0 oy
521 göst.
önce Diğer kategorisinde (501 puan) tarafından

Selamün aleyküm kızlar kızım 24 günlük aşırı sıkıyor kendini sesli bir şekilde gece gündüz sıkıyor çoğu şeyi de yemiyorum gaz yapar diye eşim zinco gaz damlası almış bu damlayı kullanan var mı veriyorum ama pek faydası yok gibi birde hem anne sütü hem mama alan bebeğe su verilmeli mi 

20 Cevaplar

+1 oy
önce (9,229 puan) tarafından

su verme. 

mamadan ve anne sütünden alıyor suyu. 

zehirlenme bile yapabiliyor su bebeklerde

bol bol gaz masajı yap, sen de kimyon tüket 

önce (501 puan) tarafından

Bana bebeğe kimyonlu su ver dediler  gazı için vermedim mama veriyorsan su ver dediler dili damağı kurur dediler bide kararsız kaldım sormak istedim 

önce (9,229 puan) tarafından

kimyonu sen tüket bebeğe verme

dili damağı da kurumaz canım endişe etme. ben temmuz sıcağında vermedim bebeğime su. doktorlar asla önermez. 

Allah korusun bir rahatsızlık olur bir şey olur, doktor ver derse ancak verirsin

Vermedim abla bebek oldu için korkarım bişey olur diye Allah korusun yarın doktora gidecez bı sorayım bakalım ne diycek çok teşekkür ederim ☺️❤️

-Reklam-
+1 oy
önce (2,596 puan) tarafından

Hiçbir gaz damlası fayda vermemişti benimkilere. En etkilisi güzel bir banyodan sonra yağla karın masajı yapmak. YouTube’da doktorlar en doğru şekli gösteriyorlar.

Bir ara her gece yapıyorduk, çok rahatlıyorlardı. Zaten sonra doktorumuz 3,5 aylık olunca maması içine bir çay kaşığı zeytinyağı koydurdu. O da etki etti.

Sonra da Rabbim merhamet etti de düzeldiler elhamdülillah 😁

0 oy
önce (4,334 puan) tarafından

Ben kullandım zamanında 

Pek işe yaramaz 

önce (522 puan) tarafından

Gaz damlası doktor bize metsil vermişti işe yarıyordu. Bu doktoruna sor canım 

Bir sorayım olmadı ondan alim kız hiç rahat değil 

Harvey's nurse de ona çok iyi diyorlar ama onu devlet karşılamıyor biraz pahalı da sanırım 

Devlet sadece metsili karşılıyor bu dedinizi de sorayım 

önce (4,334 puan) tarafından

Evet bu güzel işe yarıyor onuda denedim 

0 oy

Bebeğine su ver bacım. Mama ek gıda sayılıyor. Gaz masajı yap bol bol. Özellikle her beslenme sonrası mutlaka gazını çıkar mideden gaz daha kolay çıkar. Yediklerinle ilgili değil bebeklerin sindirim sistemi gelişmediği için oluyor öyle şeyler 

Bence sakız çiğnemekte sorun  yok da😂 ama doktora danışma konusunda ısrarcıyım

önce (2,712 puan) tarafından

Kendi bilir sorsun 

Yarın randevusu var kızlar mamayı sadcee gece veriyorum doktora soracam su konusunda hiç vermedim kendi kafama göre de vermek istemiyorum Allah korusun bişey olur bir arkadaş su zehirlenmesi yazmış 

Sorman en iyisi canım 

önce (8,253 puan) tarafından

Ben sadece anne sütüyle besledim ve kesinlikle su vermemi söylediler. 

0 oy
önce (19 puan) tarafından

Gazını çıkar mutlaka her emmesinden ve mama almasından sonra su da verme sakın kış günü hemde anne sütü de alıyor gerek yok 

Gazını her emzirmede çıkarıyorum çok teşekkür ederim ☺️ 

0 oy
önce (527 puan) tarafından

O damlayi bizde kullanmistik hic faydasi olmadi alabiliyosan bio gaia al benim oglani o toparladi 

Mamayi da suyla yapiyosun o yuzden su vermene gerek yok 

Sen cocugu sicak tut sabah aksam gaz masagi yap kiraz vekirdegi kemeri oluyo biliyo musun onu da kullanabilirsin ama istersen bulguru tavada isitip beze sararsin cocugun karin bolgesine kemer gibi sararsin ilik olacak sekilde aman yakma cocugu o da cok fayda saglar mumkun oldugunca yediklerine de dikkat et zaten de ediyorum demissin bi de gazli bebek naparsan yap gazli oluyo elinden gelwni yap gerisi takdiri ilahi sen millete bakma ben oglum dogdugundan ek gidaya baslayana kadar esimin ailesiyle savastim resmen bu su yuzunden cocuk dogar dogmaz kayinvalidem baslamisti su verin cocuga diyerek millete kulak asma havalar sicak olur hadi az bisey ver derim ya da dilinde pamukcuk falan olur verirsin de hic biri yokken cocuga neden su veresin anne sutununde mamaninds cogunlugu su zaten bosver dinleme kimseyi ben kimseye kulak asmayarak oglumu nu gune getirdim simdi ikinciye hamileyim onda da aynisini yapcam herkes herseyi cok biliyo emin ol benim oglum suan 3 bucuk yasinda 20 kilo kayinbabam gecen gun zayif bu cocuk dedi kime neyi anlatcan yani o yuzden duyma bile 

Damlayı bir soracam abla birde dilinde dünden beri pamukçuk da var maalesef kendini sıkıyor tuvaletini zor yapıyor kayananm su vermedin için yapamıyor veriyon mu dedi veriyorum dedim ona kaç saat anlatmakla uğraşmamak için kiloya takma benim oğlum da öyle 6 yaşında çok zayıf öğretmenide kaçtır zayıf ve kısa oldunu söylüyor ama benim elimde olan bisey yok minyon ve zayıf gaz konsundada bence gazlı bir bebek hani aç karnına emzir yine kıvranıyor 😂

Yalan soyleyip gunaha girme kaynanan icin bosver pamukcuhu varsa az bisey cay kasigiyla ver su ama fazla verme kabizlik yenidogsnda cogunluk oluyo cocuk dogdu duzgun hareket edemiyo ikinmayi bilmiyo bagirsaklar nasil calissin bi de zaten anne sutunun cogunlugu bagiraakta emilir ondan az yapiyodur suyla alakasi yok ds mamayi mi bi degistirsen belki o gaz yapiyodur aptamil falsn cok gaz yapiyo diyolar e gulum cocuk minyon demekki benim 2 kardesim var benden kucukler gorsen herkes abilerin diyolar biri 100 kiloyu gecti boy desen kavak gibi digeri de onun yolundan gidiyo ben de 155 boy 50 kilo hap kadar kadinim ee kardeslerimi kim buyuttu beni kim buyuttu ayni ana degil mi ben niye oyle iri olamadim bunyem boyle demekki minyonum bende senin oglanda oyle demekki sagligi yerinde olduktan sonra kilolu olsa nolur olmasa nolur 

Deneme amaçlı 250 lik Aptamil almış eşim başta iyiydi sonra çok gaz yaptı ishal oldu sonra kabız oldu düzelmedi bıraktık Aptamili bir arkadaş hipp verdi onu içiyor şimdi yorumları çok güzel dün başladık şükür mama secmiyor içiyor da inşallah iyi gelir buda kilo konusunda ben oğlumu çok doktora götürdüm sağlık sorunu yok ama kendi vücut yapısı öyle demek bende 155 minyonum küçükken çok zayıfmısım.bana çekti demek😊kilo alınır verilir sağlıklı olsunlar inşallah rabbim başka dert vermesin inşallah 🤲

Deneme amaçlı 250 lik Aptamil almış eşim başta iyiydi sonra çok gaz yaptı ishal oldu sonra kabız oldu düzelmedi bıraktık Aptamili bir arkadaş hipp verdi onu içiyor şimdi yorumları çok güzel dün başladık şükür mama secmiyor içiyor da inşallah iyi gelir buda kilo konusunda ben oğlumu çok doktora götürdüm sağlık sorunu yok ama kendi vücut yapısı öyle demek bende 155 minyonum küçükken çok zayıfmısım.bana çekti demek😊kilo alınır verilir sağlıklı olsunlar inşallah rabbim başka dert vermesin inşallah 

0 oy
önce (5,435 puan) tarafından

Bende hem sut hem mama veriyorum, suya ihtiyac yok. Kendin yemeklerine kimyon kullanabilirsin gaz olmamasi icin

Belli bir süre sonra meme reddi yaşayabilirsin. Uyku sersemiyken ver mamayı. 

Kaç öğün yiyorum bazen farkına bile varmıyorum dün makarna yaptım yemeyi unuttum gece kalktım yedim çocuklar okul ev işi insan kendine yetişemiyor kendimin değerini hiç bilmiyorum 😔belkide düzensiz yedim için olmuyor ama bol bol su içiyorum çok teşekkür ederim düzenli yemeye çalışacam inşallah çoğalır birde doğumdan sonra benim iştahım aşırı kapandı elimde değil canım yemek istemiyor bilmiyorum neden 

önce (5,435 puan) tarafından

Bol su, hosaf, dereotu oneririm. Bende kismen ise yarıyor 

Bende lahana, ıspanak ve dut kurusu işe yaramıştı. Bu arada bestlak süt arttırıcı Damla var eczanelerde. O damlayı kullanmıştım bir iki ay o da işe yarıyordu 

Gündüz hep uyku sersemi gece gözler sürekli açık ve uyanık geceleri çok ağlıyor o yüzden gece veriyorum emziriyorum da gece karışık anliycaniz 

0 oy
önce (1,844 puan) tarafından

Bebek emdikçe sütünüz çoğalır inşallah benimde 40 gün sonra çoğaldı sütüm, mama takviyesi yapıyordum doymadığı zamanlar 40ı çıktıktan sonra mamayı kestim . Su vermenize gerek yok, zeytinyağı ile karnına ayak altlarına masaj yapın , hiç durmuyorsa küvete ışık suya koyup bacaklarını oynatın bisiklet sürer gibi. Doktor bana zeytinyağı içirebilirsin demişti günde 2 3 kere 1 çay kaşığı zeytinyağı veriyordum hem kilo aldırır hem gazına iyi gelir demişti doktor

Birde tuvaletini gün içinde sadece akşam yapıyor 2 gündür zeytinyağı versem tuvaletini rahat yapar mı acaba 24 günlük verebilir miyim bende mama vermeyi hayal bile etmedim diyebilirim sütüm doğum ettimde çok fazlaydı bebeğim 12 gün küvezde kaldı o süreçte ben ağzıma bişey sürmedim sürekli ağladım pskoljim bozuldu olan sütüm geri gitti inşallah benimkide çoğalır mama vermek istemiyorum sadece anne sütü alsın istiyorum ama aç oldunu bildim için mecbur veriyorum birde gündüz uyuyor gece uyanık gündüz emziriyorum ama gece sürekli uyanık oldu için aşırı sık sık emziriyorum mecburen bende gece veriyorum mamayı 

önce (1,844 puan) tarafından

Verebilirsiniz zeytinyağı , inşallah çoğalır sütünüz tekrar 

Verdim şimdi bakalım inşallah faydası olur çok teşekkür ederim amin inşallah Allah razı olsun kardeşim benim 🤲 ❤️ 

Verdim şimdi amin inşallah Allah razı olsun kardeşim benim 🤲 ❤️ 

0 oy
önce (3,799 puan) tarafından

Zinco kullandım ben memnundum ama miktar hatırlamıyorum suda vermiştim çay kaşığının ucu ile ama temmuz sıcağıydı ben verdiğimde 

4 damla yazıyor üzerinde her bebek farklı o zamn veriyorum ben bi fark göremiyorum eczaneci baya övmüş ben güzel bişey diye düşündüm o yüzden 

önce (3,799 puan) tarafından

4 az ama 8-10-12-20 diye veriliyor diye biliyorum neden dıyceksin bende böyle alırdım eczacı üstüne az ölçü yazmıştı az verirdim 1 hafta sonra baktım değişiklik yok gittim çocuk doktoruna 8 den aşağı verme günde 4 kez demişti şimdiye kadar boşa vermişsin dediydi sende danış doktora bence

Öyle mi yarın doktora gidecez bir sorayım olmadı damlayı yanımda götürecem 4 damla günde 3 kez yazıyor üstünde 

0 oy
önce (1,219 puan) tarafından

50 günlük benim bebeğimde aynı sorunu yaşıyoruz çözümü kabızlık fitilijde buldum rahat cikiuor gazını 

Hergün fitil mi atıyorsunuz 🥺bizim yarın randevumuz var bakalım doktora söylicem aşırı sesli sıkıyor kendini 

Fitili her gün kullanmak tehlikeli bir durum 

önce (1,219 puan) tarafından

Hergun değil canm cocuk dayanmaz noktaya geloyr ağlıyor yani ,doktora da gitsek bakicak romtegnele bağırsağa dolu olunca mecbur lavman veriyoalr yani aynı hespa 

0 oy
önce (327 puan) tarafından

Kimyon ve rezene çayı iç  gaz değilde kabız olabilir gaz olsa ağlardı kabız olduğunda bebekler ıkınır bide bol bol masaj yap bebeğine gazının olduğunu düşünürsen ilk 6 ay Bebeklere su verilmez anne sütünde su vardır zaten  

Aslında böyle sıkmıyordu dediniz gibi kabız gaz da var daha kötü oldu günde bir defa yapıyor kaç gündür böyle tamam abla çok teşekkür ederim ☺️

Evet sıfırdan insan büyütmek zor hele ben ne yapıcam düşünüyorum daha sağlıklı olsun da gerisi önemli değil  

Gerçekten zor ama evlat için herşey değer bir gülüşü unutturuyor tüm yorgunluğunu Rabb'im sağlıkla vaktinde kucağına almayı nasip etsin inşallah hayırlı evlat olsun annesi güzel düşün güzel olsun inşallah 🤲 🥰 

Aminnnn Aminnnn inşallah canım tabikide önce sağlıklı olsunlarda Rabbım korusun evlatlarımızı inşallah 😍🫶

Amin inşallah cümlemizin evladını kardeşim 🤲 🥰 ❤️

0 oy
önce (8,818 puan) tarafından

Su asla verme sindirim sistemi için hiç iyi değil. Gaz sancısı bizde çok çekiyoruz. Ben de hiç bir şey yemememe rağmen çok gazı var. Biz çözümü sıcak suda bulduk. Kovaya su dolduruyorum bebeği koyuyorum boğazına kadar 15 dk duruyo sonra zeytin yağı ile masaj yapıp yatırıyorum iyi geliyor 

Evimiz sobalı oldu için çok korkuyorum hasta olur diye dün banyo yaptırdım bana kalsa hergün yaptırırim ama geceleri soğuk oluyor su hiç vermedim daha ver diyen çok oldu bende vicdanen sormak istedim vermemekle yanlış mı yapıyorum diye bebek yağıyla bende karnına masaj yapıyorum iyi geliyor en güzeli sıcak su bence 🥰

önce (8,818 puan) tarafından

Banyo yaptırma canım sadece gövdesini koy suya zaten çıkarır çıkarmaz masaj yap giydir 

0 oy
önce (5,023 puan) tarafından

internetten gaz için bebek masajları var onları bir incele. Rezene çayı çok iyi gelir gaz sorununa. Hipp markanın bebekler için üretileni de var (1 haftalıktan itibaren kullanılabiliyor), doktora gittiğinde sorarsın ama bu süreçte sen iç rezene çayını sütle zaten bebeğe de faydası olur. Gaz damlaları tek başına işe yaramaz yanında bağırsak florası için bio gaia gibi bir damla daha kullanman gerekir ama hiçbir türlü mucize bekleme zaten işe yaramaları en az birkaç gün sürer. 

Rezene çayını hiç denemedim yarın alim inşallah faydası olur 🤲bio gia dediniz gaz damlasindan farklı bişey mi acaba ben onu da gaz damlası olarak biliyordum doktorada söylicem bakalım inşallah güzel bişey söylerse alırım 

0 oy
önce (7,997 puan) tarafından

Su sakın verme mama zaten sudan yapılıyor anne sütünün çoğu sudan oluşuyor ağzı yara olmasın diye temiz ıslak bezle temizle zinco damla işe yaramıyor ben eczanede kimseye tavsiye etmiyordum 

Ağzı 2 gündür yeni yara oldu pamukçuk deriz biz beyaz beyaz oldu dili yarın sileyim abla çok sağol eczaneci övmüş bitkisel çok güzel diye boşuna aldık hiç vermedim su daha ama kafama takıldı sorim dedim teşekkür ederim ablacım 🥰

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Gaz damlası hiçbir işe yaramadı bizde. Birkaç farklı marka denedik,ama biogaia diye bi probiyotik damla önermişti doktor o iyi geldi biraz. Her bez değişiminde biraz masaj yapmaya çalış. Olabildiğince sık ılık duş aldır. Bir de biraz kocakarı tavsiyesi diye lohusa kafasıyla ciddiye almamıştım ama bebeğin ve kendinin ayağını,sırtınızı sıcak tutun. 

Evimiz sobalı oldu için sobanın yanında yaptırıyorum ama hasta olacak diye de korkuyorum yaz olsa hergün yaptırırdim  banyo yapınca daha rahat uyuyor kendimi korumadım. Hiç yanımda kimse olmadı için de sürekli ayaktayım ona yetiş buna yetiş kendimi aşırı ihmal ediyorum damla olarak sadece zinco yu denedik metsil de drniycem inşallah faydası olur bakalım çok teşekkür ederim ☺️ ❤️ 

0 oy
önce (310 puan) tarafından

Metsili verdiğim an direk gazını çıkarıyordu.senin yediklerinle alakasi yok 6-7 ay bebeğim kendi olusturdu Gazi Dr öyle söyledi ne yaparsan yap geçmez 6-7 ay sonra kendiliginden düzeldi 

Gerçekten denedim dediniz gibi aç olsam dahi gazı var bişey yemesem de İnşallah bizimkide çok uzun sürmez 🤲

önce (310 puan) tarafından

İnşallah 

0 oy
önce (1,379 puan) tarafından

Cano su verme zinco bende kullandım ama kendimde sürekli kaşık kaşık kimyon yedim çok faydasını gördüm dene sende ama yediklerim çok sinirliydi

En büyük etki yedin kimyondandir bence damla bizde işe yaramadı ya bende kimyon yicem bakalım inşallah rahtlaar 

Valla kaşık kaşık suyla yuttum gaz sıkıntısı çok yaşamadım faydasını görürsün sende

Kırkı çıkınca düzelir mi acaba biraz da olsa 

Cano ozaman değilde 4 ay olana kadar gaz sıkıntısı oluyor ilk oğlumda okafar cektimkki aman Allahım hiç gevmiycek saniyordum

0 oy
önce (217 puan) tarafından

Ben su verdim iki cocugumada birar yudumda olsa. Rezene ve anason yap içir rahatlar kimyonuda sen kendin ye yemklerin içinde

Çok teşekkür ederim rezene deniycem 

0 oy
önce (1,842 puan) tarafından

Her bebeğe farklı damla fayda ediyor ya da etmiyor ilk oğlumda 3.4tane farklı damla kullandım ama hiçbiri fayda etmedi ikinci oğlumda metsil diye bi damla kullandım çok faydası oldu 

Ama kesinlikle 6 ay öncesi su ve ya yiyecek içecek vermeyin ek gıda durumunu doktora sorup erken geçebilirsiniz ama kesinlikle şu an su ve ya başka yiyecek içecek verme dönemi değil mama ve anne sütünden zaten karşılıyor su ihtiyacını bi doktor paylaşımı gördüm zaten bebeğin midesi çok küçük bir de su verirseniz mide dolar ama kalori içermez diyordu yani kilo alımı falanda yavaşlar sakın su vermeyin dediğim gibi anne sütü ve mamadan karşılıyor zaten su ihtiyacını 

Bende metsil deniycem belki bizede faydalı olur su hiç vermedim vermiycem de sadece ben ilk defa bir çocuğuma mama verdim için su veriliyor mu diye sormak istedim 😊

önce (1,842 puan) tarafından

Metsili devlet karşılıyor canım sağlıkocağından yazdırıp alabilirsin boşuna yüksek fiyata alma :)

Yazdırıp alayım öyleyse teşekkür ederim☺️

0 oy
önce (8,597 puan) tarafından

Canım zinconun faydasını gördüm oğlumda her gün aynı saatte ve düzenli ver

Ama kızımda hiç birşey fayda etmedi. Deneyerek göreceksin

Saatine dikkat etmiyorum etmeye çalışacam her bebek farklı demek ki  araştırdım da bazıları da çok memnun kalmış 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,494,401 soru

24,414,221 cevap

351,146 kullanıcı

...