0 oy
669 göst.
önce Diğer kategorisinde (157 puan) tarafından

Hanımlar eşimle iki kişiyiz, çocuk yok henüz. Aylık mutfak masrafı afedersiniz 7-8 bini buluyor, kimisine normal geliyor ama bana göre fazla sanki. Çok ıvır zıvırda almayız, hesaplı marketleri seçmeye çalışırız ama yine de çok tutuyor. Kira aidat fatura derken ay sonu çok az bir para kalıyor elimizde. Ben birikim yapmak istiyorum. Sizce nasıl tasarruflu olunur ? Siz neler yapıyorsunuz bu konuda fikriniz var mıdır?

37 Cevaplar

+2 oy
önce (1,172 puan) tarafından

Biz 3 kişiyiz bizim de haftalık 3 bin den aylık 12 yi buluyor. Bana fazla gelmedi ama tasarruf yapmak için biz kuru bakliyat ı hafta da 2 ya da 3 güne çıkartıyoruz. Sürekli makarna da yenmez tavuk neyse et çok pahalı hafta bir anca. 

Sebze meyveler kırmızı etle yarışıyor nerdeyse bugün 2 kilo patlıcana 90 lira verince şok oldum.🤦🏻‍♀️

önce (157 puan) tarafından

Kuru bakliyatı hiç sevemiyorum maalesef bizde sürekli tavuk köfte vs. oluyor, zaten aylık alışveriş yazdım ama ay sonu gelmeden illa bişeyler alma ihtiyacı oluyor. Dediğiniz gibi her şey çok pahalı Allah yardımcımız olsun 🥲

-Reklam-
+1 oy
önce (3,764 puan) tarafından

O kadar tutuyorsa bence sus hiç çaktırma ☺️

+1 oy
önce (92 puan) tarafından

Esim ben 1 buçuk yaşında kizim var. Aylık yeme içme masrafimiz 30 bini buluyor ama ay sonuna yine yetmiyor kredi kartı kullaniyoruz. Bez mama dahil.

Allah kolaylık versin 

0 oy
önce (4,314 puan) tarafından

Her şey çok pahalı, ayda 7-8 bir şey değil ki. Erzak şeklinde de alıyorsunuz sanırım, hepsi hemen bitmiyor sonuçta. 

Yok erzak şeklinde almıyoruz genelde, onu 2 -3 ayda bir falan yapıyoruz.  Çoğunlukla süt peynir et falan onlar da hemen bitiyor bazen ay sonu gelmeden tekrar alışverişe çıkmamız gerekiyor 

önce (4,314 puan) tarafından

Yine de gayet uygun bir miktar. Market indirimlerini takip ederseniz birçok üründe daha uyguna da alırsınız. Ama dediğim gibi 7-8 gayet normal. 

0 oy
önce tarafından

Bence normal canım 

0 oy
önce tarafından

Kizim birde ben esim 3 ayda bir geliyor 

Kizimla  ben 10 bini geçiyor ( et yok içinde) 

Yazın  inek kesiyoruz  et için 

Esim geldigi  zaman 15 geçiyor 

+ bide disardan yiyoruz 

Sizinki çok iyi yani 

2nzde  calisyorsnz  norml evde yenmiyorsa

önce tarafından

Toplu alışveriş  yapıyoruz  maasta biz yeniden markte  yumrta  yogurt  için girince  şu  indrmde vs diyede aldgm oluyor 

Yok ben çalışmıyorum. O yüzden herhalde çok yüklenmiş gibi hissediyorum ama normalmiş sanırım herkes öyle diyor🤣

önce tarafından

Aşırı  norml esim burda olsa her akşam 400 500 harcar o çok sever Aburcbur  bol bol Almayı ben sağlıklı beslenmeden yanayim  esine de söyle  valaha iyims  bazılarına köyden falan  çok gelir hersey fazla tutmaz öyleyse norml 

Karşı komsum  2 yildr  burdayim  kadin sut  Yoğurt  Peynir bakliyat Tuz ekmek o bu su  hiç almaz hep köyden geliyor öyle olursa tabi az tutar bize gokten mercimek tanesi bile dusmuyor 

Ay yok ne mercimeği bize köyden günahını bile yollamaz kimse 🤣 Ben çok sevmem zaten köy ürünleri kokuyor gibi, abur cuburla da aram yok hiç. Ama işte herşey pahalı valla iki tavuk et alıyorsun 2-3 bin gidiyor zaten kafadan

önce tarafından

Banada kokuyor ya  Tereyağı Süt yogurt ekmk hepsi kokuyor esimle farklı köydenz oraya alışamadım  kendi köyümün  herseyi güzel hHah 

0 oy
önce (219 puan) tarafından

Marketlerin indirim günlerini vs.takip etmeye çalış. Bazen gerçekten güzel indirimler oluyor mutfak masrafın için belki bu yardımcı olabilir ama yine de aşırı bi para değil bence harcamanız. 

Teşekkür ederim evet çoğu kişi normal diyor😅

0 oy
önce tarafından

Biz dört kişilik bir aileyiz iki çocuğum var biri beş diğeri iki yaşında bizde beş kilo yağ bir buçuk yada biter yumurta kolisi 8 yada 9 günde ne bileyim diğer şeyler de çok biter çocuklarım küçük olmasına rağmen. Ben asla kisamiyorum mutfaktan ya eşim asgari ücret alıyor ama çocuğum birşey istediği zaman yaparım ayda bence 15 gidiyordur. Ne gram altın ne para kalmaz bize 

Allah kolaylık versin asgari ile de geçinmek zordur 🥲 Ama dediğiniz gibi çocuklar da olunca mutfaktan kısamıyor insan

0 oy
önce (11,079 puan) tarafından

3 kişiyiz 5 yaşında kızım var bugün kahvaltılık ve meyve birkaç çeşit sebze aldım 3 bin tuttu aylığa hiç girmicem çıkamam 😅

Her şey çok pahalı artık ya 🥲

önce (11,079 puan) tarafından

Öyle malesef çocuk olunca katlanıyor ama boğazdan tasarruf olmuyor yediğim kâr diyen bir kocamda olunca 

0 oy
önce (997 puan) tarafından

Bence az bile sizinki. Biz 2 yaş kızımla 3 kişiyiz ben az tutuyor aylık diye düşünüyordum geçen hesapladık 20 bini geçiyordu hersey çok pahalı ya. Ama artık daha tutumlu olucaz 4.üyemiz de yolda 

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏🏻 Evet burada herkes 7-8 bin için normal diyor bende fazla mı diye düşünüyordum hep🤣

önce (997 puan) tarafından

Çok sağol canım artık normal ya hersey çok pahalı maalesef 

0 oy
önce (3,663 puan) tarafından

Ben geçen hesap yapayım dedim  6 bin yaptı tabi eşim günlük 2 ekmek alıyor içecek vs yok bunda daha maaşa 1 hafta var  bu fiyatın içinde sadece yarım kilo kıyma ve 1 paket kanat var birde kızıma 250 gr kuzu kıyma onları düzgün almış olsak 10 bin olur

Her şey pahalı maalesef ki, keşke uygun olsa da böyle hesap yapıyor olmasak🥲

önce (3,663 puan) tarafından

Öyle tabi bugun bim poşetine zam gelmiş 1 tl olmuş  yani ona damı dedim b

Evet bende duydum yazık gerçekten 

0 oy
önce (7,089 puan) tarafından

Herşey çok pahalı bacım devletin verdiği kuş kadar maaş yetmiyor ki ..sonra da yaşlılar siz şükür etmiyorsunuz ondan oluyor diyor verilen asgari ücretle market kira vs piyasası denk mi Allah için 

Gerçekten öyle asgari ücret zaten kiraya gidiyor hadi biz bi şekilde geçinmeye çalışıyoruz, daha kötü durumda olanlar var Allah kolaylık versin hepimize 

önce (7,089 puan) tarafından

Öyle benim 15 binn sadece kira ee geri kalan ihtiyaç nolcak 

0 oy
önce (7,230 puan) tarafından

Bizimki 15.000 20.000 arasını buluyordur 

🥲🥲

0 oy
önce (4,296 puan) tarafından

Aylık rahat 20 bini geçiyor 

Sadece eşim market yada pazara giderse aylık 20 bin harcıyor 

Ama benle giderse aylık 30 bin rahat gidiyor 

Sadece mutfak masrafı 

Bakliyat 

Yağ un

Peynir 

Zeytin sebze 

Özellikle meyveler 

Hemen hemen her çeşit meyve bulunur evde 

Çocuklar tam Bir meyve canavarı 🤣🤣

Ve bunlar bize normal geliyor 

Birde et yok ha

Eti biz gider canlı kestirip dolaba atyoz 

Tavuğu sevmiyoruz 

Sadece mangal için alırız 

Nadiren eşim alır 

Düşün yani

Ama biz kalabalık aileyiz 

Eşim ben ve 4 çocuk 

İkisi küçük ama iki yetişkin çocuklar var

Eşim işe yemek götürür 3 kişilik 

Çocuklar ile kendine

0 oy
önce (54 puan) tarafından

Canım hayat çok pahalılasti artık hiçbir şeye güç yetmiyor ki 7 8 bin çok normal yani biz 12 den aşağı tutmuyor 

0 oy
önce (13,810 puan) tarafından

Kız 7 8 bizim aylık kuruyemiş masrafımız sadece ben ve 2 çocuk. Eti’de dışardan almıyorum kurban kestik çok şükür. Tavuk hiç almıyorum her hafta balık alırım sadece. Ona rağmen bizim mutfak masrafımız aylık 30 falan. Meyvesi kuruyemişi kuru bakliyatı yağı yumurtası peyniri zeytini derken herşey çok pahalı zaten. Geçen pazara çıktım çantamda 1400 tl vardı. Balıkla peynir zeytini karttan alırdım genelde nakit yetmez diye bu sefer onuda nakit aldım para yetmedi 😅 çeçil yeşil zeytin somon aldım 1 parça kıvırcık portakal domates muz nar elma aldım para bitti 😅

0 oy
önce (1,601 puan) tarafından

Et hariç 10 bın gidiyordur herhalde hiç bogazina düşkün bi aile degiliz ondan heralde ama ayda bi 5 bın tatlıya falan gidiyordur 

0 oy
önce (16,051 puan) tarafından

Gecen ay 23 odemisiz bu ay henuz 14 ama on gun var ay basina

🥲

0 oy
önce tarafından

7 8 bence çok normal bizim yaşadığımız şehir oldukca pahalı aylık 20 yi buluyor 

0 oy
önce (14,229 puan) tarafından

Aylık 7 8 bin nedir kız:) gayet normal ayda 2 3 koli yumurta 2 3 paket peynır dıyım gerısını sen anla :) 6 yas ve 4 yas 2 oglum var masallah buyuk ınsan gıbıler para sadece yemye ıcmeye gıdıyor mutfaga koltuk atacam az kaldı artık:)

Allah kolaylık versin her şey çok pahalı 🥲 

önce (14,229 puan) tarafından

Amin öyle gercekten yeme ıcmeye gıdıyor 

İlgili sorular

+3 oy
21 cevap 667 göst.

Kategoriler

1,493,433 soru

24,400,931 cevap

350,128 kullanıcı

...