Ailece ateş ve vücut ağrısı yapan bu virüs nedir?

0 oy
166 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

3 gündür perişan olduk önce kızım oldu ateşlendi bir gün sonra aynı şekilde bana bulaştı akşama kadar kafamı kaldiramadm sanki on kisi beni dövmüş ateşim çıktı dün boğazımin yanmasından nefes alamadım akşama kadar bir lokma yiyemedim serum yaptırdım kendime geldim şimdide diğer kızım hastalandi şaka gibi perişan olduk oksurmekten cigerlerimiz düşecek artık 

2 Cevaplar

0 oy
(2,018 puan) tarafından

Maalesef salgın var influenza yani domuz gribi biz çok hafif atlattık çok şükür size de çok geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda toparlanirsiniz

tarafından

Bizde aynı durumdayız hangisine yetisecegimi şaşırdım çok şükür kaynanam vardı da idare ettik 

(2,018 puan) tarafından

En kötüsü de çocuklar yaa bizler iyi kötü idare ediyoruz çocuklar çok fena yaa Allah şifa versin cnm

(2,018 puan) tarafından

Amin Rabbim size de sabır ve dayanma gücü versin

-Reklam-
0 oy
(3,884 puan) tarafından

Geçmiş olsun hava temizleyiciniz var mı o biraz rahatlatır sizi

tarafından

Var açtık ama hiç bir işe yaramıyor maalesef 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile boyu bulaşan şiddetli ateş ve halsizlik yapan virüs belirtileri nelerdir?
Aile bireylerine hızla bulaşan ve şiddetli ateş, vücut ağrısı, boğazda yanma ve yoğun öksürük ile seyreden durumlar genellikle influenza veya benzeri üst solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Bu virüsler bağışıklık sistemini hızlıca baskılayarak günlük aktiviteleri kısıtlayacak derecede halsizlik ve ateş yükselmesine yol açabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Şiddetli boğaz yanması ve ateş durumunda ne zaman doktora gidilmelidir?
Ateş düşürücülere rağmen 38.5 derece üzerinde seyreden yüksek ateş, nefes almada güçlük, yutkunamama, 3 günden uzun süren belirtiler ve şiddetli vücut ağrısı durumlarında vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Özellikle serum ihtiyacı duyulacak kadar sıvı ve besin alımının kesildiği durumlarda tıbbi müdahale hayati önem taşır.
Evde virüs bulaşmasını engellemek için neler yapılmalıdır?
Ev içinde virüs yayılımını azaltmak için hastanın bulunduğu ortam sürekli havalandırılmalı, ortak kullanılan alanlar dezenfekte edilmeli ve hasta birey ile temas mümkün olduğunca sınırlandırılmalıdır. Ayrıca el hijyenine dikkat etmek, maske kullanmak ve ortak havlu, bardak gibi eşyaların kullanımını sonlandırmak bulaş riskini önemli ölçüde düşürür.
Vücut ağrısı ve ateşle seyreden hastalıklarda sıvı tüketimi neden önemlidir?
Yüksek ateş ve enfeksiyon durumlarında vücut sıvı kaybeder; bu durum halsizliği artırarak iyileşme sürecini yavaşlatır. Günde en az 2-3 litre su, bitki çayları ve taze sıkılmış meyve suları tüketmek, vücut direncini korumak ve toksinlerin atılmasını hızlandırmak için kritik öneme sahiptir.
Geçmeyen inatçı öksürük ve boğaz ağrısı nasıl hafifletilebilir?
İnatçı öksürük ve boğaz ağrısını hafifletmek için ılık ballı limonlu sular, tuzlu su ile gargara yapmak ve ortamın nem oranını dengede tutmak etkili olabilir. Ancak 3-4 gün geçmesine rağmen nefes darlığı ile birlikte devam eden şiddetli öksürük durumunda akciğer enfeksiyonu ihtimali göz önünde bulundurulmalı ve mutlaka uzman görüşü alınmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,507,697 soru

24,609,425 cevap

364,005 kullanıcı

...