Sezaryen dikiş izim 2,5 ay oldu hala mor ve kızarık, geçer mi?

0 oy
351 göst.
Diğer kategorisinde (742 puan) tarafından

2 buçuk ay oldu ama hâlâ kizarik, kabarıkligi geçiyor gibi yavaş yavaş ama hâlâ mor gibi sanki böyle. Kaşıntı vs yok birşey sürmedim. Geçer mi ya kötü duruyor 

7 Cevaplar

0 oy
(8,617 puan) tarafından

Nasil birsey sürmedim onun için özel kremi var izi kalmasın diye

(7,970 puan) tarafından

Ben 2021 yılında doğum yaptım o zaman 300 lü gbi bir rakama almıştm diye hatırlıyorm . Şuan fiyatınu bilmiyorum

(8,617 puan) tarafından

image

Ben bunu kullandım doktor berdi
(13,162 puan) tarafından

Bende 2 sezeryan oldum krem sürüldüğünü ilk defa duydum sizden. İzim de yok doktor bana da vermedi

(1,288 puan) tarafından

Bende madecasol ve hirodaid kullandım Allah allh

(9,199 puan) tarafından

Doktor banada bahsetmedi ya kremden hic haberim yoktu, oglum 4 yasina geldi iz artik kayboldu Benimde belli. Olmuyor

-Reklam-
0 oy
(14,252 puan) tarafından

Krem vermıstı doktor bana su an izi zor bulunuyo kucucuk zaten krem vermedımı

(742 puan) tarafından

2 aylık benim geç mi acaba ya

0 oy
(1,701 puan) tarafından

kadinin ten yapisina bagli bise benim on senedir kirmizi. zanki bir iki ay once dogum yaptim gibi. kuzenimin mesele beyaz silik bir cizgi hic belli degil. oysa ben jeller aldim scar izi geciren masaj topu aldim masaj yaptim dokular canlansin diye kac cesit krem surdum😂😂 kuzenim saldim cayira mevlam kayira . kaldiki ben kilo almadim gobusum kalmadi. onun karni sarkik kaldi yani yarasi hava bile almadi ama ten yapisi demekki cok cabuk iyilesti silik izi var onun. benim bariz belli 

(582 puan) tarafından

Benm de oyle bir suru krem surdum ikinci dogumda yine ayni ilk doguma gore daha az ama keloidli ve gecmiyor 

(1,701 puan) tarafından

ilk dogumda benimd keloidliydi - - - bu dekilde uc sisik alan vardi sanki icerden kablo gecio gibi:) ikincide ayni yerden kesti doktor o sisik alan gtti . ama buseferde ice gogru girik . tersten tehelle dikilmis cevrilmis yastik yuzu gibi. nede olsa gozukmuyir ama lazer dusunuyorum co 2 plazma cold lazer yara yanik izlerini haffleten. boyle karsima gozumu kestirecegim hijyenikik temiz guvenilir biryer cikinca ilk firsatta aklimda o

(582 puan) tarafından

Benim de oyle oldu ya ilkde bildigin kablo gibiydi ikinci daha hafif bakayim dedigne

0 oy
(2,730 puan) tarafından

Canım krem vermedi mi hic doktor var onu sürdüm hep geçiyor şimdi :) 

(742 puan) tarafından

2 buçuk ay oldu gecermi kremle

0 oy
(1,122 puan) tarafından

Krem falan sürmedim vermedide iz falan da yok İnce bir çizgi belli belirsiz

0 oy
(5,965 puan) tarafından

Benim ikinci sezeyanim banada bisey surme dedi doktor, ilki cok guzel.kendiliginden gitti izi, yani şok olanlara bende burada şok oldum :)

(742 puan) tarafından

Maşallah diyelim ne zaman geçti cnm benim iki buçuk aylık 

(5,965 puan) tarafından

Tam hatırlamıyorum ama su an yine yeni sezeryan oldum, oyle goze batan bir iz yok, ama daha cok taze 2 bucuk ay, sabret emin ol iz azalacaktir. Yine de ciltten cilde baglida olabilir, kantaronda surebilirsin

0 oy
(2,182 puan) tarafından

Bazı ciltler tepki veriyor bazısı vermiyor. Benimde kendi kendine eriyen dikişti ama vücudum tepki vermiş iz kaldı bende de dahakine alınan dikiş yapalım demişti doktor. Kremde kullanmıştım Bepanthol ün masaj toplu bi kremini ama düzelmedi 3,5 yıl oldu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryen dikiş izi 2 buçuk ay sonra neden hala kızarık ve mor görünür?
Sezaryen ameliyatından sonraki ilk 3 ila 6 ay arası, yara dokusunun iyileşme sürecinde kızarıklık ve morumsu renk değişimleri oldukça normaldir. Vücut bu dönemde bölgedeki kolajen üretimini artırarak dokuyu onarmaya çalışır, bu da bölgenin damarlanmasının artmasına ve rengin koyulaşmasına neden olur. Genellikle dikiş hattındaki bu görünüm, yaranın olgunlaşma aşamasında olduğu 6. aydan sonra giderek solmaya başlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sezaryen dikiş izindeki kabarıklık ne zaman tamamen geçer?
Sezaryen dikişindeki kabarıklıkların tamamen düzleşmesi ve ten rengine dönmesi genellikle 6 ay ile 1 yıl arasında sürer. İyileşme süreci her kadında farklılık gösterse de, ilk 3 ay dokunun en aktif olduğu dönemdir. Eğer kabarıklıkta belirgin bir büyüme veya aşırı hassasiyet yoksa, vücudun yara onarımı doğal sürecinde ilerliyor demektir.
Sezaryen dikiş izinin hızlı iyileşmesi için neler yapılabilir?
Sezaryen dikiş bölgesinin iyileşmesini desteklemek için bölgeyi temiz ve kuru tutmak en önemli adımdır. Doktorunuz onay verirse, silikon bazlı jeller veya skar bantları kullanarak yara dokusunun daha estetik bir şekilde iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca dikiş bölgesini doğrudan güneş ışığından korumak ve bölgeye sert kıyafetlerin sürtünmesini engellemek, izin daha hızlı solmasına ve kabarıklığın azalmasına yardımcı olur.
Sezaryen dikiş izinde hangi belirtiler doktor kontrolü gerektirir?
Sezaryen dikiş bölgesinden iltihaplı akıntı gelmesi, bölgede sıcaklık artışı, ani gelişen şiddetli ağrı veya yaranın aniden açılması gibi durumlar mutlaka doktor kontrolü gerektirir. Ayrıca dikiş izinde orantısız bir büyüme veya kaşıntının şiddetlenerek günlük yaşamı engellemesi, enfeksiyon veya aşırı skar dokusu oluşumu açısından incelenmelidir.
Sezaryen dikiş izi tamamen yok olur mu?
Sezaryen dikiş izi cerrahi bir müdahale olduğu için tamamen yok olmaz ancak zamanla belirginliğini önemli ölçüde kaybeder. İyileşme tamamlandığında iz, deri rengine yakın ince ve beyaz bir çizgi halini alır. İz kalma durumu kişinin genetik yapısına, cilt tipine ve yaranın iyileşme sürecindeki bakımına bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 250 göst.
0 oy
5 cevap 464 göst.
9 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Silbastan_95 (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 74 göst.
+1 oy
4 cevap 379 göst.
3 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde persil (39 puan) tarafından soruldu

Kategoriler