Annemin sığ düşünceleri beni nasıl bu kadar hasta edebiliyor?

0 oy
137 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4,354 puan) tarafından

Annem çok sığ düşünceli bir insan .bize misafir şuan ama beni hasta etti farkında değil .dün kizimla17 yaşında ev alınca tek oda istiyorum diye konuşuyor filan annemde atıldı oradan diyor ki senin kendi evin olur büyük kızım İstanbul da oluyor yanıma Ankara ya gelmek istiyor diyor ki senin artık orada bir hayatın olur çok kızdım şuan kendi hala dedemin evinde oturuyor binbir başka yanıma geldi sürekli bana diyor memleketten ev al diye kendi sözlerine bak için soğutmuyor şuan gene titreme nöbetin tuttu eşime de diyemiyorum çünkü çok kızar bu hastalık yüzünden çok çektim uzun zamandır kurtuldum diyordum yine basladu

2 Cevaplar

+1 oy
(13,319 puan) tarafından

Fazla abartıyor olabilir misin okuduğu için öyle demiş olamazmı yani artık orda çalışırsın vs anlamında demiş gibi geldi bana aman anne yine yanıma gelip kalacaklar olsun odaları burdada de geç titreme tutacak kadar kötü bir olay değil canına yazık 

(4,354 puan) tarafından

Elimde olan birşey değil geçmiş yaşantılar kendi beni hiçbir yere göndermedi en son lisede bir Kur'an kursu beni çok istedi hem üniversite okuyalım hem burada ders görür hoca olur çok başarılı diye göndermedi ortaokulda burslu özel okul kazandım yollamafi uzak diye şimdi benim çocuklar olunca gitsinler filan 

-Reklam-
0 oy
(7,463 puan) tarafından

Hiçbir şey anlamadım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Annemle aramızdaki iletişim sorunları beni nasıl hasta edebilir?
Ebeveynle yaşanan yoğun çatışmalar ve stres, vücutta somatizasyon denilen fiziksel tepkilere yol açabilir. Özellikle titreme, panik atak veya kronik yorgunluk gibi belirtiler, bastırılan öfke ve stresin dışa vurumu olabilir. Bu süreçte yaşanan gerginlik, sinir sistemini doğrudan etkileyerek huzursuzluk ve fiziksel rahatsızlık hissini tetikler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ebeveynlerin düşüncesizce yaptığı yorumlarla nasıl başa çıkılır?
Kişisel sınırlarınızı net bir şekilde belirlemek, ebeveynlerin duygusal manipülasyonlarını yönetmede en etkili adımdır. Karşınızdaki kişinin sığ düşüncelerini değiştirmeye çalışmak yerine, kendi duygusal sağlığınızı korumak için tartışmalardan uzaklaşın veya konuyu değiştirin. Tepkisiz kalarak veya sınır çizerek, kendinize olan saygınızı koruyabilir ve stres seviyenizi düşürebilirsiniz.
Aile içi tartışmalar sonrası titreme nöbetleri neden olur?
Aile içi çatışmalar sırasında tetiklenen titreme nöbetleri, vücudun aşırı stres veya anksiyete karşısında verdiği 'savaş ya da kaç' tepkisinin bir sonucudur. Adrenalin seviyesindeki ani yükseliş ve sinir sisteminin aşırı yüklenmesi, kaslarda istemsiz titremelere neden olur. Bu durum, duygusal sınırlarınızın zorlandığını gösteren ciddi bir fiziksel uyarı sinyalidir.
Anneyle olan çatışmalarda duygusal sınır nasıl korunur?
Duygusal sınırları korumak, annenizle olan ilişkinizde kendinizi koruma altına almak için hayati önem taşır. Öncelikle onun söylediklerinin sizin karakterinizi veya kararlarınızı yansıtmadığını kabul edin. Tartışmalar sırasında sakin kalmaya çalışarak veya onunla geçirdiğiniz süreyi sınırlandırarak kendi psikolojik alanınızı savunabilirsiniz; unutmayın ki onun fikirleri sizin gerçekliğiniz değildir.
İlişkilerde yaşanan stres fiziksel hastalıklara yol açar mı?
Kronik stres ve aile içi gerginlikler, vücutta kortizol hormonunun sürekli yüksek kalmasına neden olarak bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Uzun süreli çatışmalı ilişkiler, baş ağrısı, mide sorunları, kas ağrıları ve titreme gibi somatik belirtileri beraberinde getirir. Psikolojik yükün bedene yansıdığı bu durumlarda, profesyonel bir destek almak veya mesafe koymak fiziksel iyileşme süreci için gereklidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 164 göst.
0 oy
7 cevap 597 göst.
16 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Ninni (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 357 göst.
+1 oy
6 cevap 331 göst.
22 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde 2bebek1anneee (338 puan) tarafından soruldu

Kategoriler