Kizlar bu zamana kadar hep eşim korunuyordu iki çocuğumuz var. Artık çocuk düşünmüyorum
Bağlatma nasıl oluyor ameliyatla mi
Birde genel korunma yöntemleri söyler misiniz
Bağlatmayı bilmiyorum ama eşin ve sen korunursanız sorun olmaz diye düşünüyorum. Net olarak defteri kapatacağım dersen bağlatmak tabii :)
Bilmem aile hekimine gidebilirsin yada internetten öğrenebilirsin
Aile hekimine gitmek istemiyorum . İnternetten zaten öğreniyorum ben deneyim soruyodum burda
Ben bağlatma ameliyatı olacaktım sorunlar çıktı evde gidemedim hatta ameliyat günü bile verdiler ama tekrar gidecem olacam kurtulayım
Hapla korunabilirsin, ya da aylık iğne olabilirsiniz. Ama iğnede hep aynı gün vurunmak zorundasınız. Pazar bile olsa o gün iğne olmanız gerekiyor. Ben o yüzden hapın daha kolay olduğunu düşünüyorum. 1 sene sadece hapla korundum, eşim korunmadı. Ben çok dikkatli ve düzenli attığım için sorun yaşamadım. Ameliyat olayı için yaş kriteri var, birde devlette şartlar daha sıkıntı. Ama maddi sorun olmaz diyorsan özel hastanede çok rahat yaptırabilirsiniz.
Korunayım derken de ameliyat masasına yatamam fakat deri altı implantlar var 3 yıl koruma sanırım onları tavsiye ediyorlar
Kesin istemiyorum dersen bağlatma ilerde fikrim değişebilir dersen deri altı implant bunlar dışında iğneyi hiç kullanmadım ama hep kilo aldırıyor hormon dengesini bozuyor diyenleri duydum doğum kontrol hapını ablam yıllarca kullandı düzenli kullanımda iyi bir yöntem ama yine de riske girilmesin diye ikisini birden kullanmak en iyisi
Yani dümdüz korunma yöntemleri dışını yapmak bana bak ben gerçekten çocuk dusunmuirim dergibi binde bir yirik cikma ihtimal ki diğerlerinde de nasipse olan var bana komik geliyor bende düşünmüyorum ama ne baglattirdim ne sipiral dümdüz korunuyoum baglatmaya gelene kadar bu kadar mı çözüm kalmadı bence boş çünkü hap var bir sürü şey var ona kadar
Çocuk emziriyorum
Kilo ve hormon problemim var. Bahsettiğiniz şeyler hem kilo aldırıyor hem hormon dengesini degistiriyor
Doğum kontrol hapları bozuyor ama ben vücudumda demir parçasıyla yaşayamam ya spiral taktıran da var gerçekten prezervatif ile hamile kalınıyor da Allah'ın nasibidir
Lazerle göbek deliğinden girerek bağlıyorlar diye biliyorum. Bende 30 yaştan sonra bağlatmayı düşğnüyorum inşallah. Şuan kol altı implant var. Dr 30 yaşını doldur gel bağlayalım dedi
Takarken lokal anestezi yapıldı ama takarken ağrı hissettim 2 dakika bile sürmedi işlem bence ağrı olsa bile değer. Benim için spiral daha zorluydu. Bir hafta spiralin ağrısını çektim bi kaç ayda kaydı.
Bi kaç saat normal bir ağrı devam etti daha sonra geçti. 1 ay boyunca elletedim hassasiyet vardı sonra unuttum şuan aklıma gelmiyor varlığı.
Ek korunma yöntemi yok bizde. 1 yıl olacak martta.
Ben ilaçla korunuyorum ama ilaç 35 yaştan sonra önermiyoruz demişti son gittiğim doktor. İmplantta aynı şekilde hormon içeriyor biraz araştırdım aynı şekilde yan etki vs yapar mı bilemiyorum ama ilaca göre çok daha uygun fiyat olarak bir kere veriyorsun 3 yıl koruyor. Peki 6 ayda bir kontrole gitmek gerekiyormuş gidiyor musunuz. Hakkınızı helal edin çok soru sordum
Helal olsun hiç önemli değil. Hayır dr kontrole gelmene gerel yok dedi arada elinle kontrol et yerindeyse sorun yok dedi o kadar
Evet hormon dışında gebeliği engelleyecek bişey yok belki bağlatma yada geri çekilme onun dışında her korunma yöntemi hormonlu. Kondom var ondan nefret ediyorum.
Dediğim gibi başta kanama oldu uzun sürdğ daha sonrs bittş ve ara ara lekelenmeler oluyor benim için sorun değil hamile kalmaktan iyidir
Tekrar çok teşekkür ederim 😊
Rica ederim 😊
1,494,312 soru
24,413,203 cevap
351,107 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın