0 oy
226 göst.
önce Diğer kategorisinde (23 puan) tarafından

Selamün aleyküm hanımlar... Buraya yazınca azda olsa rahatlıyorum, sabahtan beri çikmiyo aklimdan,çocukların okulunda bı gezi düzenlenmiş geçen haftadan beri duyuru yapılıyordu ve benim çocuklar pek umursamıyor görünüyorlardı buda beni biraz iyi hissettiriyodu, istemiyorlar gitmeyi diye düşünüyodum takı bu sabaha kadar benim büyük biraz laf yaptı işte gidemiyoruz zaten bı yere parasızlıktan fala diye meğer diğer  oğlan da o kadar umutsuzmuşki bizden hiç dile bile getirmedi 

Ama istiyorlar aslında ve ben çok üzülüyorum, normalde bugün gidiliyodu ertelendi cumaya hava koşulları nedeniyle 

Şimdi diyorum acaba eşimi ikna etsemmi çok konuşup laf yapacam belki öyle ikna olur ama çocuklara da Umut vermek istemem, bilmiyorum  ya o kadar doluyum ki çok şey varsa içimde sığmıyor buralara

10 Cevaplar

+2 oy
önce (8,125 puan) tarafından

Böyle toplu etkinliklerden uzak kalmak çocukları çok etkiliyor. Ben de çok yoksul büyüdüm ve hala içimdedir okul gezileri. Tutar ne kadar bilmiyorum ama yüksek bir şey değilse borçla bir şekilde gönderin. Ömür boyu size de çocuklara da hüznü kalacak.

Bir de naçizane önerim ev ekonomisini çocuklara haddinden fazla yansıtmayın. Çocuklara "para yok" kaygısı nasıl işlendiyse dile getirip sizden bir şey bile isteyemez olmuşlar...

önce (23 puan) tarafından

Evet malesef çok şahit oldular bilmiyoduk önceleri yansıtmamak gerekmiş 

Artık dikkat etmeye çalışıyoruz 

önce (8,125 puan) tarafından

Çocuklardan birini gönderin, diğerine de başka bir gezi sözü verin. Umarım gidemeyen için büyük sorun olmaz :(

İyi fikir verdin aslında sağol 

Konuştum küçüğüyle abinin bu senesi son sadece o gitse olurmu  dedim olur dedi üzülmedide çok şükür 

Senin daha 3 sen var dedim daha çok gezi olur dedim

-Reklam-
+1 oy
önce (9,166 puan) tarafından

gönderin ya da göndermeyin bilemem ama çocukların maddiyatınızı bu kadar bilip dert edinmeleri onları çok yaralar. hepimiz geçim derdiyle uğraşıyoruz, şurda aramızda bir eli yağda bir eli balda kimse yoktur ha daha iyisi vardır daha kötüsü. 

evet birden 2600 vermek sizi zorlayabilir ama arkadaşlarla geçirilecek bir an çocuklar için önemlidir. 

parasal olarak değil ama babam böyle gezilere pek göndermezdi bizi, içimde kalırdı. gittiğim 1-2 geziyi ise hiç unutmuyorum çok güzel vakit geçirmiştim. 

ha sürekli sürekli olmaz ama çocukların bu maddi sorunlarla arkadaşlarından geri kalması onları çok yaralar. bir şekilde o parayı verebilecekseniz gönderin, 1-2 ay başka şeylerden fedakarlık yaparsınız 

Öyle yaparız inşallah 

Birini gönderebiliriz diğeriyle konuştum hemen ikna oldu sorun yok dedi 

Abisini gonderecez inşallah 

0 oy
önce (7,270 puan) tarafından

Tabikide konuşun belliki istiyorlar , sizinde onlara sormanızı beklemişler gitmek istermisiniz diye . Çocuklarınıza birşey demeden eşinizle gizlice konuşun 

Çok sordum benim büyüğe özellikle boşver deyip geçiştirdi anladimki parasal bakımdan mis 

Ben başta istemiyo gözüyle bakıyordum ama bugün belli etti kendini ve ben çok üzülüyorum 

Eşim kabul etmez kolay kolay sıkışırız diyip durur

önce (7,270 puan) tarafından

Doğrudur sizi zorlaya bilir belki böyle şeyler okulda fazla olmıyor heves etmişler demekki sizlerde izin vermezsiniz diye geçiştirmişler . Çok üzüldm inşallah gidebilirler 

önce (215 puan) tarafından

ya vok uzuldum nekadar ki cok mu pahali? bizimkilerde hupalupa fiye biryere gitcekler.  cocuklarin hepsi istiyormus gtmek biz anneler olarak gondermemeye karar verdik . sayi az olunca ogretmen gtmiyoruz dedi. 1300 liraymis. 1. sinifta gttiler 2 de gttiker ayni yere 3 te niye gtsinler bidaha diye dusunduk cok terleyip hasta oluolar zaten. 

ama yani el insaf iki uc cocugu okuyan bir ay icinde bukadar para veremeyen olur illaki okullarinda bunu dusunmesi lazim

0 oy
önce (6,355 puan) tarafından

Okul gezisi dediğin ne oluyor. Çokmu para istediler anlamadım

Bizimkiler genelde şehir içi gezi düzenler onlarda hep uygun olur hatta bazıları ücretsiz olur.

Ne gerek var ki böyle ücretli gezilere. Tek çocuk olsa hadi nys.

Oğlumun okulunda Çanakkale gezisi oldu ama oğlum istemedi uzak yol kim çekecek şimdi die. Oda 5 bin di gecen sene . 

önce (215 puan) tarafından

okullar arasi her konuda oldugu gibi gezi konusundada yaris oluo. en popuer sosya aktiviteyi geziyi biz duzenledik biz ogrencileri goturdu falan filan diye. kizilay kan bagisi icin bile okullar rekabette mudur ogretmenlere ogretmenler ogrenciler baski yapio katilim olsun diye

Evet Kızılay bizdede öyle oldu. Bağış yapanların çocuklarını ücretsiz geziye götürcez dedilerdi gecen sene😅

McFadden..zaten iki çocuk olması bizi zorlar bı  tane tek olsa yine neyse

Bizdede yine  geçen sene Çanakkale vardı büyük oğlan istemedi yolu çekemem dedi oda aynı şekilde 

Aslında işin doğrusu eşim çok laf yapıyo bu gezi meselelerine bu müdürler düşünmüyormu gidemeyen ,üzülen çocuk  olur diye 

0 oy
önce (16,074 puan) tarafından

Ne kadar ki gezi canim

1300 lira ve benim iki taneler 

Büyüğünun bu sene son ortaokul çok iyi olur aslında arkadaşlarıyla gitmek

0 oy
önce (11,128 puan) tarafından

Zorlayabilir sizi ama sonrasında toparlayacak güçteyseniz ne yapar eder gönderirdim çocukları 

Ben gerekirse bu ay yiyip içmem bile idare ederim yani ama işte eşimi ikna edebilirsem 

Ama sanırım bişey buldum uzun zamandır robot istiyodum soğanları elde dogruyorum diye ondan vazgeçtiğimi söyleyecem 🙂oda pek bı para değil ama belki böyle insafa gelir bakalım 🙂

önce (11,128 puan) tarafından

Çocuklara duyurmadan eşinle bir konuş inşallah ikna olur

Anlaştık küçüğüyle abinin bu sene son  o gitsin  son sen başka geziler olunca gidersin dedim tamam dedi 

0 oy
önce (1,928 puan) tarafından

Çocuklara çaktırmadan eşinle bir görüş önce bence. Umarım gidebilirler  😊

Konuşucam 

İnşallah canim sağol 

önce (4,329 puan) tarafından

Sonra post aç canım 

Merak ettim açıkçası 

Eşin ne diyecek bakalım 

0 oy
önce (640 puan) tarafından

Ne kadarmış ki , ben anne olarak kösede üç bes kurus ayrılması taraftarıyım,  sende yoksa mutlaka eşini ikna et , yani baba olmak kolay degil mahcup bırakmayın cocugu

İkna etmeye çalışıcam inşallah sağol 

0 oy
önce (164,100 puan) tarafından

bugun bizede kagit verdiler gezi var diye 😬 ufacik cocuklwri cok uzaga goturuyolar bizde

Ne  kadar uzağa goturebilirlerki

Seninkiler küçük bide 

önce (164,100 puan) tarafından

25 km uzaklikda 

0 oy
önce (6,069 puan) tarafından

Yemin ederim oğlumu bütün okul gezilerine gondercwgim..

Kendim çok ozenirdim parasızlıktan değilde panik atağı vardi uzağa gidemiyorum ailemiz böyle hep aktif olsun istiyorum tek başına beryere gitsin dünya turu yapsın sonuna kadar arkasında olurum yemem içmem o parayı bulurdum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 279 göst.
20 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Almila ahmet (521 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 240 göst.
8 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde &&&&&& (415 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 797 göst.
30 Eylül 2018 Aile & Aşk kategorisinde 77Xedice (2 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,494,152 soru