0 oy
364 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,455 puan) tarafından

Uzun zaman sonra soru soruyorum 

Bebeğim 17 aylık herşeyi tam şu an tam yürüyemiyor desteksiz çocuk doktoruna gittik kan tahlili yapalım önce dedi çok az demir eksikliği var dedi b12 290 cıktı az değil ama biz 350 istiyoruz dedi takviye yazdı gelişim basamaklarını sordu ne zaman oturdu emekledi vs. Sorun yok dedi kelime haznesini sordu ondada sorun yoktu 1 ay sonra tekrar gel dedi tam denge sağlayamıyor yürürken sallanıyor 

16 Cevaplar

0 oy
önce (1,303 puan) tarafından

Her bebek farklıdır 3.cu oğlum 8 aylık yürüdü şuan bebeğim 13 aylıktı yürüdü yani 18 aylık olana kadar yürümesi beklenir dk sıkıntı olsaydı muhakkak söylerdi 

önce (3,455 puan) tarafından

Bekliyorum bende hayırlısıyla yürüsün

-Reklam-
0 oy
önce (59 puan) tarafından

Canım benimde oğlum 1.5 yaşında oğlum yürüyemedim  doktor da vitamin eksikliği dedi  vitamin verdim 1 aya kalmadan yürüdü 

Ne vitamini yazmıstı

önce (59 puan) tarafından

Devir 3 şu Bebeklere verilen ilk vitamin varya 

D vitamini iyi çıkmıstı benim bebeğimin

0 oy
önce (15,222 puan) tarafından

@Annesininmasali arkadaşımin geç yürudu prensesi belki yardımcı olur 🙏

Bekliyim

önce (1,411 puan) tarafından
+1

Benim 15 aylık yürüdü kızım ama ben panik biriyim ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum 18 aya kadar vakit var yürür merak etmeyin 

0 oy
önce (1,396 puan) tarafından

Canım yürümesi için herhangi bir aktivite veya egzersiz yapıyor musun? Bilmiyorum bundan kaynaklı mı ama 8 aylık yürüdü benim kızım ama ben akşama kadar varım yoğum çocuklarım diyebilirim. Yemek harici hiç bir ev işi yapmıyorum 

Evet oyun oynuyorum sürekli ama benmkide çok nazlı

0 oy
önce (8,036 puan) tarafından

16 aylık yürüdü. Gelişimsel sıkıntısı yoksa hiçbir sorun olmaz demişti doktor. Sizin de yok anladığım kadarıyla. Zorlamayın çocuğu demişti. Bir de yürümedi, yürümeyecek diye endişe hissettirmeyin yürüyeceği varsa da korkar demişti. 

Doktor bir kaç soru sordu olsaydı söylerdi bence

Aynen, problem olsa söylerdi. Biz çocuk ortopedistine de gittik 1 yaştan önce yürümesini iyi karşılamayız ideali 12. aydan itibaren demişti. Diş çıkarma, yürüme, tuvalet eğitimi gibi gelişim basamaklarının erken olması iyi değilmiş. Ben ne kadar erken o kadar iyidir diye bilirdim hep :)

Dişleri erken çıkarmak neden iyi değilmiş doktor söyledi mi

Evet maalesef, oğlumun 4 aylıkken çıktı şimdi 4 yaşında çürüğü var :( Erken çıkarsa erken çürüme ve dökülme olurmuş

Benimkilerde 5 aylık baslamıstı

0 oy
önce (1,227 puan) tarafından

Kızım tam 2 yaşında yürüdü. Ahhh parka gidince yaşıtları koşar oynardı ben mahsun olurdum. Dermansız vermesin geçti bitti. Herşeyin zamanı var ne eksik ne fazla. 

Yürümesi dısında emeklemesi tutunması nasıldı

0 oy
önce (7,309 puan) tarafından

Kızım 18 aylık iken yürüdü bir anda ayaga kakti  yani her yeri tutunarak kalkardı doktorumuz tutunarak kalkiyorsa korkmayın. Diyordu zamani gelince yürür demişti gerçekten de öyle oldu

Öncesindeki yürüme alışkanlığı nasıldı cnm

önce (7,309 puan) tarafından

Duvarları koltuk köşelerini bir yerleri tutunup yürürdü cnm ama tek başına asla yürüyemezdi elinden tutunca ancak bir gün baktım ayağa kakti iki adım attı sonrası geldi 

Anladm cnm aynısı

0 oy
önce (275 puan) tarafından

Hiç emeklemedi sadece koltuktan tutunarak ayakta duruyordu kalkmak için de yine beni kullanıyordu 

yürümeye dair belirtisi yokken birgün misafirlikte çat diye ayağa kalkıp yürüdü herkez şok 20 aylıkken yürüdü 😍

Ay masallah

0 oy
önce (5,797 puan) tarafından

Çok kucakta taşınan veya abisi ablası çarpmasın bişey yapmasın diye yere pek konmayan bebekler de geç yürüyor.

D vitaminini düzenli verin. Tek elinden tutup eğlendirecek yürütün bol bol. Cesareti yoksa cesaret gelir.

D vitaminş veriyorum değerleride iyi çıktı abisi çok düşürdü ama kızımı

0 oy
önce (943 puan) tarafından

Benim oğlum normalde adımlamasına rağmen emeklemeyi tercih ediyordu dizlerinin üzerine tam 18 aylık olduğu hafta yürümeye başladı ama 16 aylıkken desteksiz adım atabiliyordu 10-15 adıma kadar o yüzden çok sorun etmedim bazı çocuklar sanırım kendini geç hazır hissediyor kızın da 10 aylıkken yürümüştü

Korkuyor gibi benimki

0 oy
önce (1,499 puan) tarafından

Hiç mi yürümüyor yoksa koltuklara tutunup veya duvara birşeylere tutunup yürüyor mu canım? Benim oğlumda şuan 16 aylık 16 aylığa 2 hafta kala yürümeye başladı yani bir anda oldu yürümesi. İlk adım arabası aldın mı canım onunla denemeye çalış biz onunla baya bi deneme yaptık. Benim oğlumdan önce doğanlar hep yaşına gelmeden yürüdü bende vakti var dedim hep bir anda ayağa kalkıp yürüdü. Seninde yürür canım merak etme her çocuk bir değil 

İlk adım arabasını rahat sürüyor var evde

Tutunup kalkıyor 

Sıralıyor 

Tek elle tutunca rahat yürüyor 

Bazen 8 adıma kadar atıp düşüyor 

Şu an düşmek yerine oturmayı öğrendi 

Ben yürütüp elini bırakınca anne anne diyor korkuyor

Şu an bunlar var cnm

önce (1,499 puan) tarafından

O zaman korkma canım maşallah yinede iyi zamanla alışır yerinde durmaz içini ferah tut sen

0 oy
önce (26 puan) tarafından

Benimkide 18 olcak yürümedi

Yürürler inşallah

0 oy
önce (440 puan) tarafından

Ay rahatlatayım seni 18 aylıkken yürüdü, aslında 14. Ayda ayakata durup ıkı adım öne atıyordu ama zor geldi heralde bıraktı herşeyi :D ama ne agladım ne testler yaptırdım, en son acilde doktor fızık tedavıye gıdın falan diyince tamam dedim bu cocukta bir sıkıntı var 2 gyn sonra yurudu şükür

İnşallah yürür ya pek istekli değil benim minnoş 

0 oy
önce (1,802 puan) tarafından

İki oğlum var biri 15 aylıkken diğeri 16 bitmek üzereyken yürüdü bi yerden destek alıp ayakta tutanma falan varsa bence korktuğu için yürümüyordu özellikle ikinci oğlum kanepeden tutunup ayakta duruyordu bir kere hadi gel dediö karşısına geçip gelirken düştü ondan sonra bi daha gelmedi bir hafta sonra kendi kendine yürümeye başladı 

Ben kızıma gel gel yapınca arkasına yaslanıp gülüyor inatlasıyor tutunup kalkıyor bazen 8 adım falanda atıyor

0 oy
önce (1,389 puan) tarafından

Yeğenim de olmuştu. 20 aylık gibiyken yürümüştü. Gelişimsel olarak bir sorunu yoktu tembellik istememeydi bence. Gerci şuan yerinde durmuyor orası ayrı da. Şuan 4 yaşında kendi de gayet iyi beslenme olarak maşallah ama cocuktan çocuğa değişiyor bu yürüme. Abisi de tam tersi erken yürümüştü çünkü 

0 oy
önce (4,572 puan) tarafından

Oğlum geç yürüdü sadece yürüme değil oturması, emeklemesi, tutunarak yürümesi de geç oldu. Bizde de demir eksikliği çıktı. Korkmayın bundan kaynaklı biraz geç oluyor bol bol güneşe çıkması lazım şu an gerçi havalar soğuk onun dışında günlük yumurta mutlaka tüketin v d vitamini alsın doktorunuz yazmıştır. Benim oğlum 17 aylıkken başlamıştı yürümeye umarım sizin ki de başlar 🙏

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 759 göst.
0 oy
13 cevap 385 göst.
30 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 355 göst.
29 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Cigdemasya (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 420 göst.
28 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu