma hissi ilişkiyi takip eden saatlerde de devam ediyorsa, herhangi bir kimyasal ürün kullanmadan durumu doktorunuzla paylaşarak alternatif tavsiyeler almanız gerekir.
Gebelikte vajinal yanma ne zaman doktora danışılmalıdır?
Vajinal yanma şikayeti cinsel ilişkiyi kısıtlıyor, günlük yaşam kalitenizi düşürüyor veya beraberinde akıntı, kaşıntı ve ateş gibi ek belirtiler getiriyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Tahlil sonuçlarınız temiz çıkmış olsa bile, ağrının devam etmesi farklı bir hassasiyetin göstergesi olabilir. Gebelik dönemi boyunca yaşanan hiçbir ağrı ihmal edilmemeli ve özellikle 32. haftadan sonraki süreçte doktorunuzla iletişim halinde kalınmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,033 göst.
0 oy
3 cevap 196 göst.
0 oy
8 cevap 663 göst.
23 Kasım 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,019 soru

24,585,402 cevap

362,697 kullanıcı