500 bin TL paramı eritmeden nasıl değerlendirebilirim?

0 oy
221 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (3,524 puan) tarafından

Düşük 500 bin bütçeyle altın haricinde paramı eritmeden ne yapabilirim para elimdeyken altında olsa satıyorum 

Ev alamam 

Belki araba zorlarsam oda işime yarar mı 

Al satmı yapılır bilmiyorum 

Yani garanti kenarda bi malım var diyebileceğim bişey olsun istiyorum böyle iki kuruşumda gidiyor 😞

6 Cevaplar

0 oy
(2,211 puan) tarafından

En mantıklısı altın , zarar etmezsiniz 

-Reklam-
0 oy
(20,163 puan) tarafından

Araba yatirim araci degildir aksine masraf cikarir.l algisi vergisi yakiti. Yatirim tavsiyesi vermek yasal degil veremiyorum biz guvenli liman olan altin ve gumusteyiz

(852 puan) tarafından

Ytd hocam :)

(20,163 puan) tarafından

Evet oyle demem lazim degil mi ytd 🤣

0 oy
(3,272 puan) tarafından

Fiziki bir şey alsanız satmak kolay değil insan usenir. Araba alsanız sigortası kaskosu arada çıkan masrafı vergisi falan hiç gerek yok altın gümüş yatırın gitsin benim çocukların altını var 3 senedir duruyor satmaya useniyor insan 

(3,524 puan) tarafından

İhtiyac oldukca hep satıyorum mecbur hersey için satıyorum

(3,272 puan) tarafından

Bak ben Instagram'da birikim sayfaları takip ediyorum insanı gaza getiriyor birikim dosyasi aldım onlar gibi hiçbir şey almıyorum birikim yapıyorum. İnsanı moda sokuyor 

(3,524 puan) tarafından

Biliyorum biliyorum eskiden ōyleydim şimdi degilim harcadıkca gitti

0 oy
(9,687 puan) tarafından

500 bin para degilki simdi ikinci el alirwin oda bozulur elinde kalır 

0 oy
(121 puan) tarafından

Al bu fiyattan thyao yaza keyfine bak.. eski borsacı olarak ytd 🙈

0 oy
tarafından

En mantıklısi  altın 

2025 başında 3 bne aldgmz gram 2025 aralikta  6300 du 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

500 bin TL bütçe ile altın haricinde neye yatırım yapabilirim?
500 bin TL sermaye ile altın dışında değerlendirilebilecek güvenli seçenekler arasında düşük riskli yatırım fonları, para piyasası fonları ve hisse senedi yoğun fonlar bulunur. Bu yatırım araçları, paranızın enflasyon karşısında değer kaybetmesini önlemek amacıyla profesyonel portföy yöneticileri tarafından yönetilir ve bankalar üzerinden kolayca alınıp satılabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Düşük bütçeyle araç almak yatırım olarak mantıklı mı?
Düşük bütçeyle araç almak, eğer araç işinizi görecek veya size bir getiri sağlayacaksa mantıklı olabilir ancak sadece yatırım amaçlı alım yaparken aracın bakım, sigorta ve vergi giderlerini göz önünde bulundurmalısınız. Araçlar likit varlıklar değildir; nakde dönüştürülmeleri zaman alabilir ve değer kayıpları yaşanabilir, bu nedenle acil nakit ihtiyacınız varsa daha likit yatırım araçları tercih edilmelidir.
Paramı eritmeden nasıl koruyabilirim?
Paranızın alım gücünü korumak için en temel strateji, parayı tek bir varlıkta tutmak yerine riskleri dağıtan bir portföy oluşturmaktır. Mevduat faizi, enflasyona endeksli yatırım fonları veya düzenli temettü ödeyen hisse senetleri, paranızı pasif olarak değerlendirmenize ve enflasyonist ortamlarda paranın erimesini yavaşlatmaya yardımcı olur.
Küçük bütçeli yatırımcılar için güvenilir yatırım fonları nelerdir?
Küçük bütçeli yatırımcılar için en güvenilir seçenekler, bankaların sunduğu ve düşük giriş bariyerine sahip olan yatırım fonlarıdır. Özellikle para piyasası fonları günlük faiz getirisi sunarken, karma fonlar hem döviz hem de hisse senedi piyasalarındaki yükselişlerden faydalanmanıza olanak tanıyarak riskinizi minimize eder.
Yatırım yaparken al-sat stratejisi nasıl uygulanır?
Al-sat stratejisi piyasa takibi ve teknik analiz bilgisi gerektiren riskli bir yöntemdir, bu yüzden yeni başlayanlar için genellikle önerilmez. Bunun yerine uzun vadeli 'al ve tut' stratejisiyle değer artışı potansiyeli olan varlıklara yatırım yapmak, duygusal kararlar vermenizi engeller ve piyasadaki kısa süreli dalgalanmalardan etkilenme riskinizi azaltır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 357 göst.
3 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Oglumveben (3,524 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 244 göst.
7 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Evrim.34 (607 puan) tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 614 göst.
0 oy
1 cevap 182 göst.
19 Haziran 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu