Kizlar ben baya korkuyordum hala korkuyorum sırt üstü yatirmaya ama bebeğimin kalçasında biraz gelişim geriliği vardı, araştırdım yan yatırmaktan olabiliyormuş . Şu an hâlâ çok korkuyorum ama mecburen yastığını yükselttim ve daha iyi gibi hani kusarsa agzindsn aşağı akar en azından. Yani yanlış bilgi vermek istemiyorum bir bebeğin sorunu olsa vicdan azabı çekerim, yan yatırmak daha sağlıklı kusmak açısından belki ama kalça vücut sağlığı için yanlismis ki ben hep yan yatırdım 2 ay sonra kalçasında gelişim geriliği olduğunu söyledi doktor araştırmadan önce postu açmıştım ama araştırdım o da etkiliyormus Allah'tan ki büyük birşey değil zamanla duzelebilir büyük ihtimalle benim bebeğimin. Düzeltmek istedim
Doktorlar kusma ve ani bebek ölümlerini engellemesi açısından sırtüstü yatırmayı öneriyorlar. Yan yatırmak daha tehlikeliymiş. İlk zamanlar ben de ne alaka dedim hep yan yatırıyordum fakat sonra baya bi doktor videosu izleyince sırtüstü yüksek yatırmaya başladım çünkü benim bebeğimin de reflüsü var günde 957483 kez kusar. Zaten dikkat ettiyseniz sırtüstü yatırdığımız gibi kalmıyorlar başını sağa veya sola çeviriyor bebekler sırtüstü yatarken
Canim reflu yatakları var öylemi alsan acaba
Besigine sigarmiki Küçük kalmazmj acaba beşiği su tasinabilenlerden Küçük
Ya böyle reflu yastıkları var yatak gibi onda olurmu acaba benim besigim.kendinden öyleydi bir tarafını yükseliyordu kafası yükseklerde azda yan yatiriyordum kussada yana küsüyordu dediğim gibi süreklidir yön değiştiriyorduk birgun sağa yatıyorsa diğer gün sola yatriiyrduk
Elele elektirik besik diye geçiyor 7 aya kadar rahat kullandim
Geçmiş olsun canım maalesef bir çoğumuzun başına gelmiştir bu durum bebeğim küçüktü beşikte uyurken 2 3 kere kustu bu şekilde.
Ben sürekli bi sağa bi sola çevirdim ve reflü yatağı kullanırdım. Zaten sürekli sırtüstü oldu mu yada tek tarafa oldu mu kafası bile yamuluyo. Ne kadar dikkat etsek de bazı şeylerin önüne geçilmiyo Allah korusun
Reflü yastığı al kusmasını engeller daha küçük olduğu için yastıkta pek iyi değil kemik gelişimi için çok geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun inşallah
Bebegi yan degil kafayi yan ceviriyoruz canim. Bebek yastiksiz sirt ustu hatta hafif egimli yatakta yatacak. Kafasini ise ben cogu kez bir sag bir sol olacak sekilde yatirdim. Kafa sekilleri cok guzel iki kuzumun da top gibi☺️
Bacım başına yastık koyma , boynunu katlayıp nefesini daraltıyor, komple belinden başına dogru yükseklik ver sadece başına koyma yani
Geçer İnşAllah canım ya Allahım korusun evlatlarımızı🤲
Öyle de sürekli de yan yatiramayiz ki canım.
Ölüm geldikten sonra istersen ayakta uyut bisey değişmez
Sadece dikkatli olacaksın
Bebeğin yattığı yer çok yumuşak olmaması gerekiyor diye biliyorum ben birde Reflü yatağı daha sağlıklı olur yastiktansa
Vücudunu düz yatırıyorum ben kafasını yan koyuyorum o şekilde çok rahat uyuyor
Juno yatak al canım biz baya kullandık
1,493,111 soru
24,396,463 cevap
349,762 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın