0 oy
604 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (893 puan) tarafından

İnfluenza mıdır nedir 1 haftadır kızımı mahvetti yuruyemiyor sürekli uyuyor dün hastaneye götürdük serum verdiler akşam yine erkenden uyudu. Şimdi uyandım bende çok hastayım nasıl geçecek bu hastalık 

17 Cevaplar

0 oy
(94 puan) tarafından

Benim ablam ve çocuklari da aynı 10 gündür hâlâ geçmemiş çok geçmiş olsun Allah'ım şifa versin inşallah bol bol sıvı tüketin

(893 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun rabbim şafi ismi ile şifa versin herkes 

-Reklam-
0 oy
(211 puan) tarafından

Biz aile olarak içindeyiz çok ağır bir hastalık bebeğim 9 aylık 2 günde eridi resmen ben antibiyotik kullanmıyorum diye sürekli bal süt zerdeçal zencefil tarzı şeyleri kaynatıp içiyorum 

(893 puan) tarafından

Benimki 4.5 yaşında içmiyor 4 gündür asla ağzına birşey almadı inşallah icirecem bu sefer öksürük kaldı birtek onda ama benim başım çatlıyor 

(943 puan) tarafından

Meyva suyu diye kandirsan icmezmi canım ya  çok geçmiş olsun bende aynıyım gözlerim bile çatlıyor resmen biz bu yaşta dayanamazken o çocuklar nasıl dayansjn

(211 puan) tarafından

Yeğenim 1 buçuk yaşında o da hiçbir şey yiyip içmiyor zorla bile ağzına sokuyoruz kusarak çıkartıyor oysa biraz yeseler çabuk atlatırlar

(893 puan) tarafından

Valla zorla Ihlamur yaptım bal limon koydum zorla icirdim kustu balgami çıkardı akşam bidaha yapacam 

(211 puan) tarafından

Allah şifa göndersin her birine inşallah 

0 oy
(943 puan) tarafından

Valla bacım unfilanzamiyiz neyiz bilmiyorum ama 4 çocuğum var 3 ü yakalandı 1 haftadan fazla çektiler gece hangisine gideceğimi şaşırmıştım küçük kizimin birde beonsitinvar ciğere inmişti mahvetti şimdi onlari iyi ettim bu kezde 4 gündür ben maç haldeyim ama bana atom çayı aldim o rahatlatıyor birtek halim yok şimdi ikisi okula gidecek kalktım kahvaltı hazirliyorum halim yok ayakta duramiyom Allah kahretsin bu hastalığı kizinda eğer yaşına girdiyse Ihlamur içir bal koy içine o çok iyi geliyor rahatlatıyor meyva suyu filan diye şöyle olmazsa

(893 puan) tarafından

Allah şifa versin inşallah 🤲 kızımda hastaneye götürdük ama ne film çektiler ne birşey serum aldirdilar bana onu aldıktan sonra taktılar biraz gözü açıldı ama öksürük daha kötüleşti ne yaptımsa geçmedi. Şimdi ben her yanım ağrıyor başımı kaldıramıyorum içmiyor bacım öyle ki inat içse biraz öksürük yumuşar en azından ama deniyeyim yine 

0 oy
(372 puan) tarafından

1 haftadır bütün kemiklerim ağrıyor iki gün çok kötüyüm 3. Gün biraz hafifliyor tamam geçti diyorum tekrar eskisinden kötü oluyorum ilaç bitki çayı hepside yasak kullanamiyorum tek içtiğim şey süt. Balla limon karıştırıp içiyorum öksürüğe iyi geliyor diye 

(893 puan) tarafından

Hamilemisin diyeni icemiyorsun Allah şifa versin benimde gözlerimin içi yanıyor resmen beynim kayniyor eklemlerim ağrıyor yardım etsin Allah inşallah geçer 

(372 puan) tarafından

Amin inşallah bir an önce geçsin tüp Bebek diye çok zorda kalirsan günde bir bardak Ihlamur icebilirsin dedi dr

0 oy
(1,262 puan) tarafından

Çok çok geçmiş olsun size de son durumdakilere de maalesef çok kötü bu hastalık geçmek bilmiyor bizde öyle olduk iki hafta oldu  şükür geçti az kaldı 

Salgın var 

(893 puan) tarafından

Ya benim kızım okula gitmiyor evden çıktığımız yok nasıl geldi anlamadım eşimde almadiki diyeyim o getirdi inşallah geçer Allah herkese şifa versin inşallah 

(1,262 puan) tarafından

Bizde öyle evden çıkmıyoruz ama eslerimiz veya çevremizdekiler dışarı çıkıp geliyor taşıyıcı görevini üstleniyorlar böylelikle bulaşıyor marketten gelen bir poşetten bile bulaşabiliyir maalesef 

0 oy
(205 puan) tarafından

Normalde salgınlara ilk ben sonra kızıma geçerdi. Çok şükür bu sefer olmadık ama kızıma genelde portakal suyu sıktım sürekli meyve yedirmiştim. Doktora gidiyorsun 10 gün ilaç kullanıyorsun bide geçmiyor. Vikisliyorum ayak altı göğsünü,genelde yeşil yapraklı sebzeleri hazırlıyorum,genelde az da olsa bulyon kullanırım salgındayken tavuk suyuna çorba iyi geliyordu kızıma. Umarım geçer sizin de çok geçmiş olsun

(893 puan) tarafından

Dün heves etti kalktık portakal sıktık bir yudum zorla içti. Hiç banamisin demiyor yapmadığım kalmadi rabbim herkesede bizede şifa versin inşallah 

0 oy
(10,200 puan) tarafından

yakalayanı feci sarstı bu hastalık, şükür yakalanmadık ama gördüm çevremde. sıvı ihtiyacınızı ihmal etmeyin, tavuk suyu çorba için 

(893 puan) tarafından

Kızım sadece su içiyor diyor anne içim yaniyor. Su ile karın doyuruyor  bende yeni aldım dün akşam birden canıma yapıştı içmiyor yemiyor hiç hirsey zorla  Ihlamur icirdim kustu ilaç verdim uyudu yine

0 oy
(512 puan) tarafından

Yakalanmadık ama çevremde yakalanan var zor geçiyor corana gibi bol bol meyve sıvı tüketin

(893 puan) tarafından

Aman dikkat edin valllahi çok zor 

0 oy
(19,219 puan) tarafından

Biz de mahfolduk küçüğümüzden büyüğüne hepimizi vurdu valla. Küçük oğlan dün sarhoş gibi yürüyordu başı dönüyordu sanırım. Sanırsın yürümeye yeni başlamış bebek gibi. 10 gündür bu hastalıkla uğraşıyoruz tezgâh üstü ilaç dolu. İlk defa 2. Şişe antibiyotik ve ağrı kesici açtım bir hastalık yüzünden.

(893 puan) tarafından

Aynı sekiliz kızım diyor anne bir akrla oynayamadım hevesi içinde kaldı kızımın Rabbim şifa versinde o geride kalsın 

0 oy
(120 puan) tarafından

Şurubu var içince 3/4.günde toparlıyor insan.ama kemik ağrısı halsizlik berbat bir hastalık.covitten bile kötü.

(893 puan) tarafından

Şurubu ne antibiyotik kullanmaya başladık şuanda 

(120 puan) tarafından

Virüslü salgınlar da antibiyotik işe yaramaz ki

0 oy
(6,885 puan) tarafından

1 hafta sürüyor valla 

0 oy
(7,585 puan) tarafından

Biz tam bir ay cektik oglumda tam iyilesiyor diyorum hadi bakalim basa sariyoruz bu aylik surecte 5 gün iyiydi iki antibiyotik 3 cesit hava bitirdik  ayni sekilde bende hastaydim benim de 15 gun falan surdü oksurmekten cigerlerim cikiyordu artik cok gecmis olsun canim 

(893 puan) tarafından

Aynı bizim gibi kızımda tam geçti dedik başa sardı ateş halsizlik iştahsızlık var drlarada birşey yaomadilar dün 

(1,567 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun siz ilaç kullandınız mı

0 oy
(2,771 puan) tarafından

20 haftalık hamileydim (şimdi 34) bir hafta boyunca her gece astım atağı geçirdim, acillik oldum.

Ardından daha astımı tam susturamadan öksürük krizleri başladı. Bronşlarda iltihap var diye augmentin antibiyotik verdi doktor ama bir hafta kullandım bana mısın demedi.

Bunlar sürerken afedersin ne zaman sümkürsem veya tükürsem hep sarı sarı gelirdi, hala geliyor.

Hamileyim diye bana hep ateş basar, o yüzden ateşim olup olmadığını hiç anlayamıyordum ama başım ve boğazım çok ağrıyordu.

3,5 ay oldu hala daha geçmedi. Meğer teşhis edilen hiçbir hastalığa sahip değilmişim (astım hariç)

İnfluenza A H3 N2 diye geçen yeni bir mutasyonmuş bu.  Covid sanandan tut grip gibi atlatana kadar her türden hasta dolu aciller. 

Aşısı ilacı falan da yok, biz anam babam usulü nane limon kaynatıp içiyoruz. Çocuklar bir hafta geçirip iyileşti, eşim de öyle. Ama ben astım ve gebelik yüzünden bağışıklığı düşük biri olduğum için hala devam ediyor.

Hepimize geçmiş olsun. Ne diyelim?

(893 puan) tarafından

Dün acile gittik anne baba günüydü resmen herkes bu sebepten oradaydı. Rabbim şifa versin inşallah 

0 oy
(16,400 puan) tarafından

Kiz oldu once simdi oglum hasta ates kusma korkunc cidden

(893 puan) tarafından

Çok korkunç hiç birşey fayda etmiyor asla 

0 oy
(1,821 puan) tarafından

Bu salgın heryerde var sanırım ateşle başladı oğlumda şuan isal burun akıntısı var banada geçti yani aşırı halsizlik baş ağrısı diş ağrısı var şuan evi toparlamaya çalışıyorum beni toplayacak kimsemde yok😔

(893 puan) tarafından

Evi saldim vallahi yapılır ev işi yine boşver canını dinle çok zor 

0 oy
(3,912 puan) tarafından

3-4 gündür perişanım.. oğlum kreşten getirdi muhtemelen sürekli öksürüyor ama çok şükür genel durumu iyi onun grip aşısı yaptırıyorum her sene o koruyor diye düşünüyorum çünkü ben çok zordayım. Öksürük ciğerlerimi parçalıyor arka arkaya sürekli öksürüyorum. Kemiklerimden etlerimi koparıyorlar sanki ve ateşim yükseliyor. Acilde serum takıldı dün ama sabah yine aynı kalktım. Enfluvır diye bi ilaç başladı doktor 2-3 gün içinde etki edermiş umarım çabuk toplarım. Çocuk da ev de ben de dandini:( size de çok geçmiş olsun ❤️‍🩹 inşallah çabuk atlatırız ne diyim.. 

(893 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun ev dandini olsun boşver sağlık olsun gerisi kolay olur . Sizede çok geçmiş olsun canım 

0 oy
(840 puan) tarafından

Cok sükür biz daha geçirmekdik dışarı vıkamıyorum korkudan annemler o kadar yakın olmasına rağmen vallahi korkuyorum büyük kızım hadtalafıgı zaman cok kötü ataltıyor ve damar yolu yok denecek kadar küçük o yüzden bir süre hiçbirseye gitmiyicem 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 363 göst.
17 Mart 2025 Diğer kategorisinde YSK (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 401 göst.
24 Kasım 2021 Diğer kategorisinde M.D (1,584 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 56 göst.
0 oy
25 cevap 676 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Dolunay1991 (5 puan) tarafından soruldu