34 haftalık hamileyim, belimde kemik çekilmesi normal mi?

0 oy
102 göst.
Diğer kategorisinde (204 puan) tarafından

Sanki biri kemiklerimi saga sola cekiyomuş gibi Bunlar normal mi sizcede

2 Cevaplar

0 oy
tarafından

Yaptığınız işe ve aldığınız kiloya bağlı.

(204 puan) tarafından

Bugun biraz evi suprudım butun odaları felan kiloda 9 kilo almışım

tarafından

Uzun süre ayakta durmak bende de sırt ağrısı yapıyordu. Hiç kilo almamışsin bacım 😄 ben 18 kilo almıştım 

(204 puan) tarafından

Ay cok fazla almışsınız ama ben hic ekmek tüketiyorum ilk dort ayda mide bulantısıydı hicbirsey yiyemiyorum ondan benimki

-Reklam-
0 oy
(9,068 puan) tarafından

İlerleyen haftalarda yatak yüzüne görmeye bilirsin😊

(204 puan) tarafından

Ay gerçekten mi bunun daha kotusude mi var

(9,068 puan) tarafından

Ben 37 haftada artık sabaha kadar oturarak uyuyordum valla dogurayim diyede bakiyordun ayağa kalksam kasiklarimda bebek otursam bel ağrısı 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

34 haftalık hamilelikte şiddetli bel ağrısı normal mi?
34. haftada bel ve kasık bölgesinde hissedilen ağrılar, vücudun doğuma hazırlanması ve bebeğin baskı yapması nedeniyle genellikle normal kabul edilir. Ancak kemiklerdeki çekilme hissi gibi yoğun ağrılar, pelvis bölgesindeki gevşemelerden veya bebeğin pozisyon almasından kaynaklanabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamileliğin son aylarında kemiklerde hissedilen baskı neden olur?
Hamileliğin son aylarında salgılanan relaksin hormonu, pelvik eklemlerin gevşemesine ve bu da kemiklerde bir ayrılma veya çekilme hissine neden olur. Bu durum, bebeğin doğum kanalına doğru yerleşmeye başlamasıyla birlikte bel ve kalça bölgesinde daha belirgin hale gelebilir.
34 haftalık gebelikte bel ağrısı için neler iyi gelir?
Bel ağrısını hafifletmek için hamilelik yastıkları kullanarak yan yatmak, düzenli olarak hafif yürüyüşler yapmak ve dik duruşu korumak oldukça etkilidir. Ilık duş almak veya doktor onayıyla gebeliğe uygun esneme hareketlerini yapmak, gerilen kasların ve eklemlerin rahatlamasını sağlayabilir.
34 haftalık hamilelikte hangi ağrılar tehlikelidir?
Bel ağrısıyla birlikte düzenli aralıklarla gelen kasılmalar, vajinal kanama, su gelmesi veya bebek hareketlerinde belirgin bir azalma yaşanıyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Ayrıca ağrıya eşlik eden yüksek ateş veya idrar yaparken yanma gibi belirtiler enfeksiyon habercisi olabilir.
Hamilelikte kemik ağrısı ne zaman doktora danışılmalı?
Günlük aktivitelerinizi ciddi oranda kısıtlayan, gece uyutmayan veya dinlenmekle geçmeyen şiddetli ağrılar durumunda doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Özellikle ağrı bölgesi tek taraflıysa veya belden kasıklara doğru yayılan ani sancılar şeklindeyse uzman görüşü almak en sağlıklı yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 140 göst.
0 oy
2 cevap 189 göst.
8 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 159 göst.
23 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ferdane (77 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,727 soru

24,609,872 cevap

364,027 kullanıcı

...