Çatıdan kar düşmesine karşı nasıl önlem alabilirim?

0 oy
266 göst.
Diğer kategorisinde (335 puan) tarafından

https://x.com/i/status/2008589372011196904

Çatılardan düşen kar can aldı dikkat edelim kızlar 

7 Cevaplar

0 oy
(1,224 puan) tarafından

Ecel işte yazık olmuş ya durup dururken 

-Reklam-
0 oy
(14,396 puan) tarafından

ay gördüm haberi, çok fena 🤦🏼‍♀️ 

0 oy
(8,108 puan) tarafından

Bitlis'te olan haber değil  mi bizim evin orası düşen kızda komşumuzun kizi çatıda kar temizliyorlar aşağı bakmaktan karı atıyorlar ihmal var ambulansta geç geliyor gelene kadar zaten kız vefat ediyor 

0 oy
(17,475 puan) tarafından

Bingöl de de çok düşüyor böyle karlar Allahım korusun 

Çatılar da bütün karşar uçta duruyor 

0 oy
(9,443 puan) tarafından

Tüylerim diken diken oldu 21 yaşındaymış. Allah rahmet eylesin

Bende oğlumdan korkuyorum okul servisine kendim bindirip kendim alıp eve getiriyorum. Bina kapısında oyalanırsa kar düşer diye. Bide buz kütlesi var sadece kar değil

0 oy
(16,494 puan) tarafından

Yaa cok üzücü Allah rahmet eylesin 🥺 yoldan geçen adamların hâlâ kar düşmesine rağmen yardım etmeye çalışmaları peki🥺

0 oy
(2,012 puan) tarafından

Eşimin babaannesi sırtına buz sarkıtı düşmesi sonucu beli kırılarak hayatını kaybetti. Erzurum'da bunun gibi olaylar sık yaşanıyormuş 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çatılardan kar düşmesi durumunda hangi önlemleri almalıyım?
Çatılardan kar düşme riskine karşı en önemli önlem, binaların saçak altlarından ve kar birikintisi olan çatılardan uzak durmaktır. Yürürken mutlaka bina duvarından en az 2-3 metre uzaklıkta, açık alanlarda ilerlemeye özen gösterin. Eğer yoğun kar yağışı varsa, çatı kenarlarında biriken buz sarkıtlarını kontrol edin ve bu alanların altına park edilmiş araçlardan veya yaya yollarından kaçının.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bina çatılarında kar birikmesi nasıl engellenir?
Bina çatılarında kar birikmesini engellemenin en etkili yolu, kar temizleme işlemlerini profesyonel ekiplere yaptırmaktır. Kar ağırlığının çökme riski yaratmaması ve buzlanmanın önüne geçilmesi için bina yönetimi tarafından çatının düzenli aralıklarla kar ve buzdan arındırılması yasal bir sorumluluktur. Kendi başınıza çatıya çıkmak hayati tehlike arz eder, mutlaka yetkili ekiplerden destek alınmalıdır.
Çatılardan düşen karın yaratabileceği tehlikeler nelerdir?
Çatılardan düşen kar ve buz kütleleri, yüksekten düştükleri için ciddi yaralanmalara, kemik kırıklarına ve hatta ölümlü kazalara neden olabilir. Özellikle ısınan havalarla birlikte gevşeyen kar kütleleri aniden kayabilir. Bu kütleler metrekareye yüzlerce kilogram ağırlık bindirebileceği için, hem yayalar hem de altındaki araçlar üzerinde ciddi bir ezilme riski oluşturur.
Kışın karlı havalarda yaya olarak nelere dikkat etmeliyim?
Karlı havalarda yaya olarak yürürken en güvenli yol, binalardan ve balkon altlarından uzak, açık ve net görünen kaldırımları tercih etmektir. Başınızı ara sıra yukarı kaldırarak çatı kenarlarında oluşmuş olabilecek büyük buz kütlelerini gözlemleyin. Ayrıca, zemin kaygan olduğu için kısa ve emin adımlar atarak dengenizi koruyun ve elinizi cebinizden çıkararak düşme anında reflekslerinizi kullanın.
Çatıdan düşen kar kütlesi için kime şikayette bulunulur?
Çatısından kar düşme riski olan veya gerekli önlemleri almayan binalar için öncelikle bina yönetimine veya site yönetimine yazılı başvuruda bulunulmalıdır. Eğer yönetici önlem almıyorsa, durumu belediyelerin zabıta birimlerine bildirebilirsiniz. Can güvenliğini tehdit eden durumlarda, yerel yönetimler binaya gerekli kar temizliği ve güvenlik önlemi uyarısı yapmakla yükümlüdür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 269 göst.
16 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 208 göst.
15 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Irmaknehir (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 242 göst.
15 Kasım 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 292 göst.