Çok gerginim ve üşüyorum, nasıl uyuyabilirim?

0 oy
205 göst.
Diğer kategorisinde (321 puan) tarafından

Ben çok gerginim :(  nasıl uyicam bilmiyorum. 

Bide üşüyorum ya bir an önce havalar ısınsa :( sevmiyorum hiç soğuğu

6 Cevaplar

+1 oy
(9,199 puan) tarafından

Uyku tutmadi valla, burasida suan -7 derece

-Reklam-
0 oy
(7,395 puan) tarafından

Uyumadım hâlâ. Kızım 3.5 yaşında zaten doğduğundan beri çok zor bir çocuktu. Son bir kaç haftadır iyice abarttı. Hergün mahvediyor beni. Her şeyin düzeni bozuldu . Az önce uyudu daha

(16,929 puan) tarafından

Atak mi var kriz öi benim uysal sakin kizim bile değişik davranışlarda bulunuyor aynı yaşta

(7,395 puan) tarafından

Ne bileyim anlamdım ki ya. Aşırı inatçı,huysuz,mız mız ,hiçbir şeyden mutlu ve memnun olmayan çok sinirli bir çocuk oldu.

tarafından

Bütün tarifler ne kadar biz kızımda aynı yaşta ve hepsi aynı sanırım şuan 

(16,929 puan) tarafından

Sevgi 🥰 

Zaten senin kızla benimki her şey aynı anda yaşıyor maşallah umarım geçicidir

0 oy
(16,929 puan) tarafından

Geceler benim😂😂

4 civarı bazen daha geç yatıyorum ben

0 oy
(591 puan) tarafından

Uyudum yine uyandım  artık uyku tutarmış bu soğukta of

0 oy
(1,850 puan) tarafından

Uyku düzenim 4 ile 9 arası uyumak 1 yıldır buna alıştım 🤷🏻‍♀️kızım 10 da yatıyor eşim en geç 1 sonra geceler benim 😅

0 oy
(9,475 puan) tarafından

Eşimle beraber gribiz o öksürükten bende boğaz ağrısından derin uykuya dalamiyoruz at gibi ayakta uyuyoruz

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gece gergin olduğumda uykuya dalmak için neler yapabilirim?
Gece gergin hissettiğinizde zihninizi sakinleştirmek için 4-7-8 nefes egzersizini deneyebilirsiniz. Dört saniye nefes alın, yedi saniye tutun ve sekiz saniyede yavaşça verin; bu yöntem sinir sistemini yatıştırarak uykuya geçişi kolaylaştırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Üşüdüğüm için uyuyamıyorum, nasıl ısınabilirim?
Uykuya dalmadan önce vücut ısınızı yükseltmek için ılık bir duş almak veya ayaklarınıza sıcak su torbası koymak oldukça etkilidir. Ayrıca, kat kat giyinmek yerine kaliteli bir yorgan veya battaniye kullanarak vücut ısınızın gece boyunca korunmasını sağlayabilirsiniz.
Gerginlik ve stres uyku kalitesini nasıl etkiler?
Gerginlik ve yüksek stres, vücutta kortizol hormonunun artmasına neden olarak uykuya dalma süresini uzatır ve uyku kalitesini ciddi oranda düşürür. Zihinsel aktivitenin yoğun olduğu bu dönemlerde, yatmadan bir saat önce dijital cihazları bırakmak zihni dinginleştirmek için en etkili yöntemdir.
Hızlı bir şekilde uykuya dalmak için uyku rutini nasıl oluşturulur?
Düzenli bir uyku rutini oluşturmak için her akşam aynı saatte yatağa girmek ve odanızı karanlık, serin ve sessiz tutmak biyolojik saatinizi destekler. Uyku öncesinde 15 dakika kitap okumak veya hafif germe hareketleri yapmak, vücudunuza uyku zamanının geldiğine dair güçlü bir sinyal gönderir.
Gece uykusunu kaçıran stresle başa çıkma yolları nelerdir?
Stresle başa çıkmak için yatmadan önce yaşadığınız endişeleri bir kağıda yazarak zihninizden boşaltmak, düşünce döngüsünü kırmanıza yardımcı olur. Bu basit boşaltım tekniği, beyninizin uykuya geçiş aşamasında daha rahatlamış hissetmesini sağlar ve kaygı seviyenizi belirgin şekilde azaltır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
14 cevap 749 göst.
25 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 509 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 847 göst.
5 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 520 göst.