Böyle bir durum yaşayıp hastaneye gideniniz oldumu .
Ne yapmam lazım bilmiyorum.tekim kimsemde yok 3,5 yaşında oğlumda var , hapsuruyo burnuda tıkalı su gibi akıyor
Hava verip aspiratörle temizle yada burnunu yıka yıkamayı biliyorsan
Yapıyorum iki kez yaptım serum suyu her iki burnuna döküp çektim . korkuyorum ilk 4 ay burnundan nefes alabiliyorlar die biliyorum.
Tamam o zaman alır uyuduğunda takip edersin. Birazda nezle gibi sanırım hapşuruyor burnu akıyorsa zaten ilaç veremezsin yenidoğan geçmezse gidersin doktora
Teşekkür ederim canim
1 şırınga
1 serum suyu ile temizle hasta olmasa da sabah akşam 1 kere yapilmasi gerek
Ben yenidoğanken bile serum fizyolojik uyguluyodum. Sende yap. Üstüne bir de varsa hava makinesi hava ver. O da yoksa kaynamış suyun buharını çektir ona. Duş da aldır burnu açılır
Daha çok küçük hava makinesi için
Hayır. Hastaneye de gitsen hava verecekler. İlaç için küçük.
Hava makinesine ilaç koymak zorunda değilsin serum vs olabilir eczaneye gidip durumu anlat onlar uygun olanı verirler
Evet ilaç yerine serum fizyolojik döküyordum bende makineye. Oğlumun öksürüğü için gitmiştim bir profesöre. İlaç vermem, burnunu yıka ve serum fizyolojikle hava ver geçer demişti. Gerçekten de 2 gün hava verdim Öksürüğü düzeldi.
Benimde bebeğimin burnu tıkalı 23 günlük. Sık sık emziriyorum. Fizyolojik serum aldım onunla açıyorum rahatlıyor biraz uyuyor
Ay işin kötüsu 3,5 yaşında bir oğlum daha var
Benimde 4 yaşında var 😂 seni çok iyi anlıyorum
Birer damla.serum sık hapsirarak atar insallah
İnşaallah burnunj çekiyorum
Evınız devamlı sıcaksa iki güne bır dus alıp aspiratörle banyo sonrası cekmenızı onerırum. Herseyde denemeyın.
Duş aldirmaya korkuyorum sadece burnunu serum dan ainra çekiyorum
Benim kızım aralıkta doğdu sureklı aldırıyordum. Evım doğalgazlı ama.
Ebe bana fizyokojik serum damlatmami onerdi
Damla şeklinde satılan tuzlu sular oluyor onlardan yapabilirsin. Kaynamış suya kekik veya nane yağı damlatip odasina koyabilirsin ama kaynar su olduğu için bebeğe yakın olmasın bide diğer çocuğuna da dikkat et o sırada
Serum fizyolojik damlatmayla burun temizlrnmiyor canim ben bebegime damlattim 1 2 damla dediler hergun yaptim cocuk boguluyordu balgam atti resmen 15 gunlukken cok korktum acile gittim doktor oyle olmaz yikama yapacaksin 6 saattr bir 5ml tek buruna sikacaksin dedi o zamandan beri tikandikca yikama yapiyorum
1,495,557 soru
24,431,601 cevap
352,543 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın