0 oy
900 göst.
Diğer kategorisinde (2,711 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Gsjgnjdf

21 Cevaplar

0 oy
(2,109 puan) tarafından

KKesin korunma için yeterli değil malesef. 

-Reklam-
0 oy
(7,723 puan) tarafından

Hiçbiri için %100 korunma olmuyor canm . Ben hap kullanıyordum hemen hemen 11 sene kullanmıştm çok şükür birşey olmamıştı kazayla . 

0 oy
(8,582 puan) tarafından

Kadın ve erkek çift taraflı korunmadığı sürece risk hep var. Sen ve eşin korunursanız risk çok çok düşük.

(3,956 puan) tarafından

Yok o ben değilim. Senin o süreci hatırlıyorum. Tekrardan hamile kalsam mı diye ikilemdeydin sanki bu durumdan sebep. 

Ben yumurtalık kanseri nedeniyle bu durumdayım ama aynı senin gibi jinekologum(jinekoloji onkoloji) bir gidiyorum aldırmayacaksan iyi korun diyor. Diğer kontrolde rezervin çok düştü diyor. Çokta üzülmüyorum çocuk düşünmediğim için. Sadece Yasmin hapa başladığımdan beri ve düzensiz adet işinden sonra zor kilo vermeye,kolay almaya başladım 😔benim tek şikayetim o.

(8,582 puan) tarafından

Oyy canım, geçmiş gitmiştir inşallah hepsi. Ben de tekrar çocuk istemediğim için bu kısmına pek takılmadım; sadece eşimin tekrar baba olma şansını ben engellemişim gibi hissettim, bir de oğlumun kardeş hakkına giriyorum gibi. Ama eşim çok çok çok istersek evlat ediniriz o da olmazsa da ben halimizden razıyım dedi. Beni esas üzen kısım erken yaşta menopozun getirdiği riskler. Meme kanseri, rahim kanseri, kemik erimesi... Erken yaşlanmak demek bir bakıma. Bunu da kim ister ki... Birkaç sene sonra ilaca başlarız diye düşünüyorum. Doğum kontrol hapı ben hiç almadım, bildiğim kadarıyla 35'ten sonra kullanılmıyor da zaten. O yüzden hap konusunda bilgim yok. Ama menopoz teşhisinden sonra ben de eskisinden daha kolay kilo aldığımı fark etmiştim.

(3,956 puan) tarafından

Allah razı olsun,geçti inşAllah. Kontrol altındayım. Aslında sen sağlıklı besleniyorsun dikkat ettiğim kadarıyla. Genetik faktör mü? Rabbim kuzunu güzel yetiştirmeyi nasip etsin inşAllah. Yaşda gittikçe kilo hepten dert haline geliyor. Post arada kaynamış,kusura bakma.

(8,582 puan) tarafından

Estağfurullah ne kusuru. 

Yok genetik faktör de değil ailede kadınlar hep geç menopoza girmiş. Gebelik ve doğum sayıları da çok yüksek. Ama bende çıktı. Beslenmeyle ile ilgili olduğunu hiç düşünmüyorum ben de. Bildim bileli kötü yemem. Sigara ağzıma sürmedim içen birinin yanında bile duramam. Alkol almam. Sebep bulamadım ben de. Olacağı varmış dedim kabullendim. 

(3,956 puan) tarafından

Aynen öyle imtihan.. Rabbim kazananlardan etsin inşAllah. Benim ki genetik faktör olduğu ve benim yaşımda olmaması gereken bir tümör cinsiydi. İkiside bizde yok. Rabbim yazınca olmaz diye birşey olmuyor 🙂 Bu nedenle kabullenip,devam etmek en güzeli ❤️

0 oy
(511 puan) tarafından

En sağlıklı olanı bence de kılıf ile olan diğer korunma yöntemlerinin yan etkisi vs çok hormon bozuyor adet dengesi şaşıyor spiral de iğne de bu yüzden caiz değil kişi şaşırıyor ben adet miyim özür müyüm diye hem cima esnasında azil etmek de sünnete uygun olanı. Buna rağmen de Allah dilerse çocuk olur mu olur olursa da güzel olur yani küçücük sevimli mis kokulu oyy

tarafından

Spiral caiz degilmi bilmiyordum ben taktırdım günahmı 1 buçuk yıl olacak 

(378 puan) tarafından
+2

Ayy cok ozur dilerim kılıf terimini ilk defa duydum bu sey olayinda ve cok güldüm sempatik+komik geldi 😂

(1,129 puan) tarafından

Ona bakarsanız doğum esnasında bayan doktor görüyor veya kontrole gidilince.veya herhangi bi sağlık probleminde . İlk defa caiz olmadığını burda duyuyorum. 

(511 puan) tarafından

doğumda zaruriyet var

(1,129 puan) tarafından

İyide mesela bana hap yaramıyor mideme zarar veriyor ,aynı şekil prezervatif te yaramıyor. Nasıl korunabilirimki her sene çocukmu doğuracaz

0 oy
(10,186 puan) tarafından

hiçbir koruma yöntemi yüzde 100 koruma sağlamaz. prezervatif iyidir ama bir delinme, patlama söz konusu tabii ki. (başıma geldi) 

o yüzden çocuk istemeyen ek bir şey daha yapmalı 

spiral olur, hap olur, iğne olur

(10,186 puan) tarafından

hapı 35 yaşından sonra önermiyorlar. kalp tansiyon hastalıkları çıkmaya başlayınca sıkıntılı olabiliyor. implant, spiral, iğne bunlar kalıyor geriye 

(2,711 puan) tarafından

35 e de Allah'ın izniyle daha 7 sene var :) 

0 oy
(499 puan) tarafından

Yeterli değil  o eğer istersen spiral takabilirsin

0 oy
(7,757 puan) tarafından

Biz 4 yıldır kullanıyoruz şükür bi sorun olmadı. Prezervatifte eşinin kendini bilmesi önemli bence o zamanlamayi ayarlaması yani. Diğer yöntemler bana uygun değil hap yan etki yapıyor spiral doktorum onermedi baska carem yok açıkçası bakalım böyle devam

0 oy
(8,265 puan) tarafından

Marka derken kondom markasımı soruyorsun

(8,265 puan) tarafından

Durex en kaliteli olanı eczanede en çok hastalar bu markayı şipariş ediyordu 

0 oy
(3,943 puan) tarafından

Toplamda 4 sene prezervatif ile korunuyoruz. Şimdiye kadar delik, patlak yaşamadık, Allah korusun. Okey marka tercih ediyoruz.  İlişkinin başından, sonuna kadar takılması gerekiyor. Öncesi ve sonrası kontrol edilmeli, patlak vs.var mı diye. Olacak olursa kordonlarını bağlatıp hamile kalanda var. Haberlere çıktı. 2, 3 yöntem devamlı yapılabilcek gibi gelmiyor bana. 

(2,711 puan) tarafından

Aynen nereye kadar hapla duracağım yahut spiralli. Hepsi hormon mesela illa vücuduma etkisi var. Mantıklı geliyor sadece prezervatif ama diğerleri de hormonlu olduğu için daha iyi koruyor. Ay bilemiyorum ya Allah verecek oldumu her türlü verir dediğiniz gibi benimde bir tanıdığım öyle tiplerini bağlatıp sonrasında hamile kalmıştı yani nasibe engel olunmazda önce sıkıca önlemimi alayım istiyorum 

0 oy
(5,547 puan) tarafından

5 yil bu şekilde sadece prezervatifle korundum sorun yaşamadım. Yirtilmadigi surece problem olmaz ama hicbiri 100 de 100 koruma sağlamaz tabi. 

0 oy
(7,450 puan) tarafından

Hiç biri kesin koruma sağlamaz ki . Eğer başka istemiyorsan tüpleri bağlat o en azından diğerlerini sollayacak düzeyde koruyormus 

0 oy
(185 puan) tarafından

Prezervatifle korunuyorduk yırtıldı şuan dört aylık hamileyim, hiç birşey yüzde yüz korumuyor 

0 oy
(1,172 puan) tarafından

Nasipten Baska birsey degil 

Ben senelerce dediginiz sekilde korundum hic bir sıkinti yaşamadım arkadaşım da korunuyordu bebeklerimiz aynı yaşıt ama korunduğu halde hamile kalmış

0 oy
(2,338 puan) tarafından

6 yıldır prezervatif ve geri çekilme ile korunuyoruz hap iğne diğer yöntemler yan etkileri olduğu için kullanmiyorum

0 oy
(155 puan) tarafından

5yıl gerı cekılmeyle korunduk.sonra ısteyerek hamıle kaldım. Şimdi yıne öyle korunuyoruz

0 oy
(270 puan) tarafından

Ben spiral taktırdım yumurtlama döneminde ekstra prezervatifle korunuyoruz çok şükür şimdilik bu şekilde hiçbir sıkıntı yaşamadım 

Prezervatif markası olarak da iyisi Ok markası Okey mi oluyor ne o işte 

0 oy
(593 puan) tarafından

Ben uzun yıllar ilaç vs kullanmak istemiyordum son çocukta kondomlarımı bağlattım hiç korunmadım o yüzden bilmiyorum 

0 oy
(943 puan) tarafından

Kimse yanlış anlamasın ama rabbim verecek olduktan sonra bı tarafimiza betonda doksek yok bacım oluyor 🤣🤣nerden biliyorsun demeyin 4 çocuğum var der terk ederim burayı🫣🫣

0 oy
(46 puan) tarafından

prezervatifle korunuyoruz ok marka ama bazen yırtıldığı oldu o zaman da riske atmamak adına ertesi gün hapı aldım hep şükür şuana kadar bir sorun olmadı 

0 oy
(876 puan) tarafından

Ok marka ve durex marka iki buçuk yildir sadece bu yontemle korundum ben hap kullanmak istemedim hormon oldu icin çok şükür sıkıntı yasamadik ve hep kontrol edilmeli ama komsum boyle hamile kaldi ve doktor rahimde sıkıntı oldudu bidaha cocugu cok zor olucani soylemis ve eklem tedavisi goruyodu agir ilaclar kullaniyodu ina ragmen oldu korunsak bile risk hep var en iyi çözüm deri altı implant

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,500,124 soru

24,500,697 cevap

358,249 kullanıcı

...