17 günlük bebeğim doymuyor mu, sütüm mü yetmiyor?

0 oy
189 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8 puan) tarafından

Kızlar 17 günlük bebeğimi 2 saatten fazladır emziriyordum arada 2 dk uyuyordu ama yine emiyordu yutkunma sesi de duyuyordum. Ama emzirdikten sonra yine ağlamaya başladı 30 ml mama yaptım onu da iştahla yedi. Bugün ilk kez mama verdim ve sabahtan beri bir kaç kez emzirmiştim ama bezini kirtletmemiş hiç kupkuru. Sütüm yetmiyor mu ben ne yapacağım?

6 Cevaplar

0 oy
(14,045 puan) tarafından

eğer çiş yapmıyorsa evet açtır o zaman mama verirsin 

-Reklam-
0 oy
(717 puan) tarafından

Bebeğin sen nefes alıp verene kadar acıkıyorlar çünkü gelişim evresi hemen hemen her günde 5 6 defa emziren bile yine acıkır bunun senin sütünle Bi alakası yok  40nda süt bol olur 40 çıktıktan sonra sütün yavaş yavaş azalır  6 aydan sonrada süt su gibi olur  eğer doymadığını düşünüyorsanız bol bol hem emzirin günde siz şimdi daha iyi bilirsiniz 1 2 kere mama verin 

Bu aralar sma maması hakkında çıkan haberleri dikkatlice izleyin lütfen  güvendiğiniz mamaları verin bebeğinize   

(8 puan) tarafından

Evet o mamadan vermiyorum doktorun yazdığı başka bir tane var ondan veriyorum. Aslında gün boyu emziediğimde doymuş gibiydi ama bezini ıslatmaması çok korkutuyor

0 oy
(4,791 puan) tarafından

Günde en az dolu dolu 5-6 kere çişli bez değiştirmeniz lazım. Eğer çiş yapmıyorsa doymuyordur. O yüzden mama verebilirsiniz her emzirmeden sonra

0 oy
(6,291 puan) tarafından

Yani bezi boş olması normal değil gunde 4 5 tane dolu bez almalısın

0 oy
(2,282 puan) tarafından

17 gunluk bebege tek seferde 500 ml versen onuda icer cok icer midesi tasar mide kapakcigi gelismedigi icin virt diye kusar.sut yetiodur iki saat emmez zaten bisu bosuna kendini yoruyorsun bebek uyurken bile emme refleksi yapar . 15 dakikadarn sonrasi diger memeye gec bos yere kendini yoruyosun bebegi kucaginda tutuyosun kucaginda uyuyo haliyle sana iki dakika uyudu gibi gelio. oysa bebek 20 dakika emmiz 1 buvuk saatten fazlasini kucaginda iyumur. yatir yerine rahatca uyusun. 

gunde  10 kere emse  komple 20 saatin emzirmekle gecer mantik disi bir durum. 

ikisaatte bir diye dusunsen 12 kez emzirme olur  24 saat eder her emme iki saat surse 24 saat boyunca bebegi emzirmis olursun. mantik disi iki saat bebrk asla emmez

(8 puan) tarafından

2 saatten fazla göğsümdeydi evet bazen uyuyup uyanıyordu belki de emzik gibi kullanmıştır çoğunu ama bezini kirletmemesi çok endişelendiriyor sizce normal mi, yarın İnşallah doktorla konuşacağım ama yarına kadar içim rahat olmadı

(2,282 puan) tarafından

o normal degil illaki cis yapar  kaka gece yapmayabilir  ama cis yapmasi lazim

(4,177 puan) tarafından

Yani doktor kilo kontrolü yapması lazım.dogum kilosuyla karşılaştırıyor ona göre sana der az almış ,sütün yetmemiş..ama emiyorsa anne sütü yeter.baska seydende ağlar.mesela benimki altı pis diye hemen ağlar istemez, emmez bile.

0 oy
(4,125 puan) tarafından

Bezi dolu değilse evet doymuyor her emzirmeden sonra 30 cl mama verin

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

17 günlük bebeğim doymuyor mu nasıl anlarım?
17 günlük bebeğinizin doyup doymadığını anlamanın en güvenilir yolu bez takibidir. Bebeğiniz günde en az 6 kez idrarını yapıyorsa ve bezleri ağırlaşıyorsa süt alımı yeterlidir. Eğer gün boyu hiç bez kirletmediyse bu durum sıvı alımının yetersiz kaldığını gösterir ve bir çocuk doktoruna başvurmanız gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yenidoğan bebeklerde süt yetersizliği belirtileri nelerdir?
Yenidoğan döneminde süt yetersizliğinin en somut belirtileri, bebeğin günde 6 adetten az bez kirletmesi, idrar renginin koyu olması, kilo alımının durması veya azalması ve uzun süre emmesine rağmen sürekli huzursuz ağlamasıdır. Eğer bebeğiniz emzirme sonrası uzun süre sakinleşmiyorsa ve idrar çıkışı çok azaldıysa sütünüzün miktarını bir uzmanla değerlendirmelisiniz.
Emzirirken 30 ml mama vermek sütümü azaltır mı?
Takviye olarak verilen 30 ml mama, bebeğinizin o anki açlığını gidermek için bir çözüm olabilir ancak düzenli mama kullanımı emme uyarısını azaltacağı için süt üretimini olumsuz etkileyebilir. Süt miktarınızı artırmak için bebeğinizi sık sık emzirmeye devam etmeli ve emzirme sonrası sağım yaparak memelerinizi tamamen boşaltmayı denemelisiniz.
Bebekler neden emdikten hemen sonra ağlar?
Bebeklerin emdikten hemen sonra ağlaması; sütün tazyikinin azalması, memeden süt akışının yavaşlaması veya bebeğin henüz doymamış olmasıyla ilgilidir. Ayrıca gaz sancıları, altının ıslak olması ya da sadece emme refleksini yatıştırmak istemesi de emme sonrası ağlamalara neden olabilir. Bebeğinizin bez sayısını takip ederek bu ağlamaların açlıktan mı yoksa başka bir nedenden mi olduğunu ayırt edebilirsiniz.
17 günlük bebek günde kaç kez bez kirletmeli?
17 günlük sağlıklı bir yenidoğan, günde ortalama 6 ila 8 kez idrarlı bez kirletmelidir. Eğer bebeğinizin bezleri kuru kalıyorsa veya idrar miktarı çok azaldıysa, bu durum ciddi bir dehidrasyon belirtisi olabilir. Bezlerin kupkuru olması durumunda vakit kaybetmeden bebeğinizin doktoru ile iletişime geçmeniz oldukça önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 656 göst.
0 oy
3 cevap 369 göst.
+1 oy
4 cevap 181 göst.
8 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Sorumvar! (21 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,212 soru

24,640,388 cevap

365,757 kullanıcı