Deprem korkusuyla bebeğimle uyuyamıyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
496 göst.
Diğer kategorisinde (133 puan) tarafından

Elazığda deprem oldu ve Adıyamanda olmuş evimiz sallandı yarabbim her kar yağınca mı bu korku gelir küçük bebeğim var korktum daha yatamam bu gece 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından

Ayyy Mardindeyim biz de hissettik. 20 25 dakika önce 

(133 puan) tarafından

Ay evet ya ikiz bebeklerim var çok kötü Allah'ım korusun

tarafından

Allah'ım hepimizi esirgesin inşallah. Benim de küçük bebeğim var . Mardin deprem bölgesi değil ama yine de panik oldum

(133 puan) tarafından

Rabb'im korusun bizleri bu kış kıyamette ne yaparız 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Gecms olsn canm bende şimdi gördüm 4.7 sanırım 

Bidaha yasatmsn rabbim 

Burasi -19 derece  anlık  dışarı  çıkamayız  da 

(133 puan) tarafından

Evet ya dışarısı kar kıyamet ikiz bebeğim var çok korkuyorum depremzede biri olarak elim ayağım titriyor bebeklerim 3 aylıkken olmuştu şimdi de olunca aklıma o gün geldi direk 

tarafından

Bizde kizimla  tekiz esim sehir  dışında birsey olsa panik atak geçiyorum  4 yasinda kizim artık oda biliyor  korkuyor 6 subati  hala unutmadm  1 gün cikmadi  aklımdan deprem korkusu 

0 oy
(14,046 puan) tarafından

çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun 

(133 puan) tarafından

Aminnn 

0 oy
(7,988 puan) tarafından

Geçmiş olsun çok korkma kuzum allahın izniyle birşey olmayacak

(133 puan) tarafından

Amin inşallah depremzedeyim bide ikiz bebeğim var bundan önce olduğunda 3 aylıktı bebeklerim şimdi de olunca direk o an aklıma geldj 

0 oy
tarafından

Evet sallandık soğuktan dısarıda cıkamadık

(133 puan) tarafından

Evet ya bizde öyle rabbim korusun 

0 oy
(8,002 puan) tarafından

Ben Diyarbakır'dan son depremden sonra psikolojikmen sürekli sallanıyorum . Deprem mi oldu desem kimse artık inanmıyor  lohisayken oğlum 20 günlüktü depremde . Rabbim beterinden korusun ya

(2,868 puan) tarafından

Canım bende aynı duyguları yaşıyorum ya arada oluyor hep lambaya bakardım İstanbulda olmuştu galiba sanki koltuk sallanıyor İlk defa yaşadım Allahım korusun bizleri İnşAllah :(🤲🤲

(133 puan) tarafından

Aynen çok kötü ya bende öyle benim bebeklerim ikizdi 3 aylıktı deprem olduğu zaman o günden beri korkuyorum her gün çantam hazır heran bir şey olursa diye 

0 oy
(2,868 puan) tarafından

Gecmiş olsun canım çok zor gerçekten bide bu soğuklarda rabbim korusun cümlemizi Amin İnşAllah 🤲🥺

(133 puan) tarafından

Amin amin inşallah canım 🤲🏻❤️

0 oy
(269 puan) tarafından

Geçmiş olsun Allah beterinden korusun kış gelince korku hepimizi sarıyor. Rabbim kimseye yaşatmasın

(133 puan) tarafından

Amin evet ya her kış olunca korkuyor insan bide ne hikmetse kar yağdığı gün deprem kendini gösteriyor rabbim korusun 

0 oy
tarafından

Çok geçmiş olsun deprem korkusu gerçekten çok zor hel de bebekler var evde her ihtimale karşı bir deprem çantası bulundur mutlaka

(133 puan) tarafından

Evet bulunduruyorum zaten ilk depremden sonra hep hazır çantam 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Deprem anında bebekle nasıl sakin kalınır ve neler yapılmalıdır?
Deprem anında bebeğinizle birlikteyseniz, öncelikle kendinizi koruyacak bir yaşam üçgeni belirlemeli ve bebeğinizi vücudunuzla sarıp sarmalayarak göğsünüzde tutmalısınız. Sarsıntı sırasında panik yapmadan bebeğinizin baş ve boyun bölgesini korumaya odaklanın. Sarsıntı bittikten sonra sakin bir şekilde önceden hazırladığınız deprem çantasını alarak güvenli bir açık alana geçin; bu süreçte bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayacak temel malzemelerin yanınızda olması kaygınızı azaltacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Deprem sonrası yaşanan yoğun korku ve panik hali nasıl geçer?
Deprem sonrası yaşanan korku ve panik hali, vücudun doğal bir savunma mekanizması olan travma sonrası stres tepkisidir. Bu durumu aşmak için derin nefes egzersizleri yaparak parasempatik sinir sisteminizi aktive edin ve güvenli bir alanda olduğunuzu kendinize hatırlatın. Kaygınızın günlük yaşamınızı ciddi düzeyde engellediğini hissettiğinizde, profesyonel bir psikolojik destek alarak travma odaklı terapilerle bu süreci yönetebilirsiniz.
Bebekli aileler için deprem çantası neleri içermelidir?
Bebekli aileler için hazırlanan deprem çantasında en az 72 saat yetecek kadar mama, biberon, içme suyu ve bebeğinizin düzenli kullandığı ilaçlar mutlaka bulunmalıdır. Ayrıca çantaya birkaç kat yedek kıyafet, bez, ıslak mendil, bebek battaniyesi ve bebeğinizi oyalayacak küçük bir oyuncak eklemek acil durumlarda hayat kurtarıcı olur. Çantanın kolay ulaşılabilecek bir noktada olması ve içeriklerinin son kullanma tarihlerinin 6 ayda bir kontrol edilmesi önemlidir.
Deprem korkusu nedeniyle uyuyamayan anneler ne yapmalı?
Deprem korkusuyla uyuyamama durumu, zihnin sürekli tetikte kalmasından kaynaklanır ve bu süreçte uyku hijyenine dikkat etmek oldukça zorlayıcı olabilir. Kendinizi güvende hissettiğiniz bir ortamda, bebeğinizin yanındayken hafif müzik veya beyaz gürültü dinleyerek zihninizi sakinleştirmeye çalışın. Eğer uykuya dalmakta çok zorlanıyorsanız, gün içinde kısa süreli dinlenmelerle dinlenmeye çalışın ve kaygı seviyenizi düşürmek için nefes tekniklerinden faydalanın.
Evde deprem güvenliği için alınabilecek temel önlemler nelerdir?
Evde deprem güvenliği için en kritik adım, devrilme riski taşıyan ağır mobilyaları duvarlara sabitleyerek yaşam alanlarını daha güvenli hale getirmektir. Yataklarınızı pencere, ayna veya ağır dolapların hemen yanına değil, daha güvenli bölgelere yerleştirmeye çalışın. Sarsıntı esnasında eşyaların düşmesini engellemek için dolap kapaklarına kilit sistemleri takabilir ve ev içerisinde bebeğinizle birlikte gidebileceğiniz en güvenli noktayı önceden belirleyebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 609 göst.
21 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,331 göst.
25 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 1,466 göst.
26 Eylül 2021 Diğer kategorisinde pikachu.53 (2,148 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 924 göst.