Gsjgnjdf
KKesin korunma için yeterli değil malesef.
Hiçbiri için %100 korunma olmuyor canm . Ben hap kullanıyordum hemen hemen 11 sene kullanmıştm çok şükür birşey olmamıştı kazayla .
Kadın ve erkek çift taraflı korunmadığı sürece risk hep var. Sen ve eşin korunursanız risk çok çok düşük.
Yok o ben değilim. Senin o süreci hatırlıyorum. Tekrardan hamile kalsam mı diye ikilemdeydin sanki bu durumdan sebep.
Ben yumurtalık kanseri nedeniyle bu durumdayım ama aynı senin gibi jinekologum(jinekoloji onkoloji) bir gidiyorum aldırmayacaksan iyi korun diyor. Diğer kontrolde rezervin çok düştü diyor. Çokta üzülmüyorum çocuk düşünmediğim için. Sadece Yasmin hapa başladığımdan beri ve düzensiz adet işinden sonra zor kilo vermeye,kolay almaya başladım 😔benim tek şikayetim o.
Oyy canım, geçmiş gitmiştir inşallah hepsi. Ben de tekrar çocuk istemediğim için bu kısmına pek takılmadım; sadece eşimin tekrar baba olma şansını ben engellemişim gibi hissettim, bir de oğlumun kardeş hakkına giriyorum gibi. Ama eşim çok çok çok istersek evlat ediniriz o da olmazsa da ben halimizden razıyım dedi. Beni esas üzen kısım erken yaşta menopozun getirdiği riskler. Meme kanseri, rahim kanseri, kemik erimesi... Erken yaşlanmak demek bir bakıma. Bunu da kim ister ki... Birkaç sene sonra ilaca başlarız diye düşünüyorum. Doğum kontrol hapı ben hiç almadım, bildiğim kadarıyla 35'ten sonra kullanılmıyor da zaten. O yüzden hap konusunda bilgim yok. Ama menopoz teşhisinden sonra ben de eskisinden daha kolay kilo aldığımı fark etmiştim.
Allah razı olsun,geçti inşAllah. Kontrol altındayım. Aslında sen sağlıklı besleniyorsun dikkat ettiğim kadarıyla. Genetik faktör mü? Rabbim kuzunu güzel yetiştirmeyi nasip etsin inşAllah. Yaşda gittikçe kilo hepten dert haline geliyor. Post arada kaynamış,kusura bakma.
Estağfurullah ne kusuru.
Yok genetik faktör de değil ailede kadınlar hep geç menopoza girmiş. Gebelik ve doğum sayıları da çok yüksek. Ama bende çıktı. Beslenmeyle ile ilgili olduğunu hiç düşünmüyorum ben de. Bildim bileli kötü yemem. Sigara ağzıma sürmedim içen birinin yanında bile duramam. Alkol almam. Sebep bulamadım ben de. Olacağı varmış dedim kabullendim.
Aynen öyle imtihan.. Rabbim kazananlardan etsin inşAllah. Benim ki genetik faktör olduğu ve benim yaşımda olmaması gereken bir tümör cinsiydi. İkiside bizde yok. Rabbim yazınca olmaz diye birşey olmuyor 🙂 Bu nedenle kabullenip,devam etmek en güzeli ❤️
En sağlıklı olanı bence de kılıf ile olan diğer korunma yöntemlerinin yan etkisi vs çok hormon bozuyor adet dengesi şaşıyor spiral de iğne de bu yüzden caiz değil kişi şaşırıyor ben adet miyim özür müyüm diye hem cima esnasında azil etmek de sünnete uygun olanı. Buna rağmen de Allah dilerse çocuk olur mu olur olursa da güzel olur yani küçücük sevimli mis kokulu oyy
Spiral caiz degilmi bilmiyordum ben taktırdım günahmı 1 buçuk yıl olacak
Ayy cok ozur dilerim kılıf terimini ilk defa duydum bu sey olayinda ve cok güldüm sempatik+komik geldi 😂
Ona bakarsanız doğum esnasında bayan doktor görüyor veya kontrole gidilince.veya herhangi bi sağlık probleminde . İlk defa caiz olmadığını burda duyuyorum.
doğumda zaruriyet var
İyide mesela bana hap yaramıyor mideme zarar veriyor ,aynı şekil prezervatif te yaramıyor. Nasıl korunabilirimki her sene çocukmu doğuracaz
hiçbir koruma yöntemi yüzde 100 koruma sağlamaz. prezervatif iyidir ama bir delinme, patlama söz konusu tabii ki. (başıma geldi)
o yüzden çocuk istemeyen ek bir şey daha yapmalı
spiral olur, hap olur, iğne olur
hapı 35 yaşından sonra önermiyorlar. kalp tansiyon hastalıkları çıkmaya başlayınca sıkıntılı olabiliyor. implant, spiral, iğne bunlar kalıyor geriye
35 e de Allah'ın izniyle daha 7 sene var :)
Yeterli değil o eğer istersen spiral takabilirsin
Biz 4 yıldır kullanıyoruz şükür bi sorun olmadı. Prezervatifte eşinin kendini bilmesi önemli bence o zamanlamayi ayarlaması yani. Diğer yöntemler bana uygun değil hap yan etki yapıyor spiral doktorum onermedi baska carem yok açıkçası bakalım böyle devam
Marka derken kondom markasımı soruyorsun
Durex en kaliteli olanı eczanede en çok hastalar bu markayı şipariş ediyordu
Toplamda 4 sene prezervatif ile korunuyoruz. Şimdiye kadar delik, patlak yaşamadık, Allah korusun. Okey marka tercih ediyoruz. İlişkinin başından, sonuna kadar takılması gerekiyor. Öncesi ve sonrası kontrol edilmeli, patlak vs.var mı diye. Olacak olursa kordonlarını bağlatıp hamile kalanda var. Haberlere çıktı. 2, 3 yöntem devamlı yapılabilcek gibi gelmiyor bana.
Aynen nereye kadar hapla duracağım yahut spiralli. Hepsi hormon mesela illa vücuduma etkisi var. Mantıklı geliyor sadece prezervatif ama diğerleri de hormonlu olduğu için daha iyi koruyor. Ay bilemiyorum ya Allah verecek oldumu her türlü verir dediğiniz gibi benimde bir tanıdığım öyle tiplerini bağlatıp sonrasında hamile kalmıştı yani nasibe engel olunmazda önce sıkıca önlemimi alayım istiyorum
5 yil bu şekilde sadece prezervatifle korundum sorun yaşamadım. Yirtilmadigi surece problem olmaz ama hicbiri 100 de 100 koruma sağlamaz tabi.
Hiç biri kesin koruma sağlamaz ki . Eğer başka istemiyorsan tüpleri bağlat o en azından diğerlerini sollayacak düzeyde koruyormus
Prezervatifle korunuyorduk yırtıldı şuan dört aylık hamileyim, hiç birşey yüzde yüz korumuyor
Nasipten Baska birsey degil
Ben senelerce dediginiz sekilde korundum hic bir sıkinti yaşamadım arkadaşım da korunuyordu bebeklerimiz aynı yaşıt ama korunduğu halde hamile kalmış
6 yıldır prezervatif ve geri çekilme ile korunuyoruz hap iğne diğer yöntemler yan etkileri olduğu için kullanmiyorum
5yıl gerı cekılmeyle korunduk.sonra ısteyerek hamıle kaldım. Şimdi yıne öyle korunuyoruz
Ben spiral taktırdım yumurtlama döneminde ekstra prezervatifle korunuyoruz çok şükür şimdilik bu şekilde hiçbir sıkıntı yaşamadım
Prezervatif markası olarak da iyisi Ok markası Okey mi oluyor ne o işte
Ben uzun yıllar ilaç vs kullanmak istemiyordum son çocukta kondomlarımı bağlattım hiç korunmadım o yüzden bilmiyorum
Kimse yanlış anlamasın ama rabbim verecek olduktan sonra bı tarafimiza betonda doksek yok bacım oluyor 🤣🤣nerden biliyorsun demeyin 4 çocuğum var der terk ederim burayı🫣🫣
prezervatifle korunuyoruz ok marka ama bazen yırtıldığı oldu o zaman da riske atmamak adına ertesi gün hapı aldım hep şükür şuana kadar bir sorun olmadı
Ok marka ve durex marka iki buçuk yildir sadece bu yontemle korundum ben hap kullanmak istemedim hormon oldu icin çok şükür sıkıntı yasamadik ve hep kontrol edilmeli ama komsum boyle hamile kaldi ve doktor rahimde sıkıntı oldudu bidaha cocugu cok zor olucani soylemis ve eklem tedavisi goruyodu agir ilaclar kullaniyodu ina ragmen oldu korunsak bile risk hep var en iyi çözüm deri altı implant
1,500,124 soru
24,500,697 cevap
358,249 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın