Tarhananın içinde kıl çıktı, çorbayı yapmalı mıyım?

0 oy
227 göst.
Diğer kategorisinde (183 puan) tarafından

Kızlar tarhana yapacaktım tarhananın ta üstünde bekletirken içinde kıl olduğunu fark ettim kıl aldım attım ama çorba yapmamakta kararsızım annemler de tarhana dışarıda kurutuluyor olur diyor zaten kaynayacak mikrobu kırılır diyor bilemedim ya başına böyle bir şey gelen var mı

3 Cevaplar

+1 oy
(1,234 puan) tarafından

Kuru şeylerde çikiyor ister istemez 

-Reklam-
+1 oy
(269 puan) tarafından

Kıl varsa yaparım da bende sinek çıkmıştı attım. Sonuçta kıl yerken ağzına gelse yiyemezsin de aldıktan sonra kaynayacak zaten annenin dediği gibi mikrop kalmaz 

0 oy
(9,321 puan) tarafından

Piştikten sonra bende yemem ama kuru gıda sonuçta bir şey olmaz pişir

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Tarhana içinde kıl çıkması durumunda o tarhana kullanılabilir mi?
Tarhana içinde kıl veya yabancı bir madde fark ettiğinizde, hijyen açısından o bölümü ayıklamak yeterli olmayabilir. Ev yapımı tarhanalar dışarıda kurutulduğu için çevresel faktörlere maruz kalabilir; kılın kaynağı tespit edilemiyorsa ve hijyen konusunda endişe duyuyorsanız, riske girmemek adına kullanmamanız en sağlıklı yaklaşımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tarhanayı kaynatmak içindeki mikrop ve bakterileri tamamen yok eder mi?
Tarhanayı yüksek ısıda kaynatmak birçok bakteriyi etkisiz hale getirse de fiziksel yabancı maddeleri veya bunların bıraktığı kalıntıları temizlemez. Isıl işlem, gıda güvenliği için önemlidir ancak gıda içerisine karışmış kıl gibi yabancı cisimler, pişirme işlemiyle steril hale gelmez; bu nedenle gıda güvenliği standartları gereği yabancı madde içeren gıdaların tüketilmemesi önerilir.
Ev yapımı tarhana kuruturken kıl düşmesini nasıl önleyebilirim?
Tarhana kuruturken yabancı maddelerin karışmasını önlemek için tarhanayı mutlaka ince bir tülbent veya temiz bir bezle örtmelisiniz. Dışarıda kurutma işlemi yapıyorsanız, toz ve yabancı cisim girişini engellemek adına gözenekli ancak koruyucu örtüler kullanmak, gıda güvenliğinizi korumak için en etkili yöntemdir.
Tarhana içerisinde yabancı madde olduğunda ne yapmak gerekir?
Tarhana içerisinde kıl, tüy veya benzeri yabancı bir madde bulduğunuzda, ilgili bölgeyi tamamen ayıklamanız gerekir ancak madde tarhananın içine derinlemesine karıştıysa ürünün bütünü riskli kabul edilebilir. Eğer maddeyi çıkardıktan sonra tarhananın renginde veya dokusunda bir değişim fark etmiyorsanız ve madde dışarıdan gelmiş basit bir parçaysa ayıklayarak kullanabilirsiniz, ancak emin değilseniz imha etmek en güvenlisidir.
Tarhananın bozulup bozulmadığı nasıl anlaşılır?
Tarhananın bozulduğunu anlamak için rengindeki değişimlere, keskin veya ekşi olmayan kötü kokulara ve yüzeyinde oluşan küflenmelere bakmalısınız. Tarhana, uygun şekilde saklanmadığında nemlenerek küf üretebilir veya kötü koku yayabilir; eğer tarhananızın rengi normalden farklıysa veya nemlenmişse, kıl gibi fiziksel maddeler dışında bozulma belirtileri de gösteriyor olabilir ve bu durumda kesinlikle tüketilmemelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 130 göst.
+2 oy
19 cevap 885 göst.
+2 oy
4 cevap 749 göst.
+1 oy
19 cevap 1,075 göst.

Kategoriler

1,514,415 soru

24,696,394 cevap